Check out & Check in..

Eftersom beläggningen på alla hotell i Marbella närmar sig 100% nu hade vi som alternativ på det hotell vi bott på:
1. Byta rum i dag, lämna rummet 12.00 få ett nytt vid 15.00
2. Byta rum i morgon enligt samma modell som punkten 1.
2. Byta rum i övermorgon, lämna rummet vid 12.00 och hoppas på att de skulle ha löst det med ytterligare ett byte av rum
3. Sista natten således helt osäkert om de kunde få fram något rum.

De har verkligen varit hjälpsamma på alla sätt och gjort sitt yttersta för att hjälpa oss, men finns det inga lediga rum så finns det inte. Vi tyckte oxå att det kändes väldigt jobbigt att både byta rum varje dag, har flera timmars väntetid mellan det att vi lämnade ett rum till vi fick ett nytt och såklart osäkerheten kring sista natten.

Gick in på Booking och hittade det sista rummet på ett annat hotell som kanske inte är lika fint men verkligen mer än tillräckligt bra för oss i tre nätter. Dessutom till ett klart bättre pris. Morgonrockar & tofflor kommer vi klara oss utan:) Utsikten på förra hotellet var trädgårdsutsikt med en sprudlande fontän och typ skugga från morgon till kväll.
Så trots lite enklare standard och utan morgonrock & tofflor:) känner vi redan att vi trivs och utsikten kan man inte klaga på..
image

Så det var helt rätt beslut att ta vårt pick & pack och byta till det här hotellet som dessutom har gångavstånd till Gamla Stan. Så ikväll blir det middag med Pappa i just Gamla stan. Jag kommer allt oxå att kasta ett öga på den där älska eller hata väskan men någon annan shopping blir det inte..

Nu är ju som sagt Ramadan slut och många araber/muslimer kommer till Marbella. De verkar ha lite olika seder och krav i olika familjer om man säger så. Igår såg jag fyra kvinnor (alltid svårt att bedöma deras ålder men säg 45+). De hade inte burka på sig men:
1. Någon slags huckle på huvudet så att man inte såg något hår
2. Polotröjor långa armar
3. Långbyxor
4. Strumpor
5. Heltäckande skor
6. På toppen av allt detta en blommig sommarklänning

Kändes lite varmt för dem måste jag säga, men de är väl vana. Sedan finns det helt andra kvinnor som är klädda som vilken europé som helst. Ja, det är väl som i Sverige, olika i olika familjer men framför allt kanske på hur troende man är.
Det man också såg en del av på hotellet var nannys och maids som reser med de riktigt rika. Inte äter föräldrarna frukost med sina barn inte, nej då de sitter vid efter bord medan ”personalen” tar hand om barnen morgon, dag som kväll. Familjesemester??
Inte min sak att lägga mig i, alla får väl ha det som dom vill..

Kom helt plötsligt att tänka på Gunde Svan som ju under sin skidkarriär var borta mer än hemma. Han hade varit över med sina barn hos grannfamiljen som ofta hjälte till med barnen under alla dessa resor. Plötsligt ramlar hans dotter och slår sig och givetvis kommer tårarna och tröst eftersöks. Gunde sträcker naturligtvis ut sina armar beredd att ta emot dottern, men det är inte till hans famn och tröst dottern vänder sig utan till grannfruns.
Hon kände helt enkelt sig mer trygg med henne och det gav Gunde en rejäl tankeställare & ont gjorde det i hans ”pappahjärta”

Tankeställare behöver vi alla mellan varven så att vi inte rusar med full fart framåt med skygglapparna på..

Kram