Sista bilden..

image
Sista bilden på Marilyn Monroe är inte den här men jag tycker att det är en fin bild av henne.

Den sista bilden är inte fullt lika oskuldsfull som den här. Den sista bilden togs den 27 juni 1962 i Bel Air. Fotografen var Leif-Erik Nygårds, som då var en ung svensk fotoassistent. Under hela fotosessionen som Leif-Erik assisterade vägrade Marilyn ställa upp på något som var naket eller sensuellt. Fotografen blev lite sur och efter den avslutade fotografering, som inte blev som han tänkt sig, så lämnade han assistenten att ta hand om all utrustning och stack iväg..

Då, helt plötsligt medan Leif-Erik höll på att plocka ihop allt ändrade sig Marilyn och sa till den chockade unge assistenten att han kunde få ta den där lite nakna och sensuella bilden. Det blev den sista bilden och den förblev hemlig i många många år.

När Leif-Eriks dotter skulle gifta sig gjorde hon det på Blå Porten som då ägdes av T. Efter bröllopet fick vi historien berättad för oss av Leif-Erik och dessutom en förstoring av bilden i ca 70×50 format. Vackert inramad är den nu och det betyder såklart lite extra att ha fått den av fotografen själv och tillsammans med historien kring den.

Apropå fotografier så älskar jag verkligen fotokonst. Tänker hela tiden att jag måste komma igång att fotografera men tiden räcker inte till. Inte för att jag tror att jag är något fotomästar ämne utan bara för att det är roligt och något nytt.

image
En helt annan bild av den tidens stora stjärnor som ändrats lite.. Tänk vad vackra de var.. Vacker tycker jag också att den här bilden är, både känslan och kontrasten gör en intresserad av historien bakom bilden..
image

Nu väldigt hög tid att sova..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.