Home sweet home….

Ja, då var det dags att åka hem igen.. Åka hemifrån och hem på samma gång.. Som vanligt har tiden bara rusat iväg – kom ju förra fredagen så det är alltså nio hela dagar som jag varit här..

Har kollat upp busstiderna från Málaga till Marbella och hoppas verkligen att det inte blir någon försening för då kan jag få sitta och vänta ett bra tag.. Dessutom är det ju en urtrist ankomsthall så det finns inget vettigt att göra utan typ bara ett halvtråkigt café eller så. Men.. nu har jag ju ingen aning om huruvida planet kommer att vara försenat så det verkar ju dumt att tänka på det i förtid och det finns värre saker än att vänta på en buss..

I med öronsnäckorna strax efter tio så att jag skulle vara så pigg och utvilad som möjligt idag.. Vill ju dessutom alltid ha tid för en långsam start på dagen..

Jag har mest lyssnat på poddar när jag varit här men i princip varje kväll så har jag somnat som en stock efter en kvart eller möjligen två.. trots att det varit tidig bedtime mer eller mindre varje kväll. Helt annorlunda mot hemma där jag ofta kan lyssna hur länge som helst..Apropå böcker.. Prins Harry skulle ju komma ut med sin bok som enligt rykten inte skulle vara någon kärleksförklaring vare sig till sin pappa eller det brittiska kungahuset i stort.. Men nu har han iallafall visat lite vett och kommer både att se till att vissa delar skrivs om av respekt för Drottning Elisabeth och senarelägga utgivningen.. Mina fördomar kvarstår att det tyvärr är Meghan som har lite dåligt inflytande.. Hon har tydligen dessutom bett om ett möte med Kung Charles eftersom hon inte är nöjd med bl.a barnens titlar..


Once upon a time.. Blev lite nostalgisk på tjejmiddagen i fredags.. Det här är fotografiet från det som då hette Lekis men som det idag är totalt förbjudet att säga 😃 Förskolan är det helt enkelt..

Ser ni vem det är som är jag? Inte helt svårt kan jag tycka – raden längst fram och i röd/vit klänning. Pappa har varit superduktig och skrivit alla namn i ordning så om jag skulle bli väldigt nostalgisk någon dag så kan jag kanske hitta en eller annan från den tiden..

Det här var ju i Helsingborg så våra vägar skildes både när vi flyttade till villan och än mer när vi flyttade tillbaka till Stockholm. Undrar vad de alla tagit vägen och vad de gör.. Det är väl som med de flesta ”klasser” från barndomen en jättestor spridning på vad de gör och säkert också var de bor..Det var verkligen länge sedan jag var i Helsingborg.. Mamma och Pappa köpte en lägenhet där 2004 som en ”retreat” och som de behöll i ett antal år.. Dessutom hade vi ju en Wallmans enhet i Helsingborg men det måste nog ändå ha varit närmare åtta år sedan jag var där. Men då var det alltid korta stopp – möte, show på kvällen, övernattning och tillbaka till Stockholm..

Kanske inte jättemycket för en Bucket List men det finns ju vare sig regler för att det måste vara ”stora” grejer eller att det måste vara ett begränsat antal så ett besök till Helsingborg får allt åka upp på listan.. Ett par dagar på något mysigt hotell, dagar på stan och såklart ”tura” till Helsingör 🇩🇰

Men jag kan ju hålla på att skriva upp en massa saker som borde eller inte borde komma med på min Bucket List bara här och utan koll så jag får ta och göra en ordentlig sådan.. En som är ”levande” både utifrån att man förhoppningsvis kan bocka av saker men också för att man kan komma på att saker vid närmare eftertanke egentligen inte borde vara med på listan..Ska gå till Alehop någon dag när jag kommer hem och köpa en lämplig A5 bok som ska få bli min Bucket List.. med högt och lågt ✨

Alehop är en butik med allt från lite roligare skrivböcker, enklare teknikgrejer, lite bad & hår accessoarer mm..Varför kan människor vara så elaka.. Den här kvinnan lever under en sådan ekonomisk situation så att hon inte haft råd att ta hand om sina tänder på rätt sätt.. Resultatet hade blivit att hon fått tandlossning och typ tre-fyra tänder kvar.

Hon la upp ett inlägg på Facebook där hon frågade om hon kunde få människors pantburkar och utsattes då för så mycket hån och elakheter.. Det var ju inte så att hon bad människor swisha över pengar och det finns kanske alltid en viss skepsis till sådant här men hoppa över att att ge några pantburkar.. Hoppa över att det finns ett inlägg med en fråga överhuvudtaget men varför måste man sätta sig ner och vara elak och håna någon som uppenbarligen behöver hjälp?

Men alla är som tur är inte elaka så hon har lyckats samla in burkar så att hon fick ihop 30 000 kronor och väldigt mycket bättre tänder…

Vaknade halv åtta = gott om tid att göra klart det sista och göra mig färdig för att åka.. Vi tänkte åka vid 11.15 och då har jag lagom gott om tid på mig på Arlanda för jag antar att det inte är så himla många som flyger iväg en måndageftermiddag i slutet på september..

Fick ihop väskan utan några större problem men den vägde 24,2 kilo = drygt ett kilos övervikt.. Lyfte ur våffeljärnet och la till ett ett extra handbagage (en tunn bag som man hänger över axeln.. ner med både våffeljärnet och handväskan så att jag har tre kolli ändå..

Vi åkte klockan elva så att jag skulle hinna med en tidigare buss.. ska ju dra 23 kilo resväska plus två handbagage från Terminal fyra ända bort till SAS som ligger längst bort i Terminal fem.. Får nog göra några korta stopp på vägen 😊

Lyckades hitta en vagn så att jag kunde ställa bagaget på den = behövde överhuvudtaget inte ta något ”vilostopp”..

Incheckningen gick jättesnabbt eftersom jag körde i automat och bagage drop men det gjorde inte säkerhetskontrollen.. Kön ringlade sig sakta fram och det gick inte att jämföra med hur snabbt det gick i Málaga på hitvägen..

Något som alltid tar tid är MAX.. men jag var ju bara tvungen att äta på MAX en gång under den här vistelsen och dessutom behövde jag ju äta ”middag”.. Kommer inte att ställa mig och laga mat när jag kommer hem vid halv tio ikväll..

Såg jättefina mysdressar från Juicy Couture och In Wear.. och en tunn skir klänning från Ralph Lauren men var inte på något shoppinghumör idag..

Nu får jag hålla alla tummar och tår att porslinet som jag packat ner klarar resan och kommer fram hela..

Det är alltid med blandade känslor som jag åker hem.. Det är ju alltid skönt att komma hem till sitt egna hem, till sina egna rutiner, vädret och så mest av allt Doggisarna.. Men det är också lite tomt att lämna Pappa, Åsa och möjligheten att träffa mina svenska kompisar.. Men den här gången är det inte lika mycket blandade känslor eftersom jag med 98 procent sannolikhet är tillbaka om en månad..

Lämnade ett regnigt och grått Stockholm med cirka 15 grader.. Tacksam för att jag ändå haft hyfsad tur med vädret den här gången – får packa lite annorlunda till nästa resa.. Då lär det knappast finnas ett spår av brittsommar 🍁

Kommer att vara mycket ”hemma fix”’i veckan.. Handla, har lovat att komma till Esther och så jobba på fredag som vanligt, Ska göra en ordentlig rensning av sommarkläder för nu är jag pepp på lite höstiga kläder..

Apropå höstkläder så uppmärksammade Åsa att det där blå/vit randiga setet jag såg från VON Fashion är One size.. Det är för riskabelt eftersom jag typ har small så då kan det se ut som om kläderna är ute och går med Eva istället för tvärtom.Ingenting som jag kände att jag behövde i ”taxfree” butiken så jag åt bara och satte mig sedan för att vänta på avgång. Hade ju ett handbagage som inte var helt lätt och jag tycker heller inte att det finns så mycket kul i terminalerna att kolla på..

Flygbussen stannar ju vid Terminal Fyra., hade ju tur och hittade en vagn så att jag lättare kunde ta mig och mitt bagage till Terminal Fem., Lång tid i säkerhetskontrollen, lång tid för att få i mig lite mat från MAX så det började dra ihop sig att köpa en dricka och ta mig till gaten.. 

Hittar inte ett gaten och minutrarna tickar på.. får till slut svar från en flygvärdinna från Ryanair att min gate ligger i Terminal Fyra (!) Hade lika gärna kunnat checka in där från början och varit där hela istället för att som nu typ ”halvspringa” tillbaka till Terminal Fyra.. Hade iofs ingen resväska men jag var nog ensam om att ha ett våffeljärn och ett gäng annat i handbagaget 😊

Dom började boarda planet mer eller mindre precis när jag kom.. Plats 31 F.. inte någon toppen plats utan absolut sista raden.. 

Det var inte någon rolig start utan väldigt ”bumpy” och jag var varnad för att den sista timmen skulle vara ännu värre.. Inte någon favorit flight med andra ord.. Vi kom iväg något senare men hade medvind så flygtiden var 3,50 vilket innebar att vi landade på exakt tid 19.15..

Hamnade bredvid en trevlig man som bodde i en liten ort på den spanska sidan av Gibraltar med sin fru som var därifrån. Han erbjöd sig artigt att köra mig hem men det skulle ju ta mycket längre tid för honom än att ta motorvägen hela vägen så jag tackade för hans generositet men att det ju funkar lätt och bra för mig att ta bussen..

Såg inte så jättekul ut i Málaga heller men enligt piloten var det 28 grader när vi landade och jag kände mig väldigt ”överklädd” 😄

Kom med på bussen som gick 20.20 så jag var hemma strax före halv tio för jag stannade och köpte dricka på vägen.. Ett absolut måste för nu ska jag ta en snabb dusch och sedan blir det iallafall ett avsnitt av Bachelor ✨

Kommer nog att bli en del soffhäng med både tv och böcker nu i veckan.. på kvällarna alltså för på dagarna är det en hel del fixande..

Eftersom Pappa och jag har precis allt annat än samma preferenser när det gäller tv- program så har jag knappt sett på tv alls. Det är klart att jag kunnat se något om jag velat men så viktigt har det inte varit.. Känner mig förresten ännu lite bättre idag och hoppas verkligen att det förblir så ✨

Imorgon kommer Doggisarna ❤️ Som jag längtat!

I övrigt ska jag jag packa upp, tvätta, handla och skriva ett par ”brev” och sedan blir det soffhäng med tv ✨

Känner ändå verkligen ”Home sweet home” när jag kommer till Marbella och låser upp min ytterdörr 💕

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.