Vaknade med..

image
..tuppen, detta trots en minst sagt ryckig sömn i natt. Men vaknade pigg så ingen ide att försöka tvinga sig att somna om igen. Får väl ta en ”powernap” om jag blir trött lite senare idag.

Skrev ju om Förvaringsdrottningen igår (Paulina), lustigt nog och utan att hon läst bloggen så hörde hon av sig igår. Så nu har jag en ”date” till inplanerad.

image
Det vackra ligger oftast i det enkla, eller hur? Det spelar ingen roll om det gäller blommor, saker, kläder, handlingar, kärlek eller vad det än må vara. Man blir så mycket gladare av att oväntat och utan anledning få en liten enkel sommarbukett än ett jättefång med rosor som är förutsägbara att du ska få.. Man blir likaså så mycket gladare av att någon sträcker ut en hand och gör något litet för dig bara för att den personen kände att den ville det än att någon gör något större som du bett om. Det är de små enkla sakerna som visar vänskap, omtanke och allt annat i väsentligt högre utsträckning än något annat.

Jag tror att det är många som tror/tänker att det måste vara en jättebukett, eller någon fin dyr present annars kan det lika gärna vara. Så är det inte alls, tycker i alla fall jag, för mig gäller verkligen ordspråket ”Det är tanken som räknas”
Att veta att någon tänkt på en och skickar ett kort sms, ger en liten bukett blommor, en pocketbok bara för att de trodde att man skulle tycka om den. Det är saker som är värda så mycket mer än den fina födelsedagspresenten som man ”måste/förväntas” ge och som kanske till och med är inköpt utan någon speciell tanke bakom.

image
Något annat som jag kom att tänka på i dag är att jag inte lyssnat på Sommar en enda gång i år. Det ska jag råda bot på i dag genom att slå på P1 kl 13.00 och sätta mig och i lugn och ro lyssna på vad Börje Salming har att berätta..

Kram