Av den lugna vandringen blev…

image
Det inte mycket av, fick inte till den där riktiga känslan man ska ha om man planlöst ska flanera runt för sig själv. In på värsta Turistfällan och åt, garanterat hastighetsrekord…
Jag bara kan inte sitta på en resturang och äta middag själv utan att bara vilja bli klar, helst innan jag ens ätit upp… Promenerade kort men tog snabbt upp telefonen och ringde världens bästa taxichaufför Salvador och sa att nu vill jag hem. Hemma igen fick jag ett ryck och sorterade alla papper, strukturen & ordningen är nu total på kontoret. Inga oöppnade kuvert eller högar med papper – underbart!

Här i Marbella är det lite olika nivå på regler och flexibilitet, kan man lugnt säga. Exempel:
1. På restaurangen som är typ tom frågar jag om jag kan få tomat i mina omeletter. Nej det går inte blir svaret. Ni har alltså inga tomater säger jag. Jo, säger servitören. Om du ska ha tomater till din omelett så får du ta dom vid sidan om???!! OK säger jag, får in min tallrik med två omeletter och typ 25 skivade tomatskivor. Var det svårt att skära dom i bitar och lägga i omeletterna eller är det så att man ska fatta att en meny är en meny, basta! Inte vet jag, men jag åt upp varenda jäkla tomatskiva i alla fall.

2. Min favorittaxichaufför Salvador, har en lista i sitt handskfack. På den skriver han upp och spar kvittot på varje taxiresa jag gjort. Så betalar jag lite då och då när han tycker att vi ska ha en avstämning, eller rättare sagt när jag tycker att det är dags.

Hur många restauranger i Stockholm hade vägrat lägga tomater som uppenbarligen fanns i en omelett (det var inte första gången och inte första stället där det är helt omöjligt)

Hur många taxichaufförer i Stockholm hade tyckt att det var bra att ha en Madame Persson lista i handskfacket och få betalt lite då och då. Hade dom sagt när man försökte. Betala efter en resa: No No, you have a credit Madame Persson.

Tur vi är olika både som människor & länder så man får uppleva något nytt typ varje dag:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.