Solen är här!

Efter en ganska mulen förmiddag har nu solen bestämt sig för att komma tillbaka. Väderprognosen säger att den är här för att stanna ett bra tag:)
image

Åkte iväg en sväng och handlade lite mat & annat så att livsstilen kan hållas & ja, jag åt frukost imorse.
Nu är kylen påfylld igen med nyttiga & goda saker…
image

En annan ”mission” är det här med spanskan, måste bara ta tag i det. Känns inte alls bra att tillbringa så mycket tid i ett land där man inte kan språket. Dessutom är det förvånansvärt många i Marbella som inte pratar engelska. Beatriz har ju hjälpt mig att skaffa en privatlärare så inga ursäkter finns – bara att sätta igång!

image

Inte helt lätt att lära sig ett nytt språk i min ålder men har förhoppningsvis en viss hjälp av italienskan, även om den oxå förvirrar. Lätt att blanda ihop både ord och grammatik. Men, man måste ju inte bli bäst i världen på spanska, huvudsaken är väl att man klarar sig hjälpligt och inte blir en feg tant utan vågar prata på även om det blir mer fel än rätt i början. Helt obildbar får man väl ändå hoppas att man inte är.. Någon gav mig ett tips att börja läsa barnböcker på spanska, när man kommit en bit, kanske ska jag börja med Pippi Långstrump:)

Kram

En reaktion på ”Solen är här!”

  1. Ohh, spanska man måste man lära sig… Men kraven är inte höga. ? Det faktum att man försöker räcker väldigt långt. Du har säkert nytta av italienska då språken är lika. Jag förstod vad Silvio Berlusconi sa på radio fast jag bara kan lite spanska. Och min fru som läste italienska för 30 år sedan har haft mycket nytta av det. Dessutom mina döttrar var i Italien nyligen. Engelskakunskaperna är som i Spanien. Men spanska funkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.