April är här!

image

Efterlängtade april är nu äntligen här. Vaknade utsövd & redo! Allt är uppackat, alla papper & pärmar där de ska vara, ordning & reda med andra ord. Vädret däremot är det inte samma ordning på, mulet idag:(

Bara en sak som halkar efter lite och det är mailboxen inte är på noll olästa/obesvarade mail men det ska jag nog få till under de närmsta dagarna.

Har börjat på en ny bok, med större text:) Har inte kommit så långt att jag följt Bengts råd med en läsplatta ännu. Tänker dock följa rådet. Praktiskt och så sparar man dessutom en hel del papper och för att inte tala om övervikt.. Får se till att beställa en så att den finns levererad till jag ska åka ner nästa gång. Tur då är att Världens bästa Anton är med så att han kan lära sin moster att ladda ner böcker. Dagens 10-åringar kan ju typ hur mycket som helst mer än en själv när det gäller allt sådant. Utan viss hjälp finns det risk att jag är stolt innehavare av en tjusig läsplatta med noll innehåll. Har ju ingen IT-chef som heter Bengt kvar nu för tiden:)

Apropå det så är det så att det svåraste med att gå och bli sin egen när man alltid jobbat i och med stora organisationer är att man ska klara väldigt mycket själv helt plötsligt. Det finns ingen IT-avdelning som kommer när man ropar Hjälp, det finns ingen HR-avdelning som per automatik kommer ihåg allt som ska göras osv osv.
Det gör att det så här i början av att vara egen lätt kan ”falla saker mellan stolarna” Men man
lär sig så det blir bättre och bättre.

För om man bortser ifrån att man kan sakna det stödet och supporten som en självklar del i vardagen så trivs jag som fisken i vattnet med att vara entreprenör & min egen.
Att kunna styra sin egen tid, slippa rapportera till någon styrelse är verkligen skönt.
Inga långa ledtider i besluts-processer, det kan gå undan när det behövs. Lite för fort ibland har man oxå lärt sig det första året som entreprenör. Finns både saker man borde gjort och en hel drös saker man inte borde gjort. Men det är ingen ide att gräma sig över det utan sätta upp det på ”lärokontot” och se till att inte göra om det. Man kommer alltid fatta fel beslut ibland, det är oundvikligt om man vill komma framåt. Stillasittande = tillbakagång så då är det värt risken att vissa saker man gör blir fel eller skulle gjorts fast på ett annat sätt.

1:a april förpliktigar och ja, jag har ätit frukost. Inte mycket men dock så har jag börjat som jag lovat. Kan ju inte chocka hur som helst och gå från noll till hundra direkt, det viktiga är att komma igång.

Således redo för att fortsätta dagen med kylskåpspåfyllnad, växtinköp och allt annat som står på agendan idag.

Rapporter kommer..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.