Hur snor man människor?

image
Ja, det tycker jag är en intressant frågeställning. Hörde idag att ”vissa” pratar om att jag snor alla bra medarbetare från Wallmans. Jag undrar bara hur jag gör när jag gör det…
1. Åker jag runt och hämtar upp dem som jag tycker ska jobba med mig mot deras vilja?
2. Hotar jag människor att nu måste de börja jobba tillsammans med mig?
3. Ringer jag systematiskt upp duktiga medarbetare och erbjuder dem jobb?
4. Betalar jag löner så att de av den anledningen väljer att lämna Wallmans?

Men det jag undrar ännu mer över är hur man kan uttrycka sig så nedlåtande om medarbetare som arbetar/arbetat många år och stort hjärta & passion för Wallmans och dess bästa. Och då menar jag inte mig, utan dem som jag anses sno. Jag tror att till och med en schimpans förstår att de medarbetare idag som idag arbetar/kommer att arbeta tillsammans med mig igen gör det för att de själva vill göra det. Det finns ingen systematisk uppringning av duktiga medarbetare och även om det skulle vara så, så är de väl intelligenta, självtänkande människor som fattar sina egna beslut.

Betalar jag skyhöga löner som de kan inte kan motstå? Knappast, är en liten egenföretagare.

Blir med andra ord skrämd över att man inte tittar på varför människor väljer att lämna sin arbetsplats utan väljer en så dum och nedvärderande (för dem som slutar) attityd att de har blivit snodda.

Over & out!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.