Var kan man köpa gröna fingrar?

image
Det där med balkongblommor verkar inte riktigt passa mig. Dom bara dör, en efter en. Är det inte för lite vatten så är det för mycket. Varför har den stackarn i mitten klarat sig hyfsat bra när hans två kompisar stendött? Ja, dom går i soporna och får ersättas med något annat i morgon.

image
Men hallå, ska inte krasse vara extremt lättskötta och bara växa och växa. Inte mina i alla fall, har ni någonsin sett så ledsna små ynkliga krasse förut? Dom är nog utom räddning skulle jag gissa.

image
Däremot har jag efter omvårdnad, kärlek och vatten lyckats få bukt på den här pelargonen och mina två klematis – alltid något. Tror vi kan bestämma att trädgårdsmästare inte är en alternativ karriär för mig. Inte ens de stackars pelargonerna på fönsterbrädan har jag lyckats att må bra. Kan jag möjligen skylla på att de flyttat med från Värmdö och inte är vana vid stadslivet? Nej, det tror inte ens jag på tyvärr. Dom går väl att rädda men får plocka iordning dem och flytta ut dem på balkongen och sätta något annat soltåligt på fönsterbrädan inne.

Helt usel är jag inte, det måste jag bara få bevisa:
image
Min ormbunke och två palmer mår bra, så visst hopp finns om att jag ska kunna ha blommor utan att hela årslönen går åt till att ersätta dem. Men får nog vara lite mer uppmärksam tror jag bestämt.

När jag hade trädgård ute på Värmdö var jag så orutinerad så jag tänkte inte riktigt på att blommor växer med åren. Resultatet blev förvisso rikligt blommande rabatter men i ett enda stort kaos. Tycker i och för sig inte om när trädgårdar är för prydliga och stela men jag gick nog en bra bit över gränsen tror jag nog..

Trädgårdsarbete kan annars fungera som rena rama terapin, bara man tar sig tid och kopplar av och är där & då. Inte någon annanstans i tanken, utan just där med fingrarna i jorden och växt för växt. Just nu kan jag inte påstå att jag saknar någon trädgård, hade inte haft tid att sköta den. I Marbella har jag nästan en trädgård med alla mina växter, förvisso i krukor och på terasser men det känns ändå em en trädgård. Växterna ingick INTE i köpet, vilket nu visat sig bli ett problem. När vi fyllt krukorna med jord och de flesta av dem är på de övre terasserna är det inte helt lätt att få ner dem. Senaste tipset är att vi måste använda ”skylift”. Har bett om offert, kanske är dyrare än själva växterna.. Vi får se hur det löser sig helt enkelt.

För att avsluta mina sorgliga blombilder kommer här två bilder på ”min typ” av trädgård, där skulle jag trivas:)
image

image

Kram