Letter to Santa & Julklappar….

Sååå goda de varma mackorna blev med den där skinkan och Allerums prästost som är lagrad i 18 månader och tomat.. Perfekt tv-middag och jag blev helt klart mätt eftersom jag åt tre stycken..

Apropå mat så vann Jesper Blomqvist Sveriges Mästerkock VIP precis som jag trodde.. Blev lite fundersam när han gjorde lasagne till varmrätt i finalen.. tyckte att det kanske var lite ”enkelt” men allt handlar ju om smaker och vi kan ju utan tvekan utgå ifrån att hans lasagne är typ hundra gånger godare än min.. Men dom bedömer väl hela säsongen och inte bara själva finalmaten skulle jag tro..

Gårdagens sista Doggie walk blev riktigt kort eftersom vi varit ute så länge de två andra gångerna..Jag tar tillbaka allt om att jag inte tror att årets Bachelorette kommer att vara lik förra årets.. i beteende etc menar jag då.

Verkar dessutom som om det kommer att bli en hel del drama mellan de olika killarna.. som dessutom verkar vara väldigt olika på typ alla sätt..

Tror hursomhelst att det kommer att bli mycket roligare att följa än Bachelor som var lite likt Robinson .. för lamt och för snällt.. Nu menar jag som sagt inte att jag vill att människor ska bli sårade och ledsna men det ju hända saker för att det ska vara kul att se..

Blev hälften av veckans avsnitt igår – resten ikväll 🌹

Det blev inte någon lång och härlig morgonpromenad idag.. kom ut och det var såå ruggigt och kyligt. Det var inga som helst att få med Doggisarna hem igen..

Har fortfarande inte bestämt mig när det gäller föredraget men just precis nu lutar det åt att fixa mina ärenden och åka hem.. Blivit bjuden på en Swea grej på onsdag men har inte bestämt mig riktigt om den heller men tror jag hoppar den för det är ingen bra tid ur ett ”Doggies perspektiv”.. Man blir ju lite låst med hundar men det är det sååå värt ❤️

Apropå Swea så ska jag ha ett föredrag om Cudeca för dem i slutet på januari. Det var ett tag sedan jag hade ett föredrag eller större presentation men sådant är jag inte det minsta nervös för..


Jag älskar att köpa julklappar och jag älskar fina paket.. Tyvärr är jag inte så bra på det senare men jag får väl träna vidare.. Är nog för otålig för att titta på YouTube och göra något avancerat men liite fint kanske jag kan få till..

Det var oftast Thomas som slog in de julklappar som vi skulle ge bort.. Han var riktigt duktig på det eftersom hans mamma hade en affär med presenter och ”mindre” inredningsgrejer och där var det mycket paketinslagning.. Han och systrarna hjälpte ju till där, framförallt under jul, påsk och andra stora helger..

Apropå Letters to Santa så har jag skrivit ett men det är en helt annan historia 🎄


Holiday’s are coming – jag älskar och tröttnar aldrig på den reklamfilmen från Coca-Cola.. Blir alldeles varm i hjärtat på något sätt och jag är inte ensam om det.. När vi efter något år bytte den mot någon annan reklamfilm över julen blev vi totalt nerringda av upprörda konsumenter.. Kan ha varit isbjörnarna vi bytte till och dom var ju rätt gulliga dom med men det dög minsann inte..

Jag ska inte säga att jag blev speciellt förvånad över att människor saknade den men hade kanske inte väntat mig en så stor reaktion som det blev. Nu var det ju inte vi i Sverige som fick bestämma reklamfilmer utan det gjordes i Köpenhamn på den tiden.. med en spansk marknadsdirektör som inte riktigt insåg storheten i filmen 😄

Hursomhelst så är Holiday’s are coming rullande på tv nu så jag kan bli lite varm i hjärtat flera gånger per dag ❤️

Såg på Nyhetsmorgon hur vi ”ska” klä oss nu i i december.. Väldigt mycket paljetter som man tror beror på att det finns ett uppdämt behov att klä upp sig efter pandemi åren när alla glöggmingel, julfester och annat lös med sin frånvaro..

Antingen har man glitter med glitter eller lika gärna glitter med något helt annat material för att bryta av.. Sammetsbyxor och glittertopp är ett exempel eller bara sammet till julafton eftersom man kanske vill krypa upp i soffan och ha helt bekväma kläder på sig..

Som vanligt – man kan ha det mesta utan att vara ”fel” och man ska inte vara rädd för att ”glittra”.. Så var det med det..

I eftermiddag stänger auktionen på de två första lamporna (av tre). På den ena hände det lite igår så att det finns två budgivare kvar – hoppas att det kommer något mer bud innan den stängs. Den andra lampan har stått stilla ett tag så där har jag inga förhoppningar om att det ska röra sig.. Det som är extra positivt är att den tredje lampan har samma färg som den som det budas på.. lovar iallafall lite gott för den tredje då tänker jag.

Nej, det är inga golvlampor i sammet med fransar som jag säljer men kommer ni ihåg när de var så himla populära och man tyckte att de var så fina? Det var inte under min egen inredningstid utan när jag var kanske 10-12 år eller så.. Går ju trender i allt men dom tror jag inte haft någon ”revival” 😄

Varje år delar tidningen Mama ut pris till Årets Mama och med åren har kategorierna vuxit så det är alla möjliga utnämningar.. Årets Fashion Mama mm.

I år är Farah Abadhi Årets Power Mama – hon har varit side kick i Mello och syns i rutan i lite olika sammanhang. Nästa år är hon en två progrsmledare för Mello.

Jag har en ”splittrad” känsla när det gäller henne.. Gillar henne för att hon verkar härlig och har utstrålning men tycker att hon ofta har en ”gapig”’framtoning. Kan ju hänga ihop med att jag mest sett henne i Mello och ”larviga” lekprogram. Hoppas och tror att hon kommer vara något nedtonad men sig själv i Mello..Allt annat än ”gapigt” – Årets Mama röst fick Jenny Larsson för sitt engagemang (bl.a genom sitt Instagram konto ”jennyspyssel”) att normalisera att vara en förälder med en cp-diagnos. Den här typen av nya utmärkelser är ett bra exempel på att det inte är allt som blir sämre..

Bestämde redan innan jag mig iväg att inte gå på föreläsningen.. Tänkte att det var bättre att köpa tvättmedel, sköljmedel och annat som jag verkligen behöver, göra mina ärenden och åka hem.. Att släpa på det till föreläsningen eller hoppa av i stan och göra ärendena efter föredraget blir lite krångligt så tar den enklare och praktiska vägen istället..

Aldrig varit med om att det varit så lång kö på Carrefour.. men det är ju ingen risk att välja fel kassa eftersom det är en kö och det ”ropas upp” vilken kassa folk ska gå till löpande. Gick hursomhelst mycket snabbare än jag trodde..

Blev lite kär i en svart spetsblus (nu när kjolen är förstörd).. supersnyggt till svarta byxor eller kjol men också till rött.. Får klura på den en vända..

Det var verkligen inget härligt väder.. grått, trist och det kom t.o.m lite regn.. Gick längs Ricardo Soriano med tvättmedel, sköljmedel, maskindiskmedel, juice mm (= tungt) i regn och tyckte just precis då att det var liiite synd om mig 😄 Behövde som tur var inte vänta så länge på bussen så jag var inte en dränkt katt när jag kom hem..

Auktionen stängde under tiden som jag var på stan men var såklart nyfiken så jag följde de sista minutrarna live och båda lamporna har stuckit iväg lite idag så jag känner mig riktigt nöjd.. Var ju lite nervös där i början när det stod väldigt stilla.. framförallt den ena. Nu snart nummer tre men det kan bli lite mycket med tre i så tät följd så har inga stora förhoppningar på den – men hoppas kan jag ju..Nu har de två tjejerna suttit häktade i en månad utan att erkänna någonting (!) Det hade varit okej att förstå om det var personer med ett kriminellt förflutet och med en vana att sitta i både tuffa förhör och vara häktade.. men det här går bara inte att förstå.. I första hand brottet (men det kan ju ha oavsiktligt att det skulle sluta så illa men även en misshandel är svår att förstå) och att sedan kunna hålla sig så iskalla.

Kanske är det ”snällare” förhör pga deras ålder men oavsett det.. bara att sitta där borde ju få dem ur balans men uppenbarligen inte..Som vanligt direkt över till något trevligare.. Louise Johansson som vann Sveriges Mästerkock 2011 (tror att det var första året) vann Kockarnas Kamp.. Första kvinna och också den första som inte jobbat som köksmästare etc som alla andra utan gått sin helt egna väg.. Superkul ✨

Här var det inte något mästerkök.. Åt wienerkorv med mos – verkligen länge sedan sist. Har lärt mig ett nytt sätt att göra potatismos från honom som givit ut boken om potatis.. Han gjorde det i något sådant där ”Köket inslag” och det blir verkligen sååå gott. Kolla på Köket.se och heter Stefan någonting om ni vill göra gott potatismos..

Inatt svensk tid ska Trump offentliggöra sin viktiga nyhet. Mellanårsvalet gick ju verkligen inte som han eller i princip någon annan trodde så det borde göra att han tänker till om det är smart att meddela att kandiderar (om det nu är det han tänkt).. Men han är ju inte så smart alla gånger..

Nu Bachelorette – vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.