Att kunna prata språket där man ”bor”

image
Inte för att jag ska bo permanent i Marbella men kommer ändå tillbringa en del tid där så att kunna prata spanska känns som en nödvändighet. Allt går så mycket lättare då, det är dessutom roligare. Men det är ju det där med att ta sig tiden att sätta sig ned med spanska språkkurs-boken och CD-skivorna, det blir liksom inte av…

Nu har Beatriz (en ny vän i Spanien, man får nya vänner precis hela tiden) tröttnat på att jag snart ska öppna språkkursen och börja. Hon är inte den som takes no for an answer och det finns inga ursäkter som tid och annat, enligt Beatriz alltså.
Så nu har hon meddelat sin väninna som är privatlärare att från och med nästa gång jag anländer Marbella så skall här läras Eva P spanska och det snabbt.

Det var ju så lätt när man var yngre att lära sig nya saker och nya språk, nu när man snart är tant lär det nog ta sin tid. Men då får det göra det – för spanska ska jag lära mig!
Har träffat en del personer från Belgien, England mm som bott i Marbella i 15-20 år men som pratar sämre spanska än mig (och det vill jag lova säger allt om hur många ord de kan).
Jag har frågat varför de inte lärt dig spanska och det samstämmiga svaret jag alltid får är:
Varför det? Jag klarar ju mig på engelska här…

Det kanske jag oxå får göra i slutändan men jag tänker i alla fall gå ”all in” på att försöka lära mig. Så det får bli 2014 års första helårslöfte…

Kram

En reaktion på ”Att kunna prata språket där man ”bor””

  1. Du är en smart och skärpt kvinna, så det blir nog ingen större match för dig att få in en hel del spanska i huvudet.
    För mig däremot, som inte var med när spåkbegåvningen delades ut, är det tillräckligt jobbigt att ”habla” engelska.
    Tur att jag fick öva lite i fredags 🙂
    Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.