Snöflingor & Pelargoner….

Varvade mitt soffhäng med ett Hemma SPA – skönt med ett varmt bad och lite fix.. Värmefläkten körde jag också ett par gånger. Det har verkligen varit en temperatur dipp de senaste dagarna.. längtar efter lite ☀️ Man är ju väldigt bortskämd på den punkten..

Sista vändan med Doggisarna blev minst sagt kort.. det duggregnade och är det något de (och jag) hatar så är det regn. Kommer ihåg när vi var en längre period i Sverige som också omfattade några vintermånader. Det var totalt depp för dem.. Dom ville verkligen inte vara ute en sekund mer än nödvändigt så skulle jag flytta tillbaka till Sverige så skulle dom antagligen inte förlåta mig i första taget..

Nu är det alldeles snart bara en månad kvar tills jag åker till Sverige igen.. Fyra gånger under andra halvåret och noll under det första. Har ju haft några möten annars hade jag inte åkt så tätt nu på hösten.. Det är ju inte den roligaste perioden i Sverige men jag hade ändå hyfsad tur med vädret till skillnad mot i somras.. Då var det ju bara så där fin och alldeles underbar svensk sommar några få dagar..

Blåste halv storm när vi kom ut i ”morse” så det blev ingen längre promenad.. In igen till Nyhetsmorgon – klart skönare tyckte vi alla tre..

Torsdag = veckostädning.. Kommer att gå jättesnabbt idag för jag har redan gjort en del. Ska ta det där urtråkiga också tror jag – strykningen..

Har även en del jobb med föreningens hemsida – genomgång och uppdateringar som ska göras så det kommer nog att ta en stund. När det är gjort så är nog allt ”up & running” så att det bara är löpande info som ska läggas upp och det kommer inte ta mycket tid alls..

Blir lite längre kökstjänst idag också – ska laga till två middagar..

Funderar på att en sväng till La Cañada nästa vecka – dels var det länge sedan jag var där och så tänkte jag kolla lite efter julklappar. Vi har ju inga ”barn” med under julen förutom Åsas son men han räknas ju inte som barn på det sättet så vi har inte högvis med julklappar..

Kan inte låta bli att kolla hur många gånger som helst per dag om det kommit in något nytt bud på den sista lampan.. Skulle så gärna vilja att budet är uppe i målet imorgon för då kan jag gå förbi Mango innan jobbet.. Men det är nog lite optimistiskt kanske eller t.o.m mycket, tbc helt enkelt ✨Nej, det är inte första advent den här söndagen men nästa.. det innebär att jullådan ska fram i veckan så att det är pyntat och klart till första advent 🕯

Hur mysigt är det inte när det står tomtar och annat lite här och där.. Ljusstakarna med de höga vita stearinljusen från Granit är ju klara – vissa ska dekoreras med lite nötter, någon med band och några inte alls.. Kommer bli sååå mysigt.. Sedan när jag kommer hem så tycker jag att det är lika mysigt igen så allt får vara kvar till Tjugonda Knut, dvs 13 januari.. Får med andra ord nästan två veckor till med ”julmys”..

Finns ju vissa som är så trötta på julen så de helst kastar ut gran och allt på Annandagen men dit hör som sagt inte jag. Eftersom jag är lite ”juligare” än de andra i familjen så vet jag redan nu att jag inte kommer att kunna hålla mig ifrån att stoppa ner någon tomte eller två i resväskan 😊


Jag lovar att ingen ska få Årets julklapp av mig 😄 Fast det skulle kanske vara lite roligt.. för det skulle garanterat bjuda på skratt.. OM jag inte stickat en halsduk eller ”trekants sjal” för det kan jag men det råder väl vissa tvivel om det blir snyggt.. Någon kanske minns mitt försök med broderiet av julsäcken förra året som bäst beskrivs som en katastrof.. 😊

Årets julklapp är alltså ett hemstickat plagg med motiveringen att i rådande tider är det en fin och värmande gest 🎄Tycker att det är bra att det blivit lite vett och sans kring det här med Årets julklapp – förr var det ju alltid grejer som kostade tusentals kronor. Nu måste man ju inte följa det där men det sänder ändå signaler om vad en ”bra” julklapp är.. Men som sagt de senaste åren har det varit på en helt annan nivå..

Min stolthet när det gäller stickning är en sådan där Pippi Långstrump tröja som jag stickade till min kollega Catharina (Mumintrollet) när hon skulle få sitt första barn.. Blev som med morotskakan – hon trodde inte för en sekund att jag stickat den själv men det hade jag.. Det är möjligt att jag fick liiite hjälp med de allra sista 😊

Cirka 150 000 som svarat

Verkar lite sidådär när det gäller hur en hemstickad skulle uppskattas.. Själv skulle jag bli jätteglad – det är ju verkligen en ansträngning ✨

Men.. kommer ni ihåg känslan av mjuka paket under julgranen 😱 Det var, iallafall upp till en viss ålder, något man absolut inte ville ha. Mardrömmen var väl typ en ny pyjamas eller nattlinne 😄 men som tur var så fanns det inte så många mjuka paket med mitt namn på och de var som lite utfyllnad 🎄Är knappast ensam om att önska mig en vit jul ☃️ Hade ju världens tur med det förra året och vi hade massor av snö på landet. Det gör all skillnad i världen att titta ut över ängen och träden när det är snö och vitt – förstärker verkligen julkänslan.

En brinnande brasa i öppna spisen och det är julmys på riktigt.. Kom på att det kan vara mysigt att grilla korv i den någon kväll så det måste vi göra.. Evigheter sedan jag grillade korv..

Längtar till julen på landet med familjehäng och så ska det bli kul med de träffar jag har inplanerade 🎄

När jag kommer tillbaka så kommer högsäsongen för apelsiner att börja.. Det är då jag köper stora nät med kilovis av apelsiner (5-10 kg) och dricker färskpressad apelsinjuice varje morgon – älskar’t 🍊

Det finns såklart apelsiner nu också men det är inte den riktiga högsäsongen när man köper de där stora näten så billigt. Nu är det clementiner som gäller för mig.. fast de heter mandariner.. De ska vara så gula som möjligt och helst ha lite grönt i skalet – då är dom så där sura som jag älskar när de är 🧡 Får i mig mycket nyttiga c-vitaminer..

Fredag = jobb och beroende på hur det går med lampan så åker jag eventuellt in till stan lite tidigare. Har inga andra ärenden att fixa så inget uppnått ”lamp mål” = åker in lagom till vi öppnar.

Inget speciellt mer än lite enklare To Do’s innan jag ska iväg och jobba..

Tar bussen hem direkt och kollar på IDOL på TV4 Play.. om jag inte fattat allt fel så är det semifinal vilket innebär att två åker ut och två går till final. Är väl inte troligt att det är tre i finalen.. Ska tydligen vara en ”Världens största IDOL final” i Tele 2 Arena med Benjamin Ingrosso och ett antal andra svenska och utländska gästartister..

Min gissning hur slutresultatet kommer att se ut.. Nike som vinnare måste stå i typ en gånger pengarna om man kan spela på IDOL finalen..Såg att det ska komma en svensk version av ”Love is blind” (Netflix) och kom på att jag ju helt glömt att titta vidare på den amerikanska som jag ju tittade på (säsong tre).. Helt otippat så var det ett program som Thomas gillade att kolla på med mig ❤️

Den här tredje säsongen är inte så kul (som jag gnäller på den här säsongen av massa program) så det är väl en anledning att jag helt glömt bort att titta vidare.. Väntar lite till – tittar tillräckligt mycket på tv tycker jag..

Hursomhelst så är Sverige väldigt tidigt ute här – tror bara att programmet finns i ett eller två länder förutom USA.. Kommer att komma 2023 ✨Glömmer konstant att köpa den där växtnäringen men jag tycker att mina pelargoner ser ut att klara sig rätt bra ändå.. Det är ju trots allt ändå 17 november och de har stått sedan i slutet på april/början på maj och varit helt utan vid tre olika tillfällen när jag varit i Sverige..

En rätt tråkig torsdag så jag hoppades att det skulle hända något med lampan för då tänkte jag att jag skulle åka in idag.. men det hände absolut ingenting..

Blev klarblå himmel och 21-22 grader på eftermiddagen ✨

Om jag skulle gå på någon Nyårsmiddag eller tillställning så skulle jag gärna ha något av det här på mig.. Vilket lite beroende på ”tillställning”

Allt kommer från MQ men den högra kjolen sticker ut i pris och är ingenting man köper bara för att ha något nytt till Nyårsafton. Plötsligt när jag satt och skrev så fick jag en ”flashback” om en svart spetsklänning.. Men just den jag såg framför mig hänger inte i garderoben.. Kanske ligger den i lådan med vinterkläder eller så har jag drömt 😄 Har hursomhelst svarta klänningar så det räcker..

Vi åker hem från landet den 27:e tror jag och så firar vi Nyårsafton hos Pappa.. Om jag är ett ”jul freak” så är jag definitivt inte ett ”nyårs freak”.. Det enda jag egentligen gillar med Nyårsafton är maten.. Det spelar ingen större roll hur firandet har sett ut.. med några vänner, större ”tillställning” eller på restaurang.. Jag känner alltid ett slags vemod hela kvällen.. Tror inte att den högra kjolen får mig att känna mindre vemod 😄

Förra året var nog den Nyårsafton som jag känt minst vemod – det kändes skönt att lämna året bakom sig och även om det egentligen inte ändrade något så fanns det en psykologisk faktor att lämna ett hemskt år bakom mig och gå in i ett nytt och förhoppningsvis lite bättre år. Det är möjligt och jag hoppas att jag kan ha samma känsla i år.Kommer inte, vare sig på Nyårsafton eller någon annan dag ha ett par sådana här jeans på mig. Georgina, Ronaldos flickvän, är det som uppenbarligen tycker att det är snyggt. Hon är i Las Vegas så det kanske innebär att Ronaldo hamnar i något amerikanskt lag som det skrivits om.. Kanske redan är klart.. ska inte påstå att jag hänger med i fotbollsvärlden.. Vet iallafall att Fotbolls VM börjar nu men eftersom Sverige inte är med så kommer jag inte att vara engagerad. Kanske ser jag någon av Spaniens matcher med ett halvt öga..Ni vet ju att jag har en förkärlek för block och listor – för typ allt. Började ju i januari i år med en ny bok ”Min viktiga bok” och i den har jag allt möjligt från mål till tankar och idéer. Ibland har jag den framme flera gånger under veckan men ibland rör jag den inte alls.. Den är helt och hållet ”tvångsfri”.. Det enda som är ett måste är månadens mål (väldigt basic och några få) och så uppföljningen av dem..

Första halvåret använde jag den oftare än vad gjort nu under den andra halvan.. Beror i huvudsak på att det kanske inte är fullt så mycket tankar men jag tror faktiskt också att själva boken spelar in. Den första köpte jag hos Systrarna Grøne (stavar dom så?) på Gamla Brogatan och den gillade jag verkligen.. Absolut inget märkvärdigt och kostade typ 35 kronor men det var något med den..

Den jag har nu är rätt könlös och tråkig och det påverkar nog hur gärna jag tar fram den.. Larvigt.. kanske det, men det är ju en känsla jag har och boken är ju avsedd för känslor och tankar.. Nu är det hursomhelst snart dags för en ny ”Min viktiga bok” för 2023 och då ska jag se till att köpa en fin..

Pratade med Pappa som behövde något från Svenska butiken så vi tar en sväng dit på lördag 🇸🇪

Gick ut med Doggisarna lite tidigare – det var varmt men blåste så jag fick trycka ner kepsen så att den inte skulle flyga av. Det var ju varma vindar så det var inga problem med blåsten så det blev en helt okej promenad..

Jag hörde att de första snöflingorna kom i Stockholm idag – ingen risk för snökaos men iallafall den första snön ✨

Hade satt klockan 18.00 som deadline för lampan och att då eventuellt åka in till stan.. Klockan 18.00 – inte hänt någonting.. Det var lite så med de två första också.. så bara att avvakta och se men blir nog inget uppnått mål imorgon..

Maten på spisen och ska enligt plan vara klar lagom till Robinson..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.