Rensa garderoben..

image
Läste en tänkvärd kort liten krönika på Aftonbladet.se..
Den handlade om att att i många FB-inlägg klagades det på vädret rent allmänt. Att några berättade vad de gjorde när det ändå var dåligt väder; städade eller rensade ur garderoben osv.

Rådet i krönikan var ett råd som jag ibland oxå brukar ge till människor och det är att inte bara städa och rensa bort kläder och prylar man inte använder, vilket i och för sig också är ett gott råd utan att faktiskt sätta sig ner med ett tomt block och tänka igenom hela sitt liv.

image
1. Mår jag bra
2. Trivs jag på jobbet, om jag inte gör det så varför och vad kan jag göra åt det eller är det kanske dags att byta
3. Trivs jag med mitt umgänge eller borde jag bredda det, fördjupa det eller vad som helst
4. Har jag det bra i min relation, vad kan jag göra för att göra den bättre eller är den ”fel”
5. Trivs jag där jag bor eller är det dags för någon förändring, kan vara alltifrån till att måla om ett rum till att byta boende helt
6. Vad gör jag av min fritid? Borde jag använda den bättre så att den ger mig mer energi?
7. Finns det massa energitjuvar i min omgivning som bara tar men aldrig ger?

Ja, ni förstår poängen. Att verkligen sätta sig ner och våga utmana sig själv och det liv man lever. Inget man ska göra varje dag men något jag brukar rekommendera andra att göra en gång per år. Förhoppningsvis kommer man fram till att det mesta är bra men att man kan göra lite mer inom något område för sig själv och/eller andra. Något kanske man kommer på att man måste ändra på för att må riktigt bra osv. Då får man fundera på vad man vill göra istället och inte stanna vid det utan lägga upp en liten plan på hur man ska uppnå det. En sådan här övning kan vara jättelätt men den kan oxå vara jättesvår, det viktiga är att man är ärlig när man gör ”revision” av sitt liv och leverne. Det här ska man absolut bara göra em gång per år, annars tror jag man blir alldeles utmattad av allt funderande och tänkande så att man glömmer bort att känna, och det är verkligen inte bra.

Men om man nu tar ett tomt block en regning dag och sätter sig ned och vågar börjar ställa sig alla jobbiga frågor och oxå svarar på dom så kan man resten av året känna ett lugn och en trygghet:
image

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.