17 månader & Family First….

Robinson rullar på utan några oväntade grejer.. Har ändå fått lite av en favorit och det är Alexander som kom in lite senare och då benämndes som ”en gammal kåkfarare” av en av de andra deltagarna.. Han verkar vara en juste kille som också vågar visa känslor.. så han får vara favorit. Kollade snabbt rubrikerna på Nyheterna och gick sedan ut med Doggisarna. Lite soffhäng och småfix efter det.. till Karisma behövde ut igen kvart i tolv….

Så med andra ord blev jag pigg.. och tittade på det första avsnittet av veckans Bachelorette..

Upptäckte att jag råkat köpa fel nikotintuggummin – rätt märke och rätt styrka men fel smak.. Fresh fruit istället för icemint.. Sötare men vem vet.. de kanske funkar bättre för just nu byter jag alldeles för ofta.. Av olika skäl har jag bestämt mig för att inte ställa några som helst krav på mig själv när det gäller tuggummina förrän efter den första veckan i december. Man måste inse när det är är rätt eller fel att ställa olika krav på sig själv.

Klockan 06.05 blev jag väckt – Karisma behövde ut. Med tanke på att hon indikerade att hon ville ut vid 03.00 så det var inte mycket att be för kl sex.. På med skor, jacka och yrvaket ge mig ut i ”pyjamas”.. Riktigt snyggt – typ paislymönstrade ”pyjamasbyxor” och blommig täckjacka 😊 Tur att det inte var folk ute.. Såg till en person som antagligen stod och väntade på att bli upphämtad – i övrigt folktomt och kyligt..

Har med andra ord blivit riktigt soppig nattsömn så idag får jag vara en omvänd Skalman.. Fullkomligt strunta i vad klockan är och sova när det behövs.. och äta när jag är hungrig.. Inte ha någon sov- och ät klocka. Kunde ju inte somna om direkt när jag kom in utan tittade på Nyhetsmorgon en stund innan jag somnade om. Vid halv elva ville hon ut igen.. Sov lite drygt en timme till när vi kom in. Lägger man ihop allt så blir det en okej sömn.. dock lite väl utspridd..Dagen blir ju sisådär bra efter en så soppig nattsömn kombinerad med lite oro för Karismas mage så idag ska jag ha en ”göra ingenting” dag.. Man får lite lätt huvudvärk och känner sig lite seg så det blir perfekt med en sådan dag.. Den har ju varit upp och nervänd sedan i natt så då kan resten av dagen också få vara det..

Känner jag för att göra något på To Do listan så gör jag det annars flyttar jag det till imorgon och onsdag. Är ändå inget som ”brinner” och måste bli gjort idag..Något som verkligen hör julen till är väl ändå elljusstakarna.. Finns i princip varenda fönster och lyser upp men inte här.. Vi har inte fönsterbrädor oavsett om det är fönster från golv till tak eller om det är vanliga fönster.. Finns förvisso elljusstakar som man kan ställa på ett bord, hylla eller byrå men det är inte samma sak – dom ska stå på en fönsterbräda och jag saknar att inte kunna ha någon..

Apropå ljus.. hände ingenting mer med lampan igår..Imorgon eftermiddag stänger auktionen så lite ”nervositet” börjar komma..

Fixade mat igår så att det räcker till idag också så jag behöver inte laga någon mat utan kan ägna den tiden till Robinson och Bachelorette. Sveriges Mästerkock VIP och Kockarnas Kamp är ju slut och det är en himla masa fotboll nu tycker jag.. Ja, jag vet att det är VM men det är ju inte så kul eftersom Sverige inte är med..Imorgon eller onsdag åker nog den gröna flyttlådan fram – den med julsakerna alltså.. Tar det lite ”step by step” för jag ska plocka undan en del av det som normalt står framme.. Gillar inte när det är helt belamrat med prylar.. När jag sedan plockar undan julen så tycker jag att dom är jättefina igen.. inte för att jag inte gör det nu men man tänker ju inte på det när de står där varje dag..I dag är det 1 år och 5 månader sedan jag förlorade Thomas.. Som jag skrivit så många gånger förut så känns det vissa dagar som om det vore nyligen och andra dagar som om det vore väldigt länge sedan.

Men även om det är på det sättet så går sorgeprocessen framåt hela tiden och jag har ju kommit till det stadiet där jag ”accepterat” att det hänt. En bättre beskrivning är nog att jag har lärt mig att leva med det. Att acceptera att han rycktes bort så plötsligt och så tidigt kommer jag aldrig att göra. Det är inte rättvist att han fick ett så kort liv men det är inte rättvist när det händer någon men det gör inte att jag har lättare för att acceptera det.

Men det innebär inte att jag är bitter, att orättvisan jag känner påverkar mig negativt på det sättet. Orättvisan handlar om Thomas – att han inte fick ett längre liv och inte om mig. För min del är det en sorg – en sorg att ha förlorat honom och att vi inte fick bli gamla tillsammans. Jag är tacksam över att det inte finns några känslor av bitterhet för det hade varit väldigt jobbigt att leva med och hade påverkat både mig och livet i stort väldigt mycket.

Även om lärt mig att leva med det så innebär det inte att saknaden är mindre. Vardagssaknaden – att ha honom att dela varje dag med, prata om allt med, äta middag med, ha soffhäng med, gå på långa hundpromenader med – livskamraten i allt helt enkelt.

De här ”vanliga” månadsdatumen är inte lika svåra längre men jag vet att det kommer att vara tufft den 21 december. Förra året var den dagen riktigt tuff men i år reser jag ju stora delar av dagen så det kommer att göra den lättare. Men då kanske känslorna kommer den 20 eller 22 december istället – det går inte att förutse. Kommer det så kommer det.. Det är fortfarande viktigt att känslorna pyser ut med jämna mellanrum och det tycker jag att det gör.. Det går inte en enda dag utan att jag tänker på honom.. inte bara en gång utan många gånger ❤️Det här är huset i Bullerbyn ❤️ Thomas var verkligen duktig på att rita och tänka ut hur planlösning etc skulle vara så vi har aldrig använt någon arkitekt. Han satt med sina A4 rutiga block, linjal och blyertspenna..

Det har varit en väldigt lång historia med huset i Bullerbyn men det kan vi ta någon annan gång..

Skriver ofta hur otroligt mycket Doggisarna betytt och betyder för mig nu.. på ett helt annat sätt än tidigare. Vi är ju en ändå en liten familj och det hade varit outhärdligt tomt om det bara var jag i lägenheten. Men det behöver jag inte repetera – det vet och förstår alla.

Jag har även skrivit om Pappa och min syster – hur mycket de betytt och betyder och det också på ett helt annat sätt än tidigare. Inte bara för att det funnits med finns med som stöd utan även hur mycket viktigare de blivit i mitt liv. Inte bara för stödet utan överhuvudtaget. Det har blivit en ny konstellation av ”Family First”.. Dom

Det är klart att dom varit familj och att vi haft bra relationer men jag tror att det för det flesta blir den ”egna vuxna” familjen som blir den tajtaste och den som i första hand är ”Family first”.. Innebär inte att övrig familj inte omfattas men det är inte lika tajt..

Så även om jag skriver om tomtar, juldukningar och allt vad det är så är det självklart tiden med familjen jag längtar mest efter det andra är för att göra det mysigare 🎄

Men saknar såklart de två lurviga familjemedlemmarna under julen ❤️

Det renoveras och byggs om både här och där utmed strandpromenaden. Det här är inte den som ligger närmast mig men de verkar ha en lite bättre planering av sitt arbete.. eller så har den som ligger närmast planerat att renoveringen sker lite då och då för dom är inte här varje dag och när dom är här så jobbar dom lite olika tider och timmar. Men dom ska ju ha stängt till i mars så det blir säkert klart..

Blev ingen lång promenad vid halv sex tiden.. det blåste ordentligt och det var inga ljumma vindar direkt.. Hoppas att det bara blir bara en sväng till med dem så att inte Karisma behöver ut igen som igår..Min matfantasi är på bott och har varit ett tag så jag får försöka googla runt lite och få inspiration för det behövs verkligen.. Hittade ett Instagram konto ”Wigerts mat” och jag vill minnas att hon var med i Sveriges Mästerkock men inte kom de som fick fortsätta. Nu har hon en Youtube kanal och ett Instagram konto – kör allt med sin iPhone (väldigt bra bilder för att vara med en iPhone).. Jag tror att hon också kommer att vara en av personerna det nya ”Godare” som Aftonbladet har (eller var det Expressen?)..

Kom hursomhelst fram till att jag är sjukt sugen på wienerschnitzel som är sådär otroligt frasig och god. Skulle inte vara så dumt med Wallenbergare heller.. Får planera lite roligare mat till nästa vecka..

Någon julskinka blir det såklart inte då men hur god är inte den där första skinkmackan på vörtbröd som man ska äta tidigast kvällen före julafton 🎄

Inte hänt något idag heller med den tredje lampan och nu är det mindre än ett dygn kvar..

Vet ju inte om köpen av de två första kommer att fullföljas och när det gäller den bruna (som fick det högsta priset) så vet jag att den är uthämtad men nu har de ju möjligheten till sin ångerrätt så jag vet inte förrän den 6 december hur det faktiskt blir.. Borde få information om den i ”guld” också tycker jag för den auktionen stängde ju samtidigt..

Still keeping my fingers crossed..

Tar som vanligt tisdag till ”ärende på stan” dagen.. Har inte en massa ärenden utan lite smågrejer och dessutom är det skönt att komma in till stan en sväng varje vecka. Behöver fylla på med lite dricka och grönsaker också så det gör jag ju alltid intill busshållplatsen så att jag inte ska behöva släpa så himla mycket..

När man är så här på distans så låter det så mysigt med snön i Sverige.. och det är det väl också om man inte måste ge sig ut i trafiken eller vänta på försenade tåg i timmar etc. Men att sitta inne eller ta en promenad när snön inte vräker etc är mysigt ☃️

Har ätit och tittat på Robinson.. gnällspikarna till deltagare som programledare Petra verkar anse och hon har väl rätt för det är inte mycket som händer..

Ska strax börja titta på Bachelorette och det blir nog veckans resterande avsnitt eftersom jag såg ett vid halv ett i natt..

Hoppas att det inte blivit för mycket sömn och slött idag så att jag inte kan sova ikväll.. men ännu mer hoppas jag att det ordnar upp sig med Karismas mage..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.