Fest & fördomar..

image
Det har nog festats & firats ordentligt i natt, både av det tyska laget och i precis hela Tyskland. Jag kan bara tänka mig glädjen & stoltheten hos alla dessa människor. När Sverige tog brons 1994, dvs för exakt 20 år sedan rådde det rena rama guldyran här hemma i Sverige av den bedriften.
Jag skrev ju igår att Tyskarna spelar tråkig fotboll och kanske är tråkiga rent generellt. Det är sådant som kallas fördomar, och sådana är aldrig bra. Den här texten hittade jag i dag;
image
Det är verkligen vad jag kallar fördom i klass med min att dra alla stackars tyskar över en kam och utnämna dem som tråkiga.
Det är lätt att ha och få fördomar av mer eller mindre allvarliga slag, oavsett vilket så är det aldrig bra med sådana.

Något annat som jag inte heller tycker är så bra är uppmaningar av det här slaget;image
Det är väl klart att vi inte ska sträva efter att vara lika allihopa men det är heller inget självändamål att vara annorlunda. Hade texten varit: Var dig själv, så hade den haft ett bra syfte. Den hade då sagt att det är OK att vara annorlunda just för att man är annorlunda inte för att man ska vara annorlunda.

Vi är alla olika, vissa mer ”våghalsiga” än andra att våga vara sig själva och stå ut och stå för den man är. Det tycker jag att det är viktigt att det finns utrymme och acceptans för att vara MEN det är inte OK att uppträda så att andra skadas och/eller såras och att detta då ska vara helt acceptabelt eftersom man är annorlunda. Även om man är annorlunda så bör man komma ihåg att ordet hänsyn fortfarande existerar hur annorlunda man än må vara..

I bland blir man besviken på människor, det är oundvikligt i livet. Då gäller det att ha storheten att kunna förlåta men om det blir ett mönster så kan det vara bra med en gräns någonstans. Här är vi alla olika med jag är nog en väldigt typisk oxe i sådana fall:
image
Envis och tålmodig men till slut ger oxen upp och då finns det sällan någon återvändo eftersom vännen, medarbetaren, kollegan eller vad det nu kan vara fått såååå många chanser.. Just den här veckan känner jag att det är en person som balanserar på,gränsen till när slår över för oxen. Jag hoppas att det inte skal behöva göra det,,men det får veckan utvisa..

Kram