Fas två & The Snowgirl….

Igår vid midnatt tog jag av det sista plåstret med den högre dosen och imorse satte jag på mig ”mellandos plåstret”.. Nu gäller det att inte hålla på att tänka på att jag bytt och ”känna efter” om jag märker någon skillnad för då kommer jag garanterat att göra det..

Fortsatte att lyssna på boken vid bedtime – kommer att bli lite stressigt att bli klar till den 16/2 och det kommer inte att räcka att lyssna vid bedtime.

Började titta på en ny Netflix serie som toppar här i Spanien och i en massa andra länder också. The Snowgirl heter den på engelska och finns säkert i Sverige också.

Den handlar om försvinnandet av en femårig flicka och det är kul att se den eftersom den utspelar sig i Málaga. Nu är det väl iofs aldrig ”kul” med serier där barn försvinner men det är kul att miljön är Málaga och bra att jag tränar lite på spanskan även om jag har svensk text. Tror inte att den är baserad på en sann historia vilket gör det lite lättare att se..

Ville inte fastna och få för sen bedtime så jag såg bara ett halvt avsnitt – verkar hursomhelst riktigt bra ✨

Vaknade till en ny vecka med strålande sol (inte när jag vaknade för så länge sover jag inte 😊).. Nyhetsmorgon, Doggie walk och lite fixande innan jag gjorde mig iordning och åkte till stan..Hade tid hos Esther 12.20 så jag började där – mycket folk så det blev lite väntetid men inte mycket. Gick igenom det jag planerat – uppskattar henne så himla mycket. Det är snart två år som hon funnits där och för det är jag henne evigt tacksam. Träffar henne inte lika ofta nu men vi ses regelbundet fortfarande 💕

Fortsatte sedan med några små ärenden. Behövde en grej till 80-tals middagen på lördag och så passade jag på att handla några få grejer som jag behöver till veckans middagar.

Fick tag på det jag behövde hos ”Kinesen” – man kan alltid lita på de bra Kinabutikerna.. Man kan däremot inte alltid lita på kvaliteten men man får minst vad man betalar för.. jag betalade tre euros för det jag behövde och då kan jag inte förvänta mig kvalitet av världsklass. Tycker däremot att det i princip alltid är väldigt prisvärt – dvs kvaliteten är bättre än vad man kan förvänta sig för det pris man betalar.

Bussen hem som vanligt och var hemma igen strax före halv tre..Nu har det nya stället med svensk mat och annat tydligen öppnat – SPISA heter det. Såg ett inlägg att de bl. a hade 160 olika sorters svenskt smågodis (finns det så många?).. Det finns också en Sibylla enhet inne i själva butiken.. Det är en fd SuperSol butik så det är rätt så stort – väldigt stort jämfört med Svenska butiken. Har dom ett bra sortiment så kommer Therése som har Svenska butiken få lite minskad försäljning och jag skulle nästan gissa att Miadel (där jag köper skinkan) inte klarar sig.

Pratade med Pappa så vi åker nog dit för att kolla om vandringen blir inställd imorgon – annars blir det någon annan dag. Iallafall lite kul att se den och vad de har..

Om jag ska vara lite tråkig så tycker jag att deras ”grafiska profil” är tråkig och signalerar verkligen inte mat.. Men dom tycker kanske att det är lite humor och att det är viktigare att tydligt få fram Sibylla, kanelbullar och mjukglass..

Ja, det är ett himla tjat om vagnen men jag blir galen när jag inte kommer på hur jag ska göra. Vagnen är monterad men sittdelen där den röda pilen är får jag inte ”sträckt”.. Den säckar ihop vilket innebär att det skulle ta Doggisarna en sekund att hoppa ut..

Man ska ju inte behöva ha allt täckt utan vagnen ska kunna vara öppen (finns bilder på det så det är inget jag bara antar). Har provat massor av grejer och verkligen försökt mig på att förstå den usla bruksanvisningen men den säckar ihop..

Nu har jag kommit på ett sätt som kanske är det rätta men för att kunna testa det krävs fyra händer. Stöter jag på någon granne kanske jag ber om hjälp annars får Pappa och jag slå våra kloka huvuden ihop på lördag.. Ska ju ändå vara uselt väder till på lördag så jag kommer inte använda den innan ändå..Där såg hon sin chans att tjäna några kronor.. för jag hoppas att hon tog betalt för att ”träda fram”. Hur intressant det nu kan vara undrar jag men nu vet hela Storbritannien och en massa andra att det här är kvinnan Prins Harry refererar till när han beskriver hur han blev av med sin oskuld.. Allt är relativt -,han kallar henne äldre kvinna och visst är hon äldre än honom.. Två år.. men det lät väl mer spännande att skriva äldre kvinna i boken antar jag..Av en händelse såg jag ett Instagram inlägg upplagt av en ung tjej som hade cancer och det var inget slut på allt elände som drabbat henne. En obotlig hjärntumör upptäcktes 2011 och då var hon 22 år.

Jag såg ett inlägg som hon lagt upp den 15 januari och då befinner hon sig på hospice och skriver;

”Det absolut finaste med att bo på hospice är att få ha Freja hos mig hur mycket som helst. Att få sörja och bearbeta tillsammans. Hon vet så väl vad som är på gång. Jag fylls av hennes fluff, körlek och pussar. Alltid du och jag ❤️ Alltid.

Emma Skoglund

En vecka efter inlägget somnade hon in efter 11 års kamp 🥲 Men i det sorgliga så finns det något fint – både bandet mellan henne och hennes lilla hund Freja som funnits vid hennes sida i 10 år och att det trots allt inte alltid är så stelbent längre – att hon fick ha Freja hos sig hela tiden. Det betydde nog allt för dem båda..

För att inte fastna i sorgsna tankar kring hur jävla orättvist livet kan vara måste jag övergå till något banalt. Det är klart att alla råkar ut för tråkigheter genom livet och det är så det är men det blir riktigt orättvist när människor inte får gå genom livet utan drabbas så hårt så att de går bort alldeles för tidigt.. Usch, vill inte tänka på det mer utan tänker på något banalt som t ex smink..

CAIA (Bianca Ingrosso & Co) går ju minst sagt som tåget och lanserar produkter på löpande band. De har ju ett upplägg där de helt och hållet hoppat över detaljistledet och säljer bara själva direkt till konsument = väldigt mycket högre marginaler. Det funkar tack vare att hon är ett så stort namn.. De säljer över hela Europa men jag undrar hur mycket de egentligen säljer utanför Sverige..

Strunt samma det var inte det jag tänkte skriva om utan att jag gärna skulle vilja ha ett rouge som är som det här (dvs ett stick) och samma sak med highlighter för lite glow.. Men det är inte just CAIA jag tänker att jag måste ha.. Ska kolla vad jag hittar.. och det är inte någon stress med det för det är sommarfärger jag tänker på.. Nu blev det alldeles jättebanalt – det behövdes..

Såg att det är några ”event”.. Ett uppe i Nueva Andalucia : Spaghetti opera på den ” svenska”restaurangen La Campana och ett på Restaurang Garum på strandpromenaden som de kallar Dinner Show med musik och dans.

La Campana är en svenskägd restaurang och Garum ägs av en finländare och är jättepopulär hos svenskar.. Tobbe Trollkarl ska också ha någon föreställning läste jag någonstans..

Nu är ju inte opera riktigt min grej men hade det varit i Italien så hade det kunnat vara en kul grej.. ska inte säga att det inte kan vara det här också men inte lika ”autentiskt”.. Dinner Show med dans blir jag nästan lite rädd när jag tänker på men det är säkert kul om man är lite äldre och går i par eller flera par ihop.. Men inget för mig 😊

Jag undrar hur tillförlitlig ”min” väderapp är 😃 Såg att det var 33 grader på Mallorca idag och att det skulle vara runt 30 grader den närmsta tiden också. Trodde inte riktigt på det så kollade SMHI som säger att det är typ 9-10 grader för..

Nej, jag har det inte inställt på Fahrenheit för det testade jag och blev det typ 90 grader på Mallorca. Det märkliga är att typ allt annat är någorlunda samstämmigt med SMHI (har några orter förinställda) men Mallorca visar helt galet fel.. Finns det fler Mallorca i världen??

Passade på att ta en lång promenad med Doggisarna eftersom vädret var så fint och ska vara soppigt till på lördag. Tro det eller ej men jag fick med mig Tintin längre än vanligt.. dock motvilligt men utan tvång..

Vi gick bort till hamnen där det brann för någon vecka sedan och som ni kan se så är ”plåthangaren” väldigt illa åtgången. Det står en totalt utbränd bil bredvid hangaren och en bit bort ett gäng helt oskadda båtar.. Hade inte vinden legat på som den gjorde så hade det funnits stor risk för att alla dom båtarna också brunnit upp. Nu var det ”bara” alla båtar som stod inne i hangaren och några som stod i fel vindriktning.

Har inte hört något mer om vad de tror/vet orsakade branden men däremot har det pratats om att värden för tiotals miljoner euro som blivit förstört..

Vi får se om det blir någon vandring imorgon eller inte.. Prognosen ser ännu soppigare ut och det ska vara dåligt väder ända till helgen.. men idag är det som sagt jättefint ☀️ Information om den blir av eller inte ska komma klockan nio imorgon bitti..

Jag har varit lite slarvig med maten.. inte så att jag inte äter någonting men det blir lite för lätt så ikväll blir det skärpning. Ska preppa så att det går snabbt att få det klart när det är middagsdags.

QX-Galan ikväll men galor är som bekant inte min grej så den hoppar jag och tittar på serien istället.. Tänkte se 1,5 avsnitt om jag fortfarande tycker att den är bra.. men den borde inte toppa listan i 60 länder om den inte är det tänker jag..

Behöver ta fram datorn och kolla igenom ett USB-minne för att se om det är något jag behöver spara ner (föreningen).. Jobbar ju otroligt sällan i datorn utan kör allt i min ipad eller mobil.. men det funkar ju inte med ett USB minne..

Kort rapport om starten av fas 2 av ”Plåsterplanen” – det har gått jättebra ✨

Vi hörs imorgon!

4 reaktioner på ”Fas två & The Snowgirl….”

  1. Eva! Har en resebarnsäng på landet som jag köpte på blocket. Hade så svårt att klura ut hur jag skulle få platspinnarna sträckta. Tills slut kom jag på att jag inte skulle sträcka ut botten i sängen utan först pinnarna o sedan sträck tyget i botten. Kan det vara ngt liknande m hundvagnen ?

    1. Hej, ja något åt det hållet . Jag har satt fast själva sittvagnen i underredet och jag ska nog ha den sträckt när jag gör det så att den blir spänd. Men då krävs 4 händer men du har helt rätt i att det är något åt det hållet. Tänker på dig så ofta Mia ❤️

      1. Menade tvärtom. Se till att det inte är sträckt o klicka pinnarna m ett litet ryck. Sträck därefter tyget. Lycka till

        1. Det finns inga pinnar.. jag tror att en person ska hålla den sträckt och den andra ska fästa den. Jag har fäst den utan att den varit sträckt eftersom jag bara har två händer. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.