Att rymma för en stund del 2…

image
Att rymma för en stund behöver inte vara så avancerat för att bli något man har med sig & minns länge…
Under många år, medan min kompis Palle, fortfarande bodde i Stockholm träffades vi ofta. Vår vänskap kom ur att jag vid den tiden var Försäljningsdirektörer på Coca-Cola & han på Spendrups. Det innebar att vi hade många yrkesmässiga berörings-punkter och ofta gemensamma kundförhandlingar. Ur denna från början strikt arbetsmässiga relationen växte en stark vänskap fram över åren.

Om man betraktar de personer som jag på ett eller annat sätt står nära idag så har de flesta något gemensamt, det var inte omedelbar kemi ”At first sight”, snarare tvärtom…

Hur som helst så har Palle och jag genom jobbet gjort massor av saker, vi har varit på OS i Aten, på Fotbolls-EM i Portugal, varit på massa galor mm, listan kan göras hur lång som helst.
Visst har vi haft kul vid dessa tillfällen men det finns ett tillfälle som var totalt anspråkslöst men som jag vet att både jag & Palle skulle säga var det bästa under alla år vi umgåtts.

Det började med att det vi hade ett kundmöte, ett sådant där trist, energilöst där saker inte alls gått som man tänkt sig. Vi gick ut ur mötet och konstaterade att energinivån var noll och att vi skulle gå typ en kvart och reflektera över mötet och diskutera nästa steg. På denna korta promenad passerar vi NK, praktiskt som jag är så säger jag till Palle, häng med upp på bokavdelningen jag måste köpa en födelsedagspresent till en person. Palle suckade som vanligt över mina infall men hängde med. Väl uppe på bokavdelningen, bland alla dessa böcker, berättelser och allt som känns på en bokavdelning säger jag plötsligt: Vi rymmer! Vi skiter i jobbet resten av dagen och rymmer över över dagen/kvällen. Palle spontana kommentar var att så kan man ju inte göra, men särskilt svårövertalad var han inte. Sagt & gjort, vi ringde våra respektive jobb och meddelade att vi skulle vara borta resten av dagen. Sedan gick vi, när vi fick lust gick vi in på något ställe som såg trevligt ut och tog tex ett glas champagne, gick vidare och samma procedur igen. Vi hade bara två regler: vi skulle bara gå på ställen vi aldrig satt vår fot på tidigare & mobilen skulle vara avstängd. Vår rymning varade väl i sisådär 14-15 timmar, vi hann besöka massa ställen som vi aldrig varit på förut och inte efter heller för den delen. Vi pratade, pratade, pratade och pratade och drack & åt lite lagom både här och där.
Det går inte att återge i text känslan vi båda hade under den här dagen, trots att det var ca 10 år sedan så pratar vi om dagen vi rymde än i dag och vi är båda helt överens om att en ny Rymmardag är med på min 50 things to do lista – det ser jag fram emot:)

Kram

En reaktion på ”Att rymma för en stund del 2…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.