Konsten att lära sig att man inte kan hinna med allt…

image
Nej, perfekt är jag verkligen inte. Har precis som de flesta andra en rad brister och svagheter som kanske borde jobba lite mer på.

Jag har till exempel alldeles för lätt att säga ja och sen så hinner jag inte med. Kommer ni ihåg boken om honom som bestämde sig för att sägs ja till allt – jag borde göra det omvända… Inte säga nej till allt kanske men bli bättre på att inse att tiden helt enkelt inte kan räcka till allt utan att man själv hamnar i kläm och får jobba för mycket och ändå hinner man inte med. Som tur är blir jag lite klokare för varje dag som går och har faktiskt blivit lite bättre på att säga: tack för frågan men tyvärr har jag inte tid. Jag ska oxå jobba på att bli bättre på att inte tro att jag kan fixa allt NU utan vara tydligare med att säga att jag kommer att kunna göra det men inte förrän då. Resultatet kommer bli en piggare Eva P son inte dras med dåligt samvete över att människor runt omkring får vänta för länge på ett utlovat svar eller vad det nu kan vara.

Hur som helst så vill jag ju väl, lite för väl helt enkelt. Engagerar mig kanske oxå lite för mycket ibland och bara måste säga vad jag tycker, kanske ska spara lite energi och bara låta vissa saker passera. Ja, ni ser vad klok jag börjar bli nu när jag snart är 50…

Men hur många brister jag än har och hur mycket ”tid” jag ska spara på att säga nej lite oftare så kommer jag aldrig kunna ändra mig när det gäller ärlighet och integritet. Kommer aldrig säga något eller hålla med om något för att det är bekvämt och sedan säga/göra tvärtom. Har sett en del exempel på personer helt utan ryggrad och som inte drar sig för något för att själva framstå som så fina, bra & duktiga människor.

Nog om det, min 50-års kris accelerade i rekordfart i lördags. I sällskapet som var med på vår grymma kväll på Wallmans var en kvinna som jag inte känner så väl. Jag var helt övertygad om att hon var typ 8-10 år äldre än mig. Vi kom in på ålder och så visar det sig att jag är äldre än henne (inte mycket men ändå). Blev helt skräckslagen, vägrar jag se sanningen i spegeln? Ja, det är nog en himla tur att jag har den där stora festen att planera annars kommer jag nog gå omkring och ”krisa” så mycket att jag åldras bara av det.
Blir väl några svindyra burkar till med utlovat underverk oxå…

”50 är en siffra jag är inte rädd” ”50 är en siffra jag är inte rädd”

Kram & Godnatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.