Perspektiv behöver vi alla ibland…

image
Det är ju i största allmänhet så att det måste hända något ”tragiskt” innan en åtgärd sätts in, det kan vara både stora saker i samhället men även saker i den vanliga människans liv.

Man kan så klart inte gå omkring och tro att man ska vara glad 24/7 men ibland händer saker som ger perspektiv. Det kan innebära att man blir mer tacksam för vad man har och värdesätter saker på ett sätt som innebär att man inte tar allt för givet. Det kan också vars saker som gör att man ändrar på saker i sitt liv.

Vi kan ta som exempel att om man har lite söndagsångest varje söndag för att man ska gå till jobbet på måndag morgon så är det väl inte så bra men heller ingen katastrof. Om man däremot har söndagsångest varje dag utom fredagar och lördagar då ska man nog inse att det verkligen är dags att göra något åt situationen. Att gnälla hjälper inte, det gör varken jobbet eller dig själv vare sig roligare eller gladare. Man kan ju inte kasta sig ut som helst varje men en bra grundregel är att man verkligen funderar igenom vad det är som gör att man inte har kul/trivs på jobbet. Vilka av dom sakerna kan man påverka själv, direkt eller indirekt?
Är det rimligt arr tro att man kan påverka situationen så att det blir kul/stimulerande eller finns det några konkreta tecken på att det kommer att bli bättre.

Om vi för enkelhetens skull delar upp livet i tre delar:
Jobb – Fritid – Sömn

Vi börjar bakifrån, om du sover dåligt pga att din säng är obekväm byter du då inte ut den så snart du har möjlighet/råd så att du har förutsättningar att sova gott? Kan du inte dova på grund av något annat försöker du då inte hitta olika lösningar så att din sömn börjar funka? Jo, det gör vi alla, för sömnen är som bekant livsviktig för att vi ska orka med.
Det är förvisso sv fysiologiska skäl som vi måste sova för att orka och må bra men jag vill hävda att de av mer psykologisk karaktär är precis lika viktiga att ”behandla” för att få ihop ett bra liv där du för det mesta är glad.

Trivs du inte och har kul på jobbet, inte gör något åt det så att det blir roligare eller mer stimulerande så påverkar det livet precis på samma sätt som dålig sömn gör över tid.
Du börjar gnälla, blir en tråkigare person att umgås/leva med och din sömn kanske påverkas.

Har du inte det bra i förhållandet, vad krävs för att du ska få det. Man måste jobba på relationer, allt kommer inte av dig själv oavsett om det gäller kärlek eller vänskap.

Ja, ni fattar – allt går ut på balans och att vi faktiskt tar tag i oss själva och funderar igenom vad det är som får oss att må bra, trivas och ha roligt. Då blir vi bättre människor och mår överlag mycket bättre, går perspektiv, blir bättre på att de motgångar som oundvikligen drabbar oss ibland.

Logiken och matematiken är enkel 1×1=1 dvs du är en balanserad och hel människa om de olika delarna i stort fungerar men 1×0=0, dvs obalans. Våga reflektera mer, våga söka nya utmaningar och nya spår i livet. Göm dig inte bakom gnäll, det går inte osv.

Christina lämnade i dag en underbar ”saying”
Impossible finns inte – det framgår ju Av själva ordet: I’m possible
Så med Christinas saying in mind ska jag försöka somna om och hoppas att ni stannar upp och reflekterar över vad det är i era liv som gör er gladare. Nu hoppas jag då klart att de allra flesta är nöjda och glada i sina liv men om du inte är det: VÅGA förändra, det är inte farligt bara lite läskigt…

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.