Richard Gere & Räkkväll….

Träffade på Carmen och Antonio igår när jag var ute sista vändan med Doggisarna.. Dom satt ett helt gäng med deras döttrar och respektive Carmens syster & man och någon mer så dom var väl sisådär 10 personer.. Dom hade precis beställt ett gäng pizzor och skulle sitta i sanden och äta.. Kan bli riktigt arg på mig själv när jag väldigt vänligt tackar nej när dom frågar om jag vill sitta med.. Men.. kände att jag typ skulle ”förstöra” eftersom alla skulle behöva ta typ hänsyn till mig pga språket och så hade jag ju varit iväg ett gäng timmar och jobbat mm.. Det där med att ”ta mig i håret” funkar inte planenligt 😊

Inga fynd i butiken igår – tyckte inte att det fanns något speciellt kul och ”fyndar” ju inte för sakens skull..

Lite Hollywood i Marbella ✨

Starlite festivalen pågår ju för fullt och för ett par kvällar sedan uppträdde Andrea Bocelli ✨ Är det någon konsert jag skulle vilja se – när som helst och var som helst så är det just Andrea Bocelli. Han är ju helt fantastisk tycker jag..

Är inte ensam om det och det kan man också se på de två nedre bilderna – Richard Gere är tydligen här och var på konserten.. Vet inte om han är kvar men att han är ett stort fan av Andrea Bocelli vågar jag nog säga att jag vet 😃Antonio Banderas var också där men han är ju här väldigt ofta eftersom han har sin stora villa här.. Men när han är i Spanien så är han mest i Málaga där han håller på och öppnar restauranger tillsammans med ett par kompanjoner..

”Följda av våra egna skuggor får Marbellas stränder oss att tro att det fortfarande finns ett paradis här”

Antonio Banderas

Lite poesi sådär på kvällskanten – från hans Instagram..


Här skulle jag kunna ha Netflix maraton 😄

Apropå Hollywood.. Margot är tydligen ett riktigt Netflix fan och hon och hennes kille sitter och kollar avsnitt efter avsnitt typ varje kväll.. Det är lite gulligt att hon kallar honom sin pojkvän när han fyller 81 år imorgon 😃 Hon är tre år äldre än mig..

Hursomhelst så rekommenderade hon Designated survivor som de sträcktittar på nu.. Jag vet att Thomas tittade på den och tyckte att den var bra men jag tror inte att den är något för mig.. och så gillar jag inte honom som spelar huvudrollen heller.. Kiefer Sutherland..

Thomas och jag hamnade ju ofta i obalans eftersom han ville se ”bara ett avsnitt till.. snälla” flera gånger i rad.. Jag däremot tyckte att två var lagom sedan tappade jag i princip fokus så därför hade han ofta två parallella serier.. en som han såg med mig och en utan.. Men vi var inte som Margot och hennes ”kille” utan Netflix tittandet gick i perioder..Förutom att jag blir lite arg på mig själv för att jag säger nej.. till t ex Carmen & Co igår så blir jag det i ännu större utsträckning när det gäller maten.. När jag kom tillbaka från Sverige så blev det lite si och så men sen skärpte jag till mig och nu har det varit lite si och så igen.. Nu är det inte fullt lika varmt längre så det finns helt enkelt inte en enda ursäkt (det är iofs ingen ursäkt det heller)..

I morgon är det ju dags för matplanering och då får jag sätta mig ner och gå igenom ordentligt vad jag är sugen på så blir det säkert bättre nästa vecka.. Får fortsätta titta på inspirationsbilder också så att jag blir lite hungrig 😃

Hur god ser inte rätten på bild ett ut.. ingen aning om vad det är mer än att det är från Villa Dagmar.. Räkor blir det ju ikväll.. Bild tre med bakad potatis är inte en så dum idé det heller..

Bild fyra är från middagen på Åtellet i somras – det var sååå gott.. Blev lite skeptisk när det var schnitzel på kyckling men den var så galet god..Hur många gånger har man inte köpt avokado som sedan visat sug vara brun .. övermogen och allt än aptitlig.. Man har inte riktigt vågat köpa de där hårda.. och tyckt att de andra verkar okej när man kände försiktigt på ”toppen”.. Men med det här tipset så kan man alltså köpa de hårda och snabba på mognaden så att man får perfekta avokados när man ska ha dem.. Har inte testat själv men den som gjort inlägget påstår att det funkar – värt att försöka..

Här har man i princip aldrig det här problemet eftersom en stor del av de avokados som säljs i Sverige kommer från just Costa del Sol ☀️

Det blev en vända till igår när det kom ett nytt förslag – Grodan som tydligen har öppnat i/på Operan också. Så nu är det bestämt att det är dit vi går.. passar ju dessutom alla bra logistiskt eftersom det ligger mitt i stan..

Tror att det kan vara ett bra ställe för att det kanske inte är så högljutt.. så att vi hör vad vi säger vilket inte alltid är helt lätt när man är runt åtta personer eller mer..

Kanske skriver jag så mycket om mat så att jag blir mätt 😃

Jag har ingenting emot om killarna mitt emot här på våningsplanet tar och packar resväskorna och åker hem.. Har dom inte tappat bort varandra så att någon inte kommer in så att de typ bankar sönder dörren så smäller de i ytterdörren så att typ alla vaknar.. Visste inte ens att man kunde få en ytterdörr att låta så mycket.. Jag vill inte vara en gnällig tant men lite störande är det eftersom det pågår varje natt och ett par gånger natt.. mellan typ 03-07.. Jaja, dom åker väl hem i sinom tid..

Har ju inte jättemycket att förbereda inför kvällens middag med Pappa.. Kände mig lite ”konstig” imorse så jag bestämde mig för att göra den där efterrätten en annan middag när Pappa är tillbaka.. Den är krånglig, tidskrävande och rätt stor risk för att jag misslyckas så idag är helt enkelt inte bästa dagen..

Det där ”konstiga” måendet försvann skönt nog helt och hållet vid tvåtiden. Skulle tro att det berodde på att jag vaknade fem-sex gånger i natt.. så att sömnen blev sisådär..

Boken färdiglyssnad och av lite halvt oklar anledning så har jag valt samma författares nästa bok i serien.. Boken jag ska börja lyssna på nu har ett betyg på 4,2 vilket är klart bättre än vad den andra har enligt BookBeats lyssnare.. så det är väl anledningen till att jag fortsätter..

Eftersom det är både högsäsong och lördag så är det typ omöjligt att hitta parkering här om man inte kommer senast tidig förmiddag.. Det är ju inte så att folk går hem från stranden vid sextiden så de flesta bilarna står kvar ett par timmar efter det.. Det innebar mao att Pappa gick hit, en hyfsat lång promenad på typ en timme och tog sedan bussen hem.


Det blev till slut en stor Toast Skagen, mycket räkor, två sorters bröd och lite annat.. Tyvärr hade han i butiken givit mig fel räkor.. Den stora förpackningen med rökta räkor var vanliga räkor också.. Pappa var lika glad för det för han tycker att båda är lika gott men jag gillar ju rökta räkor så här på sommaren lite mer.. Strunt samma – mycket räkor blev det och gott var det..

Hade några rökta räkor kvar sedan tidigare i frysen så några blev det.. ser kanske inte så aptitligt ut på bilderna men det var det 😄

Det var en himla tur att jag inte hade gjort den där desserten jag tänkt eller den andra grejen – vi hade aldrig fått i oss det.. Nu hade jag istället gått ner till baren och köpt två glasstrutar som blev en perfekt dessert..

Äntligen! Fick hjälp av Pappa så att vi nu äntligen har fått fläkten att fungera.. Vi testade den och nej det är ingen avancerad exklusiv fläkt men det gjorde sitt jobb – ska bli sååå skönt att kunna sätta på den ✨

Pappa tog bussen hem strax efter 10 – vi följde honom så då fick Doggisarna sin sista vända för idag..

Som sagt – trevlig kväll och nu ska vi ses på måndag för att ta en sväng till Svenska butiken 🇸🇪

Apropå lördag.. Finlands statsminister har tvingats att göra ett drogtest eftersom det i den där filmen sägs något om något som skulle kunnas som kokain. Det är inte hon som säger det och det sägs inte till henne men kritiker menar att det kan ha funnits droger på festen. Hon tycker att det är orättvist att hon ska behöva göra testet (jag ber till Gud att det innehåller några spår för jag tycker att hon är en sådan förebild..) och hon meddelar också att hon inte har någon som helst avsikt att sluta ”festa”.. Jag antar att hon snarare uttryckt att hon inte kommer att sluta gå på fester och dricka alkohol.

Jag kan många gånger tycka att vissa feminister är helt ute och cyklar och vrider, vänder på allt (som tex med det engelska damfotbollslandslaget) men i det här fallet håller jag med.. Det finns inte på kartan att man uppmärksammat det här lika mycket om det varit en man.. Visst hade man tyckt att det var olämpligt men hon ifrågasätts / döms helt klart hårdare..

Magdalena kämpar på med valarbetet och har hållit tal i Folket Park i Malmö.. under tiden har Ebba Busch varit på bryggan med barnen 😀

Jag såg förresten en annan valundersökning och den visade precis tvärtom mot den jag visade igår (eller om det var förrgår).. I den hade S blocket en liten fördel.. kommer antagligen att svänga fram och tillbaka var och varannan dag nu de två återstående veckorna..

Inte ens säkert att det blir något valresultat på ”valnatten” eftersom utlandsrösterna kommer senare.. Dom är ju alltid till det borgerliga blockets fördel.. men man vet ju inte hur många som röstat och inte på vad så innan dom är räknade är nog ingenting klart i det här valet..

Söndag = dagen för alla rutiner.. Ska dessutom köra lite tvätt och annat fix hemma..

Nästa vecka har jag något på agendan varje dag utom i helgen.. så det är lite prepp inför det som ska fixas idag också.

Vi hörs imorgon!

2 reaktioner på ”Richard Gere & Räkkväll….”

  1. Det enda jag har att anmärka på när det gäller Sanna Marins partyfilm är att någon har haft den dåliga smaken att läcka filmen till massmedia. Inte skandalös på något sätt enligt min ringa mening.
    Finländarna kan vara nöjda. De har en statsminister som sköter sitt jobb utmärkt. Vi svenskar kan vara tacksamma att hon har gjort en stor del av jobbet att få med oss på väg in i Nato. Att hon är vacker och kan klä sig i annat än tråkiga byxdresser är inget att klaga på.
    Slutligen, hon är utsatt för hat för att hon är kvinna. Tydligast blir om man jämför med sådana män som Boris Johnson, Boris Jeltsin eller Silvio Berlusconi. I Sverige kan man komma i håg Björn Rosengren, Gunnar Lange, Lennart Geijer med flera…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.