Tänkvärt..

image
Det är så galet lätt att springa runt i ekorrhjulet och inte stanna upp, för man hinner ju inte. Det är garanterat inte speciellt effektivt mer än kanske några dagar sedan kommer ”verkligheten” i kapp. Man blir tröttare, mindre effektiv och så ökar stressen eftersom man inte hinner med. Är man trött tänker man dessutom ”sämre”, har svårare att hitta lösningar, ja nu förstår vad jag menar. Till slut tappar man balansen på ett eller annat sätt, behöver inte innebära att man kraschlandar eller går in i väggen men någon vidare livsbalans har man inte.

På samma sätt som vikten av att undvika enerergitjuvar som ju oxå handlar om balans, de tar och tar energi men ger inte alls tillbaka i samma utsträckning och vissa ”skräckexempel” ger inte tillbaka alls.

Jag låter ju väldigt klok och man kan till och med inbilla sig att jag själv har den balansen. Det har jag inte, däremot har jag börjat tänka mer ovh mer på hur viktig den är. Ett steg i rätt riktning i alla fall:)

image
Nu när Anton & jag var nere i Marbella så fick jag för mig att han, som typ alla 10-åringar behövde ”jobba” lite med sitt tålamod. Att saker ibland tar tid, att det viktigt att ha ”tråkigt” ibland osv. Vi kom då överens om att 15 minuter köra Yoga på vårt vis som nog egentligen skulle beskrivas bättre som meditation. Sagt & gjort, vi körde igång och jag tänkte att det här skulle verkligen vara en bra övning för honom. Resultatet blev inte riktigt vad jag förväntat mig, men lärorikt.
Det visade sig att jag hade svårare att ”bara” sitta i någon slags Lotus ställning, blunda och koppla av än vad Anton hade.

Så nu är det jag som ska börja leva efter ordspråket överst – är dock någorlunda realistisk och inser att det kommer att sin tid innan jag hittar den ro som krävs för att kunna sitta i en timma (till och med en halvtimme). Men desto viktigare att komma igång så får man successivt träna upp förmågan.
Så kan det gå när man ska lära någon något, man lär sig mer om sig själv. Bli inte förvånade om ni hittar mig sittandes någonstans i min egen Lotus-ställning och bara är.. Då vet ni att jag tränar på att bara vara och hitta en bra livsbalans:)

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.