Läppstift & Menyer….

Jag hade rätt om vilka två som skulle till final i IDOL men det var inte så himla otippat..,I början var jag helt säker på att det skulle bli Nike och Sebastian (som åkte ut först idag) men det har jag inte trott på ett bra tag nu. Han har varit för svajig… pendlat mellan sisådär och jättebra.. Nog om det..

Blev som det alltid blir på fredagar för sent soffhäng.. var inte det minsta trött.. Såg med ett halvt öga på programmet ”Första dejten” som jag aldrig sett förut.. När jag träffade tjejgänget från högstadiet berättade en av tjejerna att hennes kollega varit med och att hon nu var typ sambo med den man hon träffade.. Undrar hur många som faktiskt blir ett par.. tror inte att det är alltför vanligt för det ska ju väldigt mycket till att det blir rätt när det är sådär uppstyrt.. Det är ju mycket mer uppstyrt än en dejting app där man rimligen haft kontakt ett antal gånger innan det blir någon dejt..

Är ju helt hopplös.. har inte kommit igång med bokklubbens bok utan har börjat med Victoria Silvstedts bok. Rätt så långt ifrån boken jag borde läsa.. och än så länge är det bara barndomen och den är ju inte direkt superintressant eller speciell på något sätt.. Det är ju först senare som det blir lite roligare att lyssna på det hon gjort och upplevt..

Doggie walk, Svenska butiken och fika på det svenska caféet så ska dagen börja.

Ska vara soligt men lite kyligt i helgen men så länge det är lite sol och framförallt uppehåll så är det helt okej för lite längre Doggie Walks… Behöver som vanligt kompensera lite efter fredagen och nu även för i torsdags när det både var lite regnigt men framförallt blåsigt..

Hemmafix är det som gäller resten av dagen – ska helt enkelt ha en lugn och skön lördag. Man kan ju tycka att jag fortfarande tillbringar mycket tid i ”självsamhet” med Doggisarna men jag trivs med det. Det är inte så att jag inte har möjlighet att gå på grejer eller så men jag väljer ofta bort det.. Har ju sagt att jag ska ”ta mig i håret” och jag har väl inte varit sådär jättebra på det men det kommer successivt och får ta den tid det tar helt enkelt.

Nästa vecka händer det inte så mycket men den kommande är det ett par grejer så helt stilla sitter jag inte här 😊

Kommer kanske komma igång med något av det som står på Netflix listan ikväll..

Idag ville Doggisarna ut tidigare så var ute strax före halv tio.. Solen sken och det var riktigt varmt. Nu de senaste helgerna har ”fiskarna” börjat komma tillbaka och det fylldes på med nya ”gubbar” hela tiden..

Vi var ute i cirka 45 minuter – sedan hem för att fixa till mig innan jag skulle möta upp Pappa..De här bilderna är från Sverige idag.. tror att det är sydöstra Sverige.. Man skulle nästan kunna tro att jag är i Sverige idag för jag fick plötsligt ont i benen – så där som jag får av kyla.. Men inte jätteont så att det är jobbigt på något sätt utan bara lite konstigt..

Hoppas inte att snön ligger kvar till jul men hoppas att den kommer tillbaka typ den 23 december..

Testat klänningen till Nyårsafton – brukar vara rätt bra på att se om något ska passa eller inte och misstänkte att den här kanske skulle vara lite liten.. Men det var den inte utan passar mer eller mindre perfekt 😄 Byxor kan jag däremot inte alls bedöma på samma sätt.. det är mycket svårare eftersom det är midja, ”rumpan” och längden som ska funka och det är inte lätt att se.. Klart att man kan se om de är alldeles för stora eller för små men man kan inte veta hur de sitter utan att prova..

Den är verkligen speciell och inte en typisk ”Eva klänning” men den är lite rolig och det är lite roligt att ha något man inte brukar. Är ju inte någon jätte tillställning jag ska på direkt men man kan ju vara fint klädd ändå ✨

Så ✅ på klänningen med andra ord men kommer att ”ärva” Christinas fynd också om den inte funkar på henne.. Den var väldigt snygg (svart topp med detaljer) som passar till lite ”festligare” tillfällen men även till en middag på stan eller så..Sämsta dagarna att åka till Svenska butiken är ju under helgerna eftersom leveransen kommer på söndag eftermiddag så det är alltid en risk.. Vi fick tag på det vi behövde men det var ”tomt” på sina ställen bland kylvarorna.. Fanns tre påsar räkor kvar så där hade jag lite tur.. så var det ju skinkan.. ”Tvingade” Pappa att åka till den andra svenska butiken också bara för den och bara för att konstatera att den var slut 🥲 Överlever nog det också.. men blev liite besviken..

Någon fika på det svenska bageriet blev det inte heller.. Vi hade helt glömt att det är marknad på lördagar = avspärrat och fullt med marknadsstånd i det området. Vi hade behövt parkera en bra bit bort och det var ingen bra idé vare sig med tanke på varorna i bilen eller tidsmässigt eftersom Pappa skulle på den där lunchen klockan två.. Får bli en annan dag istället..

Hände i princip ingenting med lampan igår.. händer det ingenting i helgen kommer jag att börja bli lite nervös.. Har den första köparen koll så kommer väl han/hon försöka köpa den här istället till ett lägre pris.. och använda sig av ångerrätten.. Ska inte ta ut det i förskott men det vore ju allt annat än kul – var ju så nöjd och glad över vad jag fick för de första.. Som jag säkert redan skrivit är jag nöjd med den här mycket lägre nivån så länge de andra köpen fullföljs.. Det är ju tre dagar kvar så det kan ju hända en del..

”Först säger de att du är galen, sedan försöker de att bekämpa dig och sedan kommer du plötsligt ha förändrat världen”

Elisabeth Holmes

Elisabeth Holmes grundade Theranos – en droppe blod skulle kunna upptäcka massor av sjukdomar så att människor skulle leva längre eftersom eventuella sjukdomar skulle upptäckas i tid.

Hon fick in massor av kapital och riktigt starka personer i styrelsen (bl.a Henry Kissinger mfl) och bolaget värderades till nio miljarder dollar.

Det var bara ett litet problem – hon glömde tala om att de aldrig fick ordningen på analysapparaten de påstod att de utvecklat så det fanns noll tillförlitlighet i testresultaten.. Men hon både fortsatte att samla in kapital och ingick samarbete med t ex butikskedjan Walmart där apparater placerades ut..

Hon var extremt duktig på att vara övertygande.. Internt började folk förstå mer och mer men om de sa något fick de omgående sparken (det fanns också avtal om tystnadsplikt eftersom det var en start up). Många valde att säga upp sig själva eftersom de inte kunde stå för det som de förstod pågick.Det här pågick länge och hon var verkligen Silicon Valleys fixstjärna men till slut raserade allt. Rättegången har dragit ut på tiden men blev av nu i år och trots en armé av USA’s bästa advokater, att hon skyller typ allt på sin dåvarande partner (att hon varit utsatt för psykisk och fysisk misshandel), hunnit bli mamma och är gravid med sitt andra barn så dömdes hon igår till 15 års fängelse och över 800 miljoner dollar (!!) i skadestånd till investerare och t ex Walmart..

Har lyssnat på några dokumentärer om det här och det är helt ”fascinerande” hur hon lyckades lura så många så länge..Nu verkar det som om åtminstone den ena börjat säga något och inte oväntat så skyller hon på den andra. De har alla tre kommit till lägenheten – hennes väninna skulle reda ut något gammalt tjafs med Tove och hon gick och la sig för att sova. Nästa dag uppträdde hennes väninna märkligt.

Det låter inte särskilt trovärdigt – med tanke på att grannarna hört höga ljud och dunsar så skulle hon alltså ligga i rummet intill och sova utan att höra någonting… Det är väl iofs ett steg i rätt riktning att någon börjat prata – för Toves familjs skull är det ju viktigt att få veta vad som hänt och att den/de som är skyldiga straffas för det.

Som vanligt – över till något roligare..

Vi släpade med en stor kaffemaskin hit från Sverige (med transporten) – en sådan som man maler bönorna etc. Stor och aldrig använd men med skulle den enligt Thomas..

Eftersom den var stor, aldrig använd och jag inte dricker kaffe så kändes det rätt onödigt att den stod kvar i en grön flyttlåda några år till.. La upp den till försäljning och det var ett svenskt par som var först till kvarn.. Eftersom allt skedde via Facebook och vi dessutom hade ett par gemensamma vänner fick jag en vänförfrågan så vi blev vänner på Facebook.

Häromdagen fick jag ett meddelande att hon sett att jag var vän med Dag Öhrlund (författare som bl.a skriver om Kommisarie Ewert Truut och tidigare om den där Silfverbielke..). Visade sig att hon också känner honom och gjort sedan hon var typ 20 år.. Anledningen till att hon sett det var att han lagt upp en ”sticker” som kommentar på ett av mina inlägg så att ni inte tror att hon sitter och kollar vem som är vän med vem eller så 😄

Hursomhelst så skrev hon att han kommer ner nu i december och att det vore jättekul om vi kunde ses tillsammans med honom. Det var ett gäng år sedan vi träffades sist så det vore kul att göra det och kul också att träffa henne och hennes man..Det har öppnat en ny restaurang i Marbella.. de har en i Madrid och har nu öppnat sin andra.. Älskar att jag fick veta genom Borgmästarens officiella Instagram konto.. Hon hjälper företag oavsett om det är en liten tygaffär som funnits i evigheter eller en nyöppnad lyxigare restaurang.. Allt beroende på tillfälle och sammanhang.

Var ju tvungen att snabbt kolla in restaurangen (Roostiq) som ligger lite ”off” men det ser ju väldigt fint ut. Inget ställe man slinker in på en kväll sådär utan vidare – kollade menyn och de har inga priser utsatta och det betyder alltid en sak 😄

Apropå priser i menyn.. finns ju restauranger som har priser i den menyn de lämnar till mannen men inte i den de lämnar till kvinnan.. Har varit med om det någon gång men det har typ varit på Mauritius och kanske någon annanstans utomlands – aldrig här och definitivt inte i Sverige. Vet inte om det 2022 finns någonstans överhuvudtaget men ni kan ju tänka er hur det skulle uppfattas om någon restaurang i Sverige skulle få för sig att det skulle vara en bra idé..

Ända sedan 1920-talet har det varit så att försäljningen av läppstift ökar kraftigt i dåliga tider.. Det förklaras av att man vill unna sig något precis som vanligt men istället för att köpa en tröja eller liknande så köper man ett läppstift som ju inte kostar lika mycket (i generella termer).

Man ser samma sak nu.. men det är inte bara läppstift som ökar utan även nagellack och skönhetsprodukter i stort. Lyko som är stora på nätförsäljning har ökat med 20 procent jämfört med kvartalet innan. Åhléns har ökat sin läppstiftsförsäljning med 13 procent.. Om inte försäljningen är mer eller mindre konstant över året så säger de här siffrorna egentligen ingenting – då är den intressanta jämförelsen att göra mot fg år.

Strunt samma, människor köper läppstift och det ska jag också göra – ett riktigt juligt rött 💄 Under perioden när vi var tvungna att ha munskydd saknade jag verkligen att ha läppstift.. Men det har nästan blivit så att man vant sig av med det – glömmer det typ hela tiden.Dessutom måste man fortfarande ha munskydd på bussen.. men det är inget egentligt hinder så tillbaka till lite färgglada läppar ✨


Från Johanna Toftbys Instagram

Influencern (mm) Johanna Toftby slår ju mig med ett gäng hästlängder när det gäller att vara ett ”jul freak”. Hon har ju också givit ut några böcker med recept och inspiration när det kommer till dukningar och annat.

Idag har hon lagt upp några bilder på sina egna juldukningar.. Varierar lite tycker jag – nummer två blir nog min vinnare.. Bild tre är verkligen att gå ”all in” men om man skalar bort lite av det så blir det fint.

Det måste ju inte nödvändigtvis vara rött på ”julbordet”.. Några år körde Thomas och jag vitt och grönt och det är lika fint det tycker jag.. Bild fyra får mig att tänka mer på Nyårsafton än Julafton.. Ska man köra vitt tycker jag att man ska bryta av med mycket grönt och gärna lite brunt som t ex fina kottar och liknande..

Köpte en liten pinne med en enkel tygtomte i toppen i Svenska butiken idag.. Ligger på sängen i gästrummet, redo att packas ner i resväskan.. Ska sitta i julskinkan, ett vörtbröd eller så..

Planerar ju att åka till La Cañada och eventuellt blir det nästa vecka.. Ska till Marks & Spencer för en speciell julklapp 🎁 Blir ju inte de där byxorna och tröjan som mål så ska hitta något annat istället.. Nu behöver jag verkligen inte någon svart klänning men jag gillar att den är långärmad.. Samma sak med den rosa som kanske har lite somrigt inslag men stark rosa har blivit ”min nya röda”.. När jag var blond passade jag väldigt bra i rött vilket jag inte alls gör på samma sätt nu.. Har blivit stark rosa istället 💕

Pratat en lång stund i telefon med min syster om precis allt mellan himmel och jord.. Hennes son har köpt en bil – tror att den heter Volkswagen Scirocco eller liknande. Väldigt fin ✨ Tycker att han är så duktig som sparat och sparat – han är ju ändå bara 19 år. Den är inte helt ny men bra årsmodell etc så det är en bil han kan ha länge. När jag var 19 år hade jag inte sparat en enda krona för egen maskin 😊

Ligger efter med breven så dom ska jag försöka få iväg under kvällen..Bredvid mig i soffan har jag två ”kompisar” varav den på bilden inte riktigt är kompis nu.. men det går över snart.. Det har varit bad 😄 Inte 100 procent torr och oborstad – han får en liten välbehövlig paus..

Söndag = rutindagen.. De vanliga grejerna med planering av nästa vecka och allt det andra.

Är så pepp på julpyntet så kanske åker lådan med julgrejer fram imorgon så att jag kan börja fixa.. Men det känns kanske liiite tidigt även om jag ser i Instagram flödet hur folk har gått ”all in” redan..

Strax dags att fixa middagen och sedan blir det nog lite Netflix. Det har hänt liite med lampan under dagen – håll tummarna att det fortsätter 🍀

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.