La Cañada & Jultröjan….

Då var veckans Bachelorette avsnitt avklarade.. Nya på måndag.. Det är verkligen en salig blandning av killar.. Finns några som man kan se henne med, några anonyma och några som bara känns ”fel”..Det känns lite kul att se 14 killar stå och ”svettas” av nervositet vid roscermonin istället för tjejer.. Trodde inte att killar skulle vara lika snabba med att få och prata om känslor som tjejerna i Bachelor – men det var en fördom kan jag konstatera..

Hänger inte alls med i fotbolls VM.. tråkigt nog är det mer fokus på att Qatar fick arrangemanget än på själva fotbollen. Jag tycker absolut inte att de skulle ha fått det – genom att låta sådana länder arrangera blir det svårare att förändra dem. Att FIFA sedan går in och förbjuder vissa tryck på matchtröjor om mänskliga rättigheter gör ju verkligen inte saken bättre.

Vilket mod och kurage det iranska fotbollslaget visade. Jag hoppas att världens ögon är tillräckligt riktade ditåt så att de inte straffas.

Även om det blev sen ”sleep time” så har jag sovit som en stock men inte riktigt tillräckligt många timmar.. och jag blev inte väckt av att Karisma behövde ut.. och ännu bättre magen var normal i morse 🙏

Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska ta den där svängen till La Cañada idag eller inte.. men har gott om tid på mig att bestämma mig eftersom de har öppet till 22 (tror jag att det är).Apropå att stadskärnorna ”dör ut”.. Det var verkligen evigheter sedan som jag var på HM eller Zara och dom har ju mycket ”roliga” kläder till väldigt bra priser.. Kanske skulle ta den där svängen till La Cañada ändå.. nu när det är Black Week dessutom. Inbillar mig att det inte är galet mycket folk om jag åker innan folk slutar jobba.. Ska jag åka får det bli vid tvåtiden.. tbc


Allbright rapporten som precis kommit visar inte på någon positiv utveckling när det gäller kvinnor på höga chefspositioner.

Inte nog med att det inte blir bättre det är ju dessutom en väldigt låg nivå man utgår ifrån. Jag tror att man sett en lite annan stapel om man haft marknadschef, informationschef och personalchef med. De kategorierna har klart fler kvinnor än vad man ser i de andra staplarna. Av gammal hävd.. inget annat och det är verkligen hög tid att ändra på det. Problemet är att det har man sagt i evigheter utan att något händer.

Jag är i grunden emot kvotering delvis beroende på att det kan lämna utrymme för ”hon fick bara jobbet pga kvoteringen” vilket i sig kan ha en negativ inverkan som gör att kvinnor kan bli ifrågasatta helt grundlöst. Grundinställningen är ju rätt person med rätt kompetens och förutsättningar ska få jobbet.. men det verkar ju tyvärr inte fungera..

Är också emot lagstadgad fullt ut delad föräldraledighet men just det faktum att kvinnor tar den största andelen påverkar karriärutvecklingen negativt. Men det är ju inte alla kvinnor som vill göra karriär.. det finns många familjer där mannens högre inkomst behövs för att få ihop Familjen AB och de prioriteringar man har i familjen. Så att rakt av lagstifta 50/50 tycker jag är fel.

Skulle kunna skriva mycket om det här men spar det till en annan dag..Skulle ju på ”Räkfrossa” på måndag men den har tyvärr blivit inställd. Krävs att det ska vara hyfsat mycket folk för att det ska bli något ”vettigt” eftersom lokalen vi skulle vara i är så stor.. Nu var vi bara cirka 25 anmälda så vi flyttar den till efter årsskiftet istället.. Vi hade en förra året och då var vi nog nästan 75 personer..

Eftersom den blev inställd så tar nog Pappa och jag en middag på stan på lördag istället..Jag flyttar gärna in i morgon.. men är inte helt säker på att jag vill bo utanför Alingsås men det är det kanske värt.. Inget ont om Alingsås – det är fint där men har ju noll kopplingar dit..Blev lite kär i det här ”kakfatet” – superfint till allt från lussekatter, kakor till godis.. Men tyckte att priset var i överkant för att det skulle bli någon beställning.. närmare 2 000 kronor. Har för mig att jag packat ner ett ett kakfat av den här typen i det som ska transporteras hit.. Inte lika fint dock.. Ska ta en vända till och sedan ska transporten gå iväg..

Har ingen ”hållare” eller vad man ska kalla det för de fyra adventsljusen men kommer inte ha några adventsljus heller.. Däremot kör jag med lite olika nötter etc längst ner på ljusstakarna där det finns utrymme för det..

Får visa lite ”hemma hos” bilder när jag är klar med julpyntandet..Går inte saker åtminstone lite till överdrift ibland.. Chinateatern ska nu byta sin logga som de haft i evigheter eftersom de fått och får så mycket kritik för att det anses vara en nidbild av en kines.. (Chinateatern). Jag tror ärligt talat inte att kineser i allmänhet går runt och känner sig förolämpade utan att det är andra som hittar problem i loggor, namn och illustrationer som de sedan driver.. Men vad vet jag mer än att loggan ska bytas.. En uppdatering skadar ju inte så det är väl okej men det är frågan i sig som är relevant..

Det var vare sig mycket folk eller mycket till Black Friday på La Cañada..

Det som finns i alla butiker nu är rött, rosa, svart och mycket glitter.. Hade ju bestämt mig för det där lampmålet och det överträffades ju men så ville jag inte ha byxorna som jag sett ut.. Tänkte då att då får jag väl hitta något annat att ersätta dem med men det gjorde jag inte riktigt nu på La Cañada tycker jag..

Men jag fick tag på strumpbyxorna på Calzedonia och dom hade ungefär samma kampanj.. Kommer att bli en premiär på julafton – hittade en jultröja på HM.. Jag är ju inte så stor så jag kan köpa kläder på barnavdelningen (största storleken) och jultröjan köptes där..

Eftersom jag ändå var där uppe och så bunkrade jag dricka och så hade de kampanj på julstjärnor så jag köpte en.. Kan konstatera att den inte kommer att stå lika länge som den förra året – verkar vara rätt skruttig kvalitet.. Får komplettera med en från SuperCore som är stora och ser sååå fina ut ✨

Det var ett ställe som det var mycket folk på – Mc Donalds.. Åt en Big Mac och det fick bli min middag helt enkelt.. Superlänge sedan jag åt en Big Mac så det var riktigt gott.. Big Mac var väl knappast ett steg framåt när det gäller matinspiration men men 😊

Torsdag veckostädning.. Efter den (som ju inte tar så lång tid) åker jullådan fram 🎄 Kommit fram till att det känns bättre att ”pynta” efter veckostädningen och det är ju trots allt inte första advent förrän på söndag.

När det är klart är det dags för den gröna lådan med vinterkläder.. Kommer inte att ta fram allt utan bara det jag känner mig säker på att använda resten får ligga kvar.. något har kanske passerat ”bäst före datum” och får åka med till butiken. Ska packa ner de sommarkläder som ska behållas och de som jag fyndat men som kanske inte blev helt rätt får vara på vinterförvaring här och lämnas till butiken i vår..

Robinson och Bonde söker fru på tv:n, lite småfixande och planering – ungefär så blir kvällen tänker jag..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.