Take no shit

Börjar med dagens fina sak redan i rubriken. Efva Attling har designat armband och halsband med texten Take no shit till förmån för BRIS. Dubbel innebörd alltså:
1. Snyggt
2. För en bra sak
image
När man tänker på mobbing så är det i första hand barn mobbing men tänker på, men det finns också ett stort ”mörkertal” när det gäller vuxen mobbing, då främst på arbetsplatser. Oavsett var och vem så är det vidrigt att mobba och vara elak mot andra, finns inga ursäkter för det. Punkt slut.

Har lyckligtvis själv aldrig blivit utsatt för det men har som säkert de allra flesta sett det ske i någon form. Nu handlar ju inte Bris arbete bara om mobbing utom om barnens rätt i samhället i stort. Det är ju tyvärr så att även om vi idag i de flesta hem har mat på bordet så finns det i många hem en annan typ av misär som barn tvingas leva i. En uppväxt som givetvis på olika sätt präglar varje individ starkt.
Det är verkligen tur att det finns både organisationer och eldsjälar som gör enorm nytta i arbetet med att bekämpa och stötta.

En riktigt äkta sådan eldsjäl var Anders Carlberg som ju tyvärr gick bort alldeles för tidigt. Men under sin livstid hann han både åstadkomma mycket och komma att betyda mycket för många. ❤️

Tänk vad många det är som på olika sätt har revansch som drivkraft. Oftast inte en bra drivkraft och i vissa unika fall kan den även få förödande konsekvenser.

Nej, nu blev det för allvarligt så här inpå lördagskvällen – men kom ihåg ge ett bidrag ibland. Det har dom flesta av oss råd med…

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.