Om Eva P…

Ja, hur ska man beskriva sig själv….

Kvinna 50+ , från Stockholm men bor i Marbella tillsammans med hundarna Tintin och Karisma sedan ett antal år. Älskar mode, inredning och att skriva. Har en bakgrund både som anställd i stora bolag och som entreprenör. Jag har jobbat med läsk, choklad och nöjen, drivit hotell, skrivit en bok, startat några Podcasts (inte med mig själv bakom mikrofonen 😀) startat ett mäklarföretag i Marbella plus lite annat så många järn i elden har jag alltid haft..

Livet blir inte alltid som man tänkt sig – jag förlorade min man Thomas i juni. En  sorg och saknad som jag kommer att leva med länge. Bloggen har varit viktig och fungerat (och fungerar) som en terapi för mig. Jag skriver om det vardagliga livet, tankar & känslor och mycket annat. 

Jag har bestämt mig för att stanna kvar i Marbella eftersom jag trivs så bra här men har flyttat till en ny lägenhet. Här har vi funnit oss väl till rätta och både jag och hundarna trivs verkligen med både lägenheten och omgivningarna. Jag fortsätter att ta livet dag för dag och sorgeprocessen step by step så får jag se vart det tar mig. 

Det är svårt att skriva så mycket mer här under rubriken ”Vem är Eva P” – jag är övertygad om att jag kommer att uppdatera den här sidan rätt så ofta. 

Jag tänker som Dagny – ni vet damen som började blogga när hon var mer eller mindre 100 år gammal. Hennes blogg blev hennes verktyg och terapi för att ta sig igenom sorgen när hon förlorade sin man. 

Jag kan inte sitta här varenda dag och vänta på att dö, och inte göra det. Då måste man ta itu med situationen”

Som sagt – idag vet jag inte riktigt vart jag är på väg eller hur det ska gå till men även det får jag ta step by step..

  Följ mig gärna!”

Thomas och jag i mars 2020 ❤️

5 reaktioner på ”Om Eva P…”

   1. Hej C!
    Håller på och skicka ut boken. Skicka din adress till mig som meddelande på FB om du fortfarande vill ha den.
    Ha en fortsatt trevlig helg!

 1. Hej trevlig blogg och roligt att läsa om hur ditt Marbella är! Har precis varit i Marbella och kanske var våra förväntningar lite för stora men vi blev inte förtjusta så vad är det vi inte kunde se? Det var framförallt att allt var väldigt bilberoende oavsett vad vi skulle till och Puerto Banus går inte att jämföra med Saint Tropez eller Palma! Det finaste vi upplevde var den lilla byn Benahavis och stranden Sylt!

  1. Hej,
   Vad kul att du hör av dig! Om jag ska vara helt ärlig så delar jag din uppfattning om att Palma är mysigare och trevligare. Vi hade nog valt Palma om det inte vore för att vi då när vi köpte lägenhet här pendlade så mycket och i ett året runt perspektiv så har Malaga väldigt mycket bättre flygförbindelser. Benahavis är verkligen så charmigt och naturen runt i kring jättefin. Du har helt rätt i det med bilberoendet – finns iofs väldigt bra bussystem men det är väl inte det man vill ha på semestern. Det som jag älskar är klimatet, bergen, havet men det kan kanske vara så att Marbella är en bättre stad att bo i än att vara på i semester i. Det finns en småstadskänsla (inte på det sättet under högsäsong). Något annat jag gillar är blandningen av nationaliteter – cirka 140 olika nationaliteter. Det gör att det ändå blir lite internationellt i småstaden. Jag tillhör heller inte dem som bara vill umgås med svenskar. Känner att jag är riktigt usel på att försvara Marbella här Det finns delar som är jättefina och delar som verkligen inte är det men det har blivit ”min” stad. Det har säkert drabbat Palma mycket också men Corona har slagit jättehårt och det gör att det känns jättetråkigt när man går på t ex strandpromenaden och ser igenbommade butiker och restauranger. Nu i sommar har det iallafall börjat bli en återhämtning vilket såklart är viktigt. Flyttar imorgon och att ta tre steg på en trätrappa ner till en strandpromenad, köpa apelsiner hos handlaren med ett hål i väggen typ som han plockat från sin egen odling, äta på någon av de riktigt bra restaurangerna, kvällarna utmed strandpromenaden, åka till Benahavis, vandra i naturen. Älskar min stad men Palma är fantastiskt ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

tankar, händelser & annat