Oköpta byxor & Pepparkaks granola….

Det var en rätt så tråkig dag igår så det ska bli skönt att komma iväg och jobba idag.. Alltid kul att träffa Christina och bara ”babbla” lite i några timmar..

Hände ingenting med lampan igår så jag ska nog inte ”ropa hej” när det gäller den första som jag fick mest för än.. Den köparen kanske vill nyttja någon ångerrätt om den här landar så mycket under.. Men jag ska heller inte ta ut något negativt i förskott heller..

Bra bedtime med podd i öronsnäckorna.. lyssnade bl.a på P3 Krim om El Suecos.. Den ”svenska” ligan som opererat här och typ anses vara den värsta – pratar såklart om droghandel och smuggling.. Dessutom några mord också eftersom det finns en gängrivalitet här också även om den är väldigt liten i förhållande till Sverige. Men Costa del Sol har ju ett strategiskt bra läge ur ett drogperspektiv..

Men det här med gäng och droghandel / smuggling är absolut ingenting man märker av som ”vanlig” människa. Det är också väldigt ovanligt att gängrivaliteten går så långt som till mord.. och det var värst runt 2018 innan de här svenska greps..

Inte så mycket på To Do listan idag eftersom jag ska jobba.. Jag kan inte skylla på tidsbrist men den där strykningen har jag inte kommit igång med.. Får bli under helgen helt enkelt..

Det var en ruggig och grå morgon/förmiddag med lite duggregn då och då så Doggisarna hade ingen lust alls att gå ut.. Inte jag heller som också tyckte att det var mysigare att stanna kvar inne med Nyhetsmorgon och lite värmefläkt då och då.. Men vid kvart i tolv tyckte jag att nu var det väl ändå dags.. Tintin var helt på men Karisma masade sig mot ytterdörren 😄 Nu får man ju köra tass-tvätt i badkaret varje gång vi varit ute men det går snabbt. Tintin är ju dessutom så låg så ofta får det bli lite magtvätt också..

Har bestämt mig för att åka in till stan med liite marginal.. Behöver köpa potatis och såklart den vanliga fredags croissanten.. Är lite grått och tråkigt och det har ju trots allt hänt något med lampan så det får bli byxorna innan de hinner ta slut..Läste att det ska komma en del snö och även snöstormar på sina ställen i Sverige. Kommer nog inte vara riktigt så harmoniskt som på bilderna iallafall inte i Stockholm. Det där med beredskap för första snön verkar vara ett okänt begrepp..

Glömmer aldrig första snön 2016 – då fick människor övernatta i sina bilar på motorvägen ut mot Värmdö.. Jag klarade mig i typ sista sekund tack vare Teresa och Zenon. Då var det verkligen kaos så illa ska det väl förhoppningsvis inte bli nu..Vet inte om det här huset ligger på Värmdö men det kan mer än gärna bli Årets julklapp till mig 😄 Hur drömmigt? Finns ett inredningsreportage till som jag bara måste kolla på..

Det här receptet på Pepparkaks granola kommer från Malin Persson (som är med i Trädgårdstider på SVT).. Har aldrig gjort granola men den här tycker jag verkar så god så det är kanske dags för premiär..Apropå Årets julklapp.. kunde inte sagt det bättre själv.. Det har stickats i Nyhetsmorgon och jag antar att varenda garnaffär är lyckliga.. Men faktum är att de redan sett ett stort uppsving bland framförallt yngre som via Youtube fått inspiration ✨

Apropå Coca-Cola’s reklamfilm.. Hur dålig är inte den som Pepsi kör? Jag är väl antagligen korkad på riktigt men det tog mig någon gång att se den innan jag fullt ut fattade poängen och avsändaren. Jag trodde att det var så men den är så dålig så jag kände mig inte helt säker..

En röd lastbil rullar in på en bensinstation – ut hoppar en tomte som går in och köper en flaska Pepsi.. Går ut och när han ska hoppa in i lastbilen klickar det till och tomten ser jätteskyldig ut = Coca-Cola-tomten köper en Pepsi Cola, blir ertappad eftersom han fotograferas.. Tomten föredrar Pepsi Cola. Noll känsla och långsökt..Katarina Lunde Martinsson är en kvinna som snart fyller 60 år och kallar sig för old fluencer. Hon har ett Instagram konto med cirka 55 000 följare där hon visar att man inte klä sig som en tant även om man siffermässigt kanske är det.. Hon håller också föredrag om kläder och mode.. Har dock lite svårt för hennes varianter av ”reels” där hon dansar och kläderna läggs till etc när hon typ knäpper med fingrarna.. Musiken stämmer aldrig med rörelserna – hoppar över dem helt enkelt 😄

Jag vet inte vart den här dagen tog vägen.. Insåg plötsligt att jag måste sätta full fart för att hinna. Blev ett snabbt besök på Mango men inga byxor – kom på att jag nog egentligen tyckte att de var så snygga..

Bild ett: När man inser att vädret svängt och man är helt felklädd.. men behövde den när jag åkte hem för då hade det hunnit bli kallt.

Bild två: Den gröna tröjan jag skrev om tidigare.. Färgen kommer inte riktigt till sin rätt på bilden. Blev inget köp av den heller – dels tror jag att den är lite stickig i polokragen och så är det mer en Sverige tröja än en Marbella tröja..

Mycket höst i butiken nu.. inte så mycket rött den här veckan så jag antar att mycket av det sålts men det kommer med all säkerhet in mer. Det regnade lite till och från så förvånad över att vi sålde så bra som vi gjorde ✨

Jag fyndade en väldigt speciell klänning till Nyårsafton.. det är nästan så att den är så ful att den är snygg. Kommer inte visa den – har skämtar med Åsa att det är bäst att dom typ har hjälm på Nyårsafton för dom kanske svimmar. Nu överdriver jag hur speciell den är men den är inte riktigt något jag normalt skulle ha på mig. Det är lite tveksamt om den passar – kan vara lite för liten men provar imorgon.

Christina fyndade en topp med detaljer från Armani Exchange och det är samma sak där – risk att den är för liten så då kanske det blir den jag har på Nyårsafton.. Time will tell..

Hade världens tur så bussen kom att jag fick halvspringa sista biten och busschauffören var snäll nog att öppna dörrarna som han hade hunnit stänga.. Fipplade med munskydd och pengar till biljetten men han var lika trevlig för det.. Var hemma strax före halv nio så jag valde att titta på IDOL på tv:n och struntade i att jag missade första halvtimmen..

Tyvärr var det nya Saras sista fredag.. Tråkigt men kul för henne eftersom hon fått jobb som butikschef för Cudeca i Estepona. Hon hade inget jobb och sökte febrilt så jätteglad för hennes skull och hon kommer att göra ett kanonjobb. Hon var på intervju kl. 11 i tisdags och kl. två ringde dom och sa att hon fått jobbet 😄 Hon är verkligen duktig och representativ så jag är säker på att hon hade väldigt bra referenser från tidigare jobb..

Iväg mer eller mindre direkt efter ”morgonens” Doggie walk.. Hänger med till Svenska butiken men det är inte mycket jag behöver.. men skinkan är slut 😊 Hade nog kunnat köpt två kilo och den hade ändå varit slut.. så lätt att gå till kylen och ”tjuväta” för att den är så god..

Kommer ju inte att komma till Svenska butiken någon mer gång innan Pappa kommer hit på ”julmiddag” så jag ska köpa räkorna till vår stående Toast Skagen.. Vad det blir för varmrätt har jag inte tänkt ut än mer än att det ska bli något helt annat än det vi ätit de senaste gångerna.. Det har inte varit exakt samma – tillbehör etc har varierat men tillräckligt likt för att det är dags att göra något helt annat..

Vi ska ta en fika på det svenska bageriet när vi ändå är i de krokarna..Har jag tur så har de Lussekatter men det är nog lite tidigt.. kanelbullar lär de iallafall ha ✨

Vi hänger ju inte där direkt ofta.. förra gången var när det var semlor som gällde.. för Pappa iallafall. Själv tog jag en kanelbulle och helt otippat en Pucko – högst oklart varför och jag kommer definitivt inte göra det imorgon..

Hade rätt om vilka de Tre i topp skulle bli – nu får vi se om det blir Nike och Albin eller Klara (har ju lutat åt Albin och gör nog fortfarande men har inte hört deras sista framträdanden än)..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.