Ännu mera firande..

image
I dag fyller ju, som ni alla känner till, vår Kronprinsessa år och kommer att firas med pompa & ståt på Öland. Den sedvanliga TV-sändningen från någon idrottsplats är klockan 20.00 på SVT, inga ändrade traditioner här inte.

En gång för sisådär 10-15 år sedan så var det en halvruggig kväll med lite duggregn och ingen vidare värme så jag envisades med att vi skulle titta på den där TV-sändningen. Jag är tämligen ointresserad av Kungahuset och dess varande och icke varande men just den kvällen ville jag absolut se det här firar-programmet. T var måttligt nöjd och ansåg att jag hamnat i samma liga som hans mormor och mamma men bet ihop och tittade han oxå. För att göra en lång historia kort så har dom ju tävlingar man kan ringa in till, vilket jag gjorde..

image
Vann gjorde jag också, en resa till Paris! Inte vilken resa som helst dessutom utan en resa till det där stora travloppen som går i slutet på januari varje år. Behöver jag säga att T som är mycket travintresserad aldrig någonsin klagade mer på att jag envisats med att sett det där programmet..

Jag ska inte tråka ut er med några häst och travdetaljer som upptog en stor del av resan. Jag minns däremot att jag inte mådde 100% bra så jag såg inte Eiffeltornet och något som är ännu mer olikt mig; jag shoppade ingenting……

image
Vi bodde på ett mysigt hotell strax intill Montmartre så där var vi i alla fall och flanerade. Runt omkring fanns också otroligt små mysiga äkta franska bistro där man kunde äta mer än god mat till en rimlig kostnad.

Ja, det är detta jag tänker på varje år den 14 juli. Jag tror nog inte jag sett programmet sedan dess och kommer inte göra det ikväll heller. Allsången på Fredriksborg lockar betydligt mer..

Kram