Pepparkakor & Non Stop….

Kollade färdigt på veckans avsnitt av Bachelorette så nu är det måndag som gäller för nästa veckas avsnitt.. Hade fel.. det går visst på Sjuan och inte bara på TV4 Play som jag hade fått för mig.. Man märker verkligen skillnad på att det är killar vs tjejer som dejtar.. Man skulle (om man har fördomar) kunna tro att det skulle vara mer skitsnack mellan tjejerna men så verkar det absolut inte vara.. Lite väl mycket testoron på samma ställe tror jag bestämt (drygt 15 killar i ett hus) där alla vill uppnå samma sak….

Lyssnade på lite podd efteråt och det blev som vanligt för sen bedtime..

Riktigt ruggigt väder idag också.. grått och regnet hänger i luften. Det har nog kommit lite också men väldigt lite och regn är något som verkligen behövs nu.. Men det ska vara rätt okej den kommande veckan bortsett från lördag då det ska vara 14 grader.. Imorgon ska det vara 22 grader och mycket sol så då får det bli rejäla Doggie walks..

Det är en typisk ”innedag” så jag har jobbat vidare med lite admin och fixat lite hemma. Gick iväg till Kinesen med Dramaten i släptåg för att bunkra lite Coca-Cola.. Gick dit istället för till servicebutiken som ligger närmre för jag har haft ”sax kris” alldeles för länge nu. Glömmer konstant att köpa en ny och den jag har är minst sagt slö.. Den får jag använda till att klippa murgröna och annat med och den nya till vanliga grejer.

Apropå saxar.. fick en keramisk kniv av Pappa för ett bra tag sedan.. Han köpte ett set och hade redan en av den storleken så då fick jag den. Skeptisk till keramiska knivar var bara förnamnet så den la jag i lådan och där blev den liggande. Nu i helgen hade det gått så långt med min vanliga kniv så jag tänkte att den keramiska kan ju iallafall inte vara sämre.. Varför ska jag alltid ha så mycket förutfattade meningar? Det fanns väl rimligen en anledning till att Pappa alltid kör med keramiska knivar.. Nu har jag till slut insett att de är precis hur bra som helst och jag kommer definitivt fortsätta med sådana..

Dom la upp den tredje lampan redan igår kväll – det var tidigare än jag trodde.. Började med ett riktigt skambud på 300 kronor 😱 Trots allt sex dagar kvar tänkte jag men redan idag har det rört på sig lite så att den är uppe i acceptpriset.. Det är iofs lågt eftersom jag inte ville orsaka massa strul för Åsa att hämta en osåld lampa och vad skulle det vara för nytta med att ha en av tre kvar.. Hoppas såklart på att det ska ticka på en del tills de stänger auktionen på tisdag eftermiddag ✨

Jag gillar ju att sätta mål på typ allt.. Nu har jag bestämt att om den här lampan når en viss nivå så ska jag köpa en ”outfit” som jag såg på Mango igår.. Ett par svarta byxor och så ska jag ta med Christina som smakråd när det kommer till tröjan.. En lite oversized stickad tröja i samma färg som fåtöljen på bild ett.. Jag tycker att den är jättefin och man blir glad av den men frågan är om jag passar i den.. Det är samma sak med den blå färgen men jag tror inte att de hade någon i den färgen.. Men det finns ett men.. jag kände inte på den. Det får absolut inte finnas minsta risk för att den är stickig.. Så var det ju det där med spetsblusen men den kan få vara bonus för att helheten blir så bra..

Nu får ni missförstå mig rätt här – det handlar inte om att jag kan köpa ett par byxor och en tröja om jag vill men det är roligare med de mina olika mål 😊

Apropå mål.. Nu har det offentliggjorts vad det är Blondinbella går in och investerar och kommer att jobba lite operativt..

Det är ett företag som jobbar med säkerhetsprodukter för främst tjejer, kvinnor och barn. Ska inte beskriva allt (det kan jag inte ens..) men det är för att målgruppen ska känna sig tryggare när de är ute på t ex kvällar och man kan sätta på barnens ryggsäckar och vad det nu är..

Företaget har funnits i två år och börjar närma sig 10 miljoner i omsättning men gör nästan lika mycket förlust som man omsätter.. Men det är ju en tröskel man måste över för att få storskalighets fördelar..

Har riktats en del kritik från främst ”feminister” som menar att man vill tjäna pengar på kvinnors rädsla (och genom produkterna skapa mer rädsla = att man måste ha larm för att vara ute kvällstid typ). Jag tycker att det är ett trångsynt sätt att se det på. Det är väl en sanning att många kvinnor känner en oro och ibland kanske också rädsla för att gå hem på kvällarna och att det då finns produkter som gör att man kan känna sig lite tryggare kan väl aldrig vara fel.. Det är ju inget tvång att köpa dem och jag tror inte heller att man blir otrygg av vetskapen att det finns produkter av den här sorten.

Det är ju nya korkar på Coca-Cola.. så att de sitter fast när man skruvar av den.. Det har funnits på ett vatten varumärke här tidigare och jag tycker att det är riktigt bra.. Både för att man inte tappar bort korken men framförallt i miljöperspektivet att även den plasten återvinns.. Konstigt nästan att man inte kommit på det tidigare men ibland är det svårt att komma på de ”lätta” grejerna.

Här har man ju inte ens kommit på att det vore bra med ett retursystem vilket är sååå konstigt. I sopkärlen på gatan blandar man dessutom plast med vanliga pappersförpackningar.. Dom som nu överhuvudtaget orkar bry sig och inte slänger allt i samma.. Nej, någon sorteringskultur finns det inte trots att det finns typ fyra olika kärl..Såg en recension av en italiensk restaurang ”Tutto Bello” i Tegnérlunden. Riktigt bra kritik och betyget fyra av fem. Nu blir det inget italienskt restaurangbesök i jul men ska skriva upp namnet på ”kom ihåg” listan.

Ollies (Pernilla Wahlgrens son) recenserades av samma recensenter för några veckor sedan – fick tre av fem och de tyckte att restaurangen var lite överreklamerad..Tänkte ni som jag att det var lite dålig fantasi av SVT att välja Babben Larsson som julvärd eftersom hon redan varit? Men det har hon uppenbarligen inte.. misstänker att jag blandade ihop henne med Lotta Bromée – för hon har väl varit?

Victoria Silvstedt har tydligt kommit med en självbiografi.. den kan nog vara lite kul att läsa med ett öga eller så.. Hon har ju hunnit med en del spännande och kul grejer. Hon har inte skrivit den själv vilket inte var oväntat (inte för att hon är ”korkad” utan för att det är svårt att skriva.. Hon har fått hjälp av riktigt bra personer som skrivit åt flera internationella ”stjärnor”..

Får se när jag får tid för den – börjar få ångest över bokklubbsboken.. Den kanske inte är något för mig..Jobbade lite med föreningens grejer på hemsidan och Facebook igår kväll.. Skrev om startsidan, la upp om glöggträff den 9/12 och Fredagsmiddag den 16/12.. Tycker att det är kul att fixa med det där och eftersom jag är så van så går det snabbt och blir kanske lite ”roligare” med bilder etc som jag ju hämtar från Unsplash.. inte bara en text rakt upp och ner på Facebook till exempel..

Det påminner mig om att jag måste prata med Margot om något informationsmaterial för Cudeca.. Måste ju finnas något på engelska som jag kan utgå ifrån och göra en egen presentation.. Onödigt att uppfinna hjulet helt och hållet och det är ju inte så att jag på något sätt kan organisationen utan och innan.. Så utan något att utgå ifrån kommer det antingen ta mycket tid eller bli halvdant..Nu börjar starta upp julen i Svenska butiken (bild ett från förra året).. Såg direkt vad som kommer finnas med i min kasse hem när jag åker därifrån nästa gång – Non Stop..

Blir lika varm i hjärtat av Non Stop som av Holiday’s are coming filmen för det är sååå mycket Mormor ❤️Apropå att det ”ska” glittra mycket nu – från Mama galan ✨

Nu kanske det inte glittrar så himla mycket på bild sex men jag älskar Elsa Billgrens stil på klänningar som hon alltid har.. Lite 50-talsstuk över dem och hon är väldigt konsekvent i sin stil så jag undrar hur många klänningar hon har som ser ungefär likadana ut.. Sedan har hon ju hela sin ateljé med brudklänningar som hon hyr ut. Det är en viss stil på dom också som går i linje med hennes egna stil ✨

Jag är inte förvånad över att Trumps budskap inatt var att han kandiderar igen och inte heller förvånad att han gjorde det trots att den väntade succén för Republikanerna i Mellanårsvalet uteblev. Han vill vara först på bollen så att han ska kunna sätta igång både maskineriet och få sina anhängare i ryggen när han sätter igång sin pajkastning mot De Santis (ser olika stavningar överallt) och andra eventuella kandidater..

Det kan säkert också finnas en agenda att han tror eller iallafall att det är svårare åtala honom för något eller några av de otaliga grejer han utreds för.. Stormningen av Kapitolium, razzian mot Mar a Lago, fifflet med uppskruvade bolagsvärden, stämningar inom släkten är några exempel på de sammanhang han utreds för..

Jämför det med att det blir hundratals artiklar när Ebba Busch köper ett hus och ägaren sedan (styrd av andra med en helt egen agenda) ändrar sig och Ebba Busch står på sig. Hennes empati, trovärdighet och gud vet vad ifrågasätts och frågan ställs i media om hon kan sitta kvar.. Sedan har hon glömt att betala några fakturor på smink och kläder som gått till inkasso och vidare till Kronofogden men åtgärdades i tid. Det försökte svensk media göra rubriker av och Ulf Kristersson hade minsann lämnat in en deklaration för sent i början på 2000-talet..

Med en bakgrund och person som Trumps skulle han vara helt utesluten för några politiska uppdrag så det är ju omöjligt att förstå att det är möjligt i USA. Vi får hoppas att det inte är det nu.. Att det finns ett tillräckligt stort motstånd inom partiet så att hoten inte får de effekter de tidigare fått och att hans hot om att köra ett eget parti om Republikanerna väljer en annan kandidat faller pga att han faktiskt inte har det stöd han haft..En viss signal.. ”Jag kommer alltid att älska och stötta min far men framöver kommer jag göra det utanför den politiska arenan”

Hörde lite av hans tal på Nyheterna.. Han var som vanligt helt världsfrånvänd och tog ingen hänsyn till omvärldssituationen utan det var till fullo Biden som förstört den fantastiska situation som det var under hans tid. Rolf Porseryd på TV4 sa att det finns tecken på att väljarna börjar tröttna på honom och hans tjat om att valet blev stulet.. Hoppas han har rätt.

Nu kommer det att börja kastas paj utan dess like från Mar a Lago..

Blev en promenad på närmare en timme – det var skönt trots vädret.. Som ni kan se var det inga mängder med människor ute.. Lite folk som var ute och sprang i huvudsak.. Blev bara en hundträff 🐶

Är ✅ på dagens To Do’s så nu blir det soffhäng med Robinson och Bonde söker fru. Har inte riktigt hängt med i det senare så ska se om jag kan få lite koll ikväll.. Köpte lite svenskt godis när jag var på stan igår.. Det fanns massor av olika sorter svenskt godis när de öppnade men det fanns inte nu.. punchpraliner, nappar och lite annat så när jag ska ha godis kommer Svenska butiken gälla. Lösviktsgodiset är dessutom dyrare där jag handlade igår men priset tog ändå Marabous choklad där en rulle eller kaka kostade 10 euro (!)

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.