Bianca & Twitter….

Blev lite sen middag igår men nästintill tidig med spanska mått mätt.. Mätt blev jag också.. blir ju alltid lite halvslarvigt med maten på fredagar eftersom jag kommer hem vid 20.30-21.00.. Brukar oftast bli min standard croissant på jobbet och mackor när jag kommer hem. De där croissanterna är ju stora – ungefär som två vanliga.. Sååå goda ✨

Den där värken som jag fick i benen igår var högst temporär.. varade bara ett gäng timmar igår och sedan var var den borta lika plötsligt som den kom..

Höll på att glömma sista vändan med Doggisarna som blev väldigt kort vid halv tolv. Ny gullig rutin – tränar dem på lite allt möjligt.. Sisådär varannan gång tar jag av kopplen när vi kommit ur hissen och hissdörren stängts.. jag går mot vår ytterdörr och de följer efter hack i häl och då sätter de sig när vi kommer in för att få sin ”regalito”.. De gånger jag inte tar av kopplena sätter dom sig inte ner och väntar 🐶 Det är ju inga underverk direkt men med tanke på att snart är åtta år och man säger att det är svårt att lära gamla hundar sitta så är dom jätteduktiga på att lära in..Har nog inte sett Biancas talkshow mer än en gång – glömmer liksom bort den trots att jag tycker att jag ser trailers i parti och minut.

Jag har inget som helst belägg för det här men jag tror att programmet är en besvikelse för Kanal 5.. Det går ju inte att jämföra tittarsiffror mellan olika kanaler hursomhelst eftersom det såklart är klart färre människor som har tillgång till t ex Kanal 5 än SVT men man kan ju titta hur siffrorna ser ut jämfört med andra program på respektive kanal.

Nu släpar ju rapporterna en del men premiärveckan kan jag inte se att ”Bianca” kommer på med på Kanal 5:s Topp 10.. Andra veckan på plats 10 med 180 000 tittare jämfört med ”Över Atlanten” med 527 000, Kompani Svan 397 000 och Wahlgrens Värld med 219 000 tittare..

Jag har såklart noll koll på vilka förväntningar som fanns men tror att de hoppats på betydligt bättre tittarsiffror med tanke på hur ”stor” hon är i övrigt. Jag tror att följande fel görs;

  • Biancas primära målgrupp sitter inte hemma fredagar och lördagar klockan 22.00 = de skulle sänt på bra vardagstider. De riktigt unga som kanske sitter hemma är inte så intresserade av Kristian Luuk, Lasse Hallström, Tommy Körberg mfl.. men det finns absolut gäster som de säkert är intresserade av också..
  • Tror inte att målgruppen och gästerna fullt ut är en ”perfect match”.. Vissa absolut men andra absolut inte. Känns lite som om de försöker få alla att tycka att det åtminstone är någon gäst som är intressant. Oavsett ålder.. men att vara ”all over the place” brukar sällan vara framgångsrikt och utan att vara fördomsfull så tror jag att de som inte är i hennes målgrupp kan tycka att det verkligen inte är i det baserat på innehållet. Det är förvisso uppfriskande med någon som inte gjort research i 750 timmar inför ”intervjuerna” och att det blir mer utanför boxen men det kan ibland bli lite ”tramsigt och hysteriskt” för att låta som en tvättäkta tant 😊 Over & Out.


Kom en repris av Wahlgrens Värld när tv:n stod på och Pernilla ska ju flytta till huset på bild ett (så ser huset ut nu) men programmet utspelar sig ju för minst ett år sedan.. Men det är väl en sak en helt annan är att jag fick en stressfraktur av att se den där flytten.. Hur mycket grejer har hon och hur rörigt har hon??

Finns väl ingen som gillar själva flytten i en flytt (bortsett ifrån att det är ett bra tillfälle att rensa) men den här flytten… Hon har uppenbarligen väldigt svårt för att hålla iordning och för att göra sig av med grejer även om hon inte använt dem på typ 15 år.. Allt kan tydligen vara bra att ha..

Det var ju mycket riktigt så att det inte alls var Black Friday och Black Friday Week (eller vad det kallas) utan det har varit hur många som helst som tjuvstartat.. Många.. Den riktiga veckan börjar imorgon och den riktiga Black Friday är på fredag.

Det är ju som när vissa startar Mellandagsrean innan jul men det är väl inte fullt så vanligt (än).

Apropå ”black”.. Det är nog inte många anställda på Twitter som är nöjda med att Elon Musk är ny ägare.. Läste att 1 200 personer sagt upp sig efter Musks information om vad han förväntade sig av dem som ville stanna kvar.. Långa arbetsdagar och högt tempo.. Det kan med svenska mått mätt inte låta som en katastrof men med amerikanska så innebär det väldigt långa arbetsdagar och något som heter övertidsersättning existerar inte i Elon Musks värld..

Han har ju tidigare sagt upp ungefär halva personalstyrkan.. Orolig är han inte över avsked och avhopp för det är de bästa som stannar kvar. Är inte helt säker på det (om det är samma premisser som gäller för alla).. De bästa borde kunna hitta bra jobb i företag med lite sundare personalpolitik.. men de bästa är kanske identifierade och har någon uppsida som gör att de vill vara kvar..

Kommer nog att vara väldigt mycket ”tumult” innan det för förvärvet landat.. på det ena eller andra sättet..

Hade ✅ på nästan av hälften dagens To Do’s redan igår kväll.. Var ju så dåligt på tv och jag kom som vanligt inte så långt som till Netflix. Jag måste kontakta TV-Ola så att han kan komma hit nästa gång han är i Marbella så att vi kan ställa in Netflix på tv:n.. Han bor ju inte i Marbella längre.. tröttnade på Nueva Andalucia och flyttade till Torremolinos för ett gäng år sedan. Han jobbar dessutom utmed hela kusten från typ Manilva och ända upp till en bra bit efter Nerja så han är inte i Marbella varje dag direkt..

Doggie walks, strykning och brev – det är ungefär så To Do listan ser ut.. och lite jobb med hemsidan till föreningen (det är lite extra mycket jobb med den nu när jag tagit över men det kommer minska när allt är ”up & running). Kommer väl att hitta 17 andra saker att göra än strykningen – varför kan jag inte bara gå in där och ställa mig och få det klart..

Kökstjänst – ska laga middag till två dagar tänkte jag.. Matplaneringen för veckan är klar och jag kommer inte behöva ta mig till Mercadona för någon veckohandling. Det är nackdelen med att bo här – att det är lite långt till närmsta matbutik men alla fördelar uppväger det.. alla dagar i veckan..Idag är det årsdagen av Francos död (han dog 1975). Det är förbjudet att uppmärksamma och hedra honom men det finns ju en del ”Francofiler” (eller hur det stavas) som struntar i det och gör det ändå.. som ni t ex kan se på bilden..Jag är som ni ser långt ifrån ensam om att vilja gå ”all in” med julpyntet nästa vecka.. Enligt Nyhetsmorgons undersökning är 69 procent helt eniga med mig 🎄

Har en liten teori och det är att siffran är högre i år pga allt som händer i vår omvärld.. Man vill ha ”myset, traditioner och tryggheten det symboliserar. Kan ha helt fel för det är kanske alltid sisådär 70 procent som går ”all in” vid första advent.

Jag kommer hursomhelst att börja i veckan så att det är klart till helgen.. Nej, det tar inte flera dagar att julpynta lägenheten men tar kanske inte allt på en gång och så kommer jag säkert på att den grejen säkert passar bättre på någon annan plats etc.,


Om jag inte behöver svarta klänningar, byxor eller vad det nu kan så behöver jag faktiskt fina ”hemmakläder”.. Vill inte gå hemma och se helt ”skruttig” ut men vill ha riktigt bekväma kläder och inte ”vanliga” kläder..

Finns två skäl för att inte gå omkring ”skruttigt” klädd – dels känner man sig lite som man ser ut och sedan är det jobbigt att byta om tre eller fyra gånger per dag när jag ska ut med Doggisarna..

Skulle helt enkelt behöva göra en liten rensning bland myskläderna och skaffa lite nytt ✨Det är ju gott med tacos någon gång då och då men det är ju verkligen inget som känns ”rätt” att sitta och äta framför tv:n själv. Var rätt säker på att det skulle kännas konstigt men testade en gång bara för att se och det kändes konstigt.. väldigt konstigt. Några dagar senare kom den där reklamfilmen som bekräftade det: ”Texmex is for sharing”..

Kanske skulle kännas bättre att äta det som på bild ett.. Man gör en enda stor taco i en form – ja, skulle garanterat kännas mer ”rätt”.. Men oavsett så passar det bäst tillsammans med andra..

Julafton är ju julmaten och juldagen är det Pappas ”söndagskyckling” som gäller men någon av de andra dagarna kan det kanske planeras in en taco kväll.. Åsa gillar det och Pappa gör det också men kanske inte fullt lika mycket som oss.. Får planera in en taco-kväll helt enkelt 🌮

Förra söndagen hände det en del med de två första lamporna så det ”borde” göra det med den här tredje också.. Bara att hålla tummarna, vänta och se ✨ Kom på att jag ju alltid kan hoppas på att det är samma person som köpte den första för det klart högre beloppet som är med och budar nu också.. förutsatt att han vill ha två stycken såklart.. Annars hoppas jag verkligen inte att han är med i budgivningen..

Nästa vecka händer det inte så mycket ”out of home” utan blir nog bara en lunch.. Veckorna därpå är det däremot en del utöver det gamla vanliga hemmafixet och soffhänget.

Det är ju vandring på tisdag som jag normalt brukar hänga med på men av lite olika rutiga och randiga skäl har jag bestämt mig för att hoppa den här..Hänger eventuellt med till Málaga den 12 december för att kolla på ljud- och ljusspelet på Calle Larios. Aldrig varit och kollat på det – ska tydligen vara helt fantastiskt. Det som kommer avgöra är transporten.. om vi blir tillräckligt många kan vi hyra en buss och då hakar vi på ✨

Sista fredagen med Christina.. hon åker till Sverige den 1/12 och kommer tillbaka den 28/12 så det blir ett par fredagar utan henne.. Aldrig lika kul att jobba då men det blir ju bara två-tre fredagar.. över sommaren blir det hur många som helst eftersom dom är i Sverige hela sommaren..Apropå sommaren så har jag inte kommit så långt som till sommarplaneringen än.. Kommer enligt planen nu inte att åka till Sverige förrän till sommaren men det är bara mitten på november nu så det kan ju ändras.. Men lite svensk sommar ska det väl ändå bli tänker jag 🇸🇪

Tog mig i håret och tog tag i strykningen så nu är det ✅ på det.. Kvar är breven sedan är det ✅ på dagens To Do lista..

Sedan en lång promenad med Doggisarna. Lite orolig för Karisma igen.. hon har problem med magen så är det inte bättre imorgon så får jag åka med henne till veterinären. Hon äter normalt och verkar helt normal i övrigt så förhoppningsvis är min oro överdriven. Hon kan ju ha fått i sig något när vi varit ute.. det är inte alltid lätt att ha full koll när man har två hundar att hålla koll på.. Hoppas hoppas att det blir bättre imorgon..Sååå härligt väder.. Det var helt fullt på strandrestaurangens uteservering och nästintill fullt inne också så idag var det mycket folk ute..

Ikväll blir det lite kökstjänst och så är det ju Robinson.. Jag tror att nästa veckas Bachelorette släpps vid midnatt men så ”hooked” är jag inte så att jag börjar titta då.. Blir en lång tv-kväll imorgon istället.. Zappade mellan kanalerna – hur ofta kan Pretty woman sändas??

Tittade ju snabbt på tittarsiffrorna och såg att TV4:s topprogram är ”Bonde söker fru”.. Det har ju gått så många säsonger så man skulle kunna tro att intresset minskat lite men uppenbarligen är det inte så..

Maten i ugnen – strax mat och sedan soffhäng ✨

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.