Lampor & Lussekatter….

Hade en bit kött kvar sedan igår så körde den på grilljärnet och stekte spenat i olivolja med en hel del riven parmesan i – riktigt gott. Kom faktiskt ihåg att fotografera men det såg ungefär 10 procent så gott ut som det var.. så ingen bild..

Robinson och nu är man framme vid sammanslagningen. Det är fortfarande rätt så tråkigt.. alldeles för snällt och gulligt.,Den enda gången det ”händer” något är vid veckans Robinson tävling men det är ju nästan så att dom är gulliga och artiga då också. Känns nästan som att produktionen hittar på twister lite ad hoc för att de inser hur lamt det är.. Hoppas på att säsongen efter jul är klart bättre och jag tror att det kommer göra skillnad att det är Anders Lundin och inte den här Petra (äntligen lärt mig namnet) som är programledare..

Har fortfarande inte börjat titta på Gränslandet och nu är det väl noll idé att börja med det nu – men det har säkert varit mer ”drama” där..,

Var sååå nära att göra om samma som häromdagen.. att tappa allt jag skrivit för att jag skrev på den andra mobilen men lyckades rädda det på något sätt (oklart hur så jag har ingen nytta av det i framtiden)..

Admin dag.. varvat med lite småfix och Doggie walks ungefär så kommer måndagen att se ut..

Håller på och säljer några taklampor från Bullerbyn på Bukowskis auktionssajt.. Går in med jämna mellanrum och kollar om det händer något i budgivningen.. lite spännande. De ligger uppe i en vecka och det är ”säljstopp” på tisdag eftermiddag. Har tre stycken men det är bara två stycken upplagda nu så kommer den sista upp någon dag efter de första är sålda (tror jag). Ska bli spännande att se vad de landar på när alla tre är sålda (om de nu blir det.. de två första vet jag att de blir sålda och hoppas såklart att den tredje också blir det)..

Hurra.. iallafall nästan – idag kör det här årets Bachelorette igång ✨

Jag tyckte att det var superkul att följa förra året men allt hänger ju på vilka som är med.. Viktigast är ju tjejen men det måste även både finnas en hel del kul killar och drama för att det ska bli kul..

Blir varma mackor med världens godaste skinka och den lagrade osten ikväll 🥪

Bachelorette går bara på TV4 Play (till skillnad från Bachelor) så av en slump upptäckte jag att avsnitten släpptes vid midnatt i natt men att börja titta då tyckte t.o.m jag var en rätt dålig idé 😊


Det som är lite tråkigt när jag kommer till Sverige för att fira jul är ju att jag kommer så nära inpå själva julen så alla julmarknader har hunnit ha sina sista dagar.. Tycker att det är så mysigt med julmarknader – det ska helst vara snö och som på bilden mörkt ute med massor av belysning och granar och gran- och tallris etc 🎄

Så dagens jultips är egentligen flera – gå på någon mysig julmarknad (är det grått och trist finns det ju bra inomhus också), köp julblommor.. som massor av hyacinter som sprider en riktigt julig doft och så klart julstjärnor..

Det tredje ska jag definitivt göra själv, precis som jag gjorde förra året, lägga en fin julkrans hos Thomas i Minneslunden. Jag hade med en inplastat kort på Doggisarna med en liten text som jag ”bakade” in i kransen så att det inte flyga iväg eller tas bort. Om du inte planerar att lägga en krans på någon kyrkogård så är det ingen jul utan en julkrans på ytterdörren eller annan lämplig plats.. men vår den lägger vi hos Thomas ❤️
Är så galet sugen på Lussekatter och allra helst Patricias lussekatter men jag vet inte om hon kommer hinna med att baka i år..,

Det är klart att de kommer att ha Lussekatter både i Svenska butiken och på det svenska bageriet men dom är garanterat inte lika goda. Kanelbullarna de har går inte att jämföra med de Patricia bakade tidigare så jag är rätt säker på att det gäller även för lussekatterna. Hon använder så mycket smör vilket gör dem så saftiga och goda..

Har ju smygstartat och åt en vanilj- och saffransbulle på Delselius när jag fikade med svärmor nu när jag var i Stockholm.. Apropå bullar så kanske jag skulle klara att göra ”Lussebullar” själv?? Det är ju åtminstone liite lättare tänker jag men jag är osäker på hur resultatet skulle bli och jag har ingen kavel..,Men om Patricia inte bakar kanske jag gör ett försök.. det värsta som kan hända är ju att de inte blir goda 😊

Ett extra jultips är att baka goda Lussekatter och skicka till mig 😊

Köpte en kalender för hela 2023 (den jag har nu är en svensk ”läsårs kalender”) på apoteket i fredags. Anledningen till att jag köpte den är (förutom att den är för hela året) är att alla spanska helgdagar är utsatta och dom är många.. Vi missade ju t.o.m nationaldagen häromveckan och hur lätt är det inte då att missa Andalusiens Dag den 28 februari eller någon av alla möjliga och omöjliga helgdagar. Den kostade 10 euro och då bidrog man samtidigt till en cancer organisation (inte Cudeca) Oklart hur de kan ha så lågt pris på den för det är en inbunden, rejäl kalender 🇪🇸

Blondinbella startade ju tillsammans med en kompanjon Löwengrip som såldes i samband med kraschen.. Det var ju runt tre år sedan och dess har hon ”bara” jobbat med olika influencer uppdrag och haft massor av tid och resor tillsammans med pojkvännen..

Nu kommer det tydligen komma information i veckan om att hon ger sin in i något nytt som innebär att hon även kommer att jobba en del operativt.. Hon startar nog inget själv utan är troligen delägare som även innebär operativt engagemang. Ska bli lite intressant att se vad det är.. Hennes avtal med Löwengrip går ju ut nu så det kan vara något i den branschen.. eller något helt annat.. tbc helt enkelt..

Apropå skönhetsprodukter.. Det är ju dags att ersätta en del i sminkväskan och något är det redan ✅ på men inte på t ex foundation. Googlade lite på tester men blev inte så mycket klokare på det men om jag ska försöka dra några slutsatser utan att göra en avhandling;

De här två hamnar i topp på någon undersökning och högt upp på de jag sett (vilket iofs inte är jättemånga)..

Bild 1 från Lóreal kostar runt 125 kronor och Estée Lauder sisådär 475 kronor.. Betygen skiljer sig inte nämnvärt 4,8/5 för den billigare och 4,9/5 för den dyrare. Men det är ju subjektiva bedömningar och ingen vetenskap..

Verkligen kört en rivstart idag.. Fick lite fix med föreningens hemsida och Facebook. Några Instagram och Facebook konton som skulle flyttas över (något helt annat) och ni vet ju hur teknisk jag är så jag är nästan chockad över att jag lyckades lösa det.. Hade ju en del annat på listan också och när det var 80 procent ✅ så tog jag en paus och tittade på halva första avsnittet av Bachelorette..

Bäst så för jag vill inte riskera att bli ”hooked” och sitta uppe till typ två för att det är cliffhangers hela tiden så att jag bara ”måste” se nästa avsnitt också..

Första avsnittet går ju ut på att killar introduceras och det är minst sagt en salig blandning.. Roligare så än i Bachelor där det till vissa delar var en del av ”same same but different” – åtminstone som det framställdes.. Nu får ni väl stå ut med lite Bachelorette skrivande de närmaste dagarna men jag lovar – inte så mycket som förra året 😊

Det här tycker jag påminner lite om mig just nu.. inte lika söt som trollet men håret däremot känns rätt likt.. Imorgon ska jag komma ihåg att ringa och boka klipptid för Doggisarna och synka ihop det med klipptid för mig..

Ska göra en hårinpackning.. om jag nu har någon kvar annars får jag ta en deciliter balsam känns det som. Jag överdriver såklart men snyggt och välskött ser håret inte ut..

Kommit in efter en dryg timmes Doggie walk – det är ju så skönt nu så vi kan vara ute länge utan att riskera att hundarna får värmeslag. Nu har de blivit rejält kompenserade (både igår och idag) för fredagens och lördagens kortare promenader..

Tv-kväll med ”varma mackor” är det som gäller – ska sätta igång och göra dem nu så att jag kan äta dem till Robinson.. sedan är det ju finalen i Sveriges Mästerkock VIP och Bachelorette..

Ärenden på stan imorgon och så får jag se hur jag gör med den där föreläsningen.. Bestämmer mig imorgon.

I övrigt är det inget på agendan mer än det där vanliga hemma fixet.. Går jag på föreläsningen så går ju halva dagen eftersom jag dessutom har ärendena så därför väldigt lite på morgondagens To Do lista..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.