Dag fyra 4/4

Frukosten blev det väl lite sisådär med men å andra sidan har det kompenserats av strandpromenad, rejäl lunch, vila i solstolen & middag så klart godkänt ändå.

4/4 är en speciell dag som jag skrev om i går, dagen då min älskade mormor gick bort 1977. Under 17 år drev T tillsammans med sin pappa och fd svåger Anders Blå Porten på Djurgården.
image
En underbar oas med en förtrollande trädgård, skrev oxå igår att jag önskat att mormor fått uppleva Fredriksborg. Önskar också att hon fått uppleva att hennes barnbarns man drev Blå Porten som ägare av det. Varför? Jo en gång i tiden långt långt innan vi var där så jobbade mormor på just Blå Porten. Hon städade och fick väl ibland även hjälpa till att servera. Tror nog inte att hon då ens i sina vildaste fantasier kunnat drömma om att hon långt senare i livet skulle ha ett barnbarn vars man faktiskt ägde det. Jag har ett gammalt luggslitet fotografi hemma på mormor och hennes arbetskamrat ståendes på den stenlagda gången som leder in till dörren in till Blå Porten.
Så hon var med oss där oxå på något sätt i väggarna.

Min mamma brukade säga att jag ”var” mormor, det var efter henne de största likheterna fanns i mig sa mamma. Om det bara ligger ett uns sanning i det är jag glad för hon var verkligen en fin människa och genom sitt sätt att vara en förebild.

Att sakna någon som gått bort är naturligt och lätt att rent logiskt och känslomässigt förhålla sig till. Att sakna någon som fortfarande finns men ändå är borta är också naturligt men svårare att förhålla sig känslomässigt till. Så tänk på att vårda relationer, vänskap & förtroenden så att dom man vill ha nära sig och som en del av ens liv finns kvar. Väl investerad tid är det minsta man kan säga..

Nu läsa lite i boken med stora bokstäver sedan sova, förhoppningsvis bättre än i natt. I morgon kommer Figge & då ska vi ha planeringsmöte i solen på terassen. Sofia får nog ta på sig rejält med solskyddsfaktor om hon ska sitta med:)

Men innan Figge kommer så ska jag hinna med ett litet inlägg och visa hur fas 1 blev på bergsaltanen. Känner redan nu att jag måste komplettera med några växter och lite stilleben innan jag kan känna mig 100% nöjd med min nya oas..

Sov gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.