Min bergs-altan…

image
…hann jag aldrig komma igång med när jag var nere i Marbella sist pga Ts sjukhusvistelse och en massa jobb. När jag nu sitter här och bläddrar i en Femina (kan för övrigt konstatera att modet ÄR konstigt i vår/sommar enligt min smak) när det helt plötsligt dök upp ett dubbeluppslag med en annons från Blomsterlandet. Här är växterna såklart placerade i ett växthus så tänk vilken förmån att kunna ha det ute på sin egen terass – året runt.

Direkt när jag kommer ner i början på april ska jag åka till Handelsträdgården och börja göra min bergsaltan precis så blommande, vilosam & magisk som jag ser framför mig i mina tankar. Bergsaltanen har morgonsol så det blir aldrig den där gassande heta solen så det är en bra miljö för de flesta växter. Här ska fler citronträd, olivträd, olika palmer och annat samsas med mina utemöbler och ”stilleben”
Sen ska jag sitta här varje morgon och kanske jag till och med och ska slå till med att bli vuxen på riktigt och dricka en kopp kaffe eller the. Här ska jag också sitta i halvsol/ halvskugga när det är dom varmast och man vill slippa solen en stund. Här ska jag också sitta på kvällen och bara ha det bra en stund innan jag går och lägger mig.

Från bergsaltanen ser man inte havet men man hör det. Istället ser man naturreservatet intill och de vackra bergen som omger Marbella. Jag älskar havet och havsutsikt är för mig viktigare än något annat men måste ändå säga att utsikten över bergen helt klart är underskattad. Det är något nästan förtrollande över de där höga och lite ojämna bergen. På sina ställen upp mot bergstoppen ser man ljus från hus, jag kan bara tänka mig vilken magisk utsikt de husen har även om de ligger en bra bit från havet.

Att jobba med växter, plantera och sköta om dem är nästan som någon slags terapi. Tyvärr har jag en tendens att glömma bort dom och tillhör inte heller typen som pratar med mina blommor. Oftast klarar sig ju i växterna i trädgården hemma i Sverige rätt bra ändå för det regnar ju titt som tätt. Men under sommaren i Marbella kan man nog räkna antalet regnskurar på ena handens fingrar så det blir till att skärpa sig om jag inte ska behöva göra om min bergsaltan varje år. Men det ska jag nog klara, kommer ju njuta av att vara där bland växterna…

Ska bläddra vidare lite i tidningen och sedan se en film eller något, det blir en perfekt avslutning på en totalt ineffektiv dag men ack så välbehövlig…

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.