Dinner with Dad….

Hade Allsången på igår och självklart informerade man inte om någon efterträdare – det hade ju helt tagit fokus från Sanna och att det skulle få vara hennes kväll.. Korkat av mig att ens tänka tanken även om jag ju insåg det själv redan igår 😊

På vems kinder rann det några tårar.. såklart på mina.. När Tommy Körberg sjöng Stad i ljus och hade hela Skansen med sig och avslutet som började med att Sanna sjöng sin avskedssång.. Hopplöst lättpåverkad är jag.. men det är väl inget fel i det antar jag..Jag har ju mina ”affirmationskort” som jag hängt upp i klädnypor på ett par olika ställen i lägenheten och med olika budskap.. Fick en annan bra idé igår som jag ska ta efter och göra själv..

En liten vägg med ett gäng foton på personer som betyder något för mig.. och så Doggisarna såklart ❤️ Kan också vara bilder på tillfällen som jag delat med familj eller vänner men själva tanken är att bli glad när jag ser dem jag tycker om eller blir påmind om något jag gjort med andra.. Ett socialt utrymme alltså 😊

Precis som det sakta börjar dyka upp lite inlägg om höstmode så kommer det lite tips på höstens ”vardagsmat”.. Fick direkt ett minne när Thomas övertalade mig att han skulle få göra kålpudding till middag.. Det krävdes lite övertalning det måste jag erkänna för jag hade någon förutfattad mening om att det var som en slags tråkig maträtt i skolmatsalen.. Vi åt aldrig det hemma när jag växte upp men Thomas älskade sin mammas kålpudding.

Gav med mig.. hur farligt kunde det vara. Det var ju bara att äta litegrann vilket jag var helt övertygad om att jag skulle göra. Men så blev det inte – jag tyckte att det var riktigt gott och efter det så hände då och då att jag bad honom att laga det.. Man ska inte ha så mycket förutfattade meningar som jag kan ha en tendens att ha..Men.. det är som tur är fortfarande sisådär 90 procent av alla matinlägg som har något somrigt över sig 🦞Apropå somrigt så ska jag ju bjuda på det här hemma på lördag och inför det insåg jag den väntande jakten.. Jakten på dillen 😀

Det finns bara ett ställe som jag med 90 procent säkerhet vet att jag hittar det på och nu har jag inga planer på att gå dit före lördag.. Känns lite överdrivet att lägga nästan en timme för att bara köpa dill så har bett Pappa som ju har en Mercadona i krokarna där han bor..Har ju bestämt att jag ska vara väldigt skötsam när det gäller min mobil och inte ”slarv ladda” utan ladda när den ska laddas etc. Köpte därför en ”Powerbank” på Alehop igår. Fråga mig inte om den är bra men jag behöver ju inte ha någon som vare sig är ”avancerad” eller har någon jättekapacitet. Kan väl inte förvänta mig alltför mycket för 15 euros men förhoppningsvis är den tillräckligt bra för att fylla sitt syfte.. Så blir man lite uppiggad av färgen 💕

Ännu mer uppiggad hade man ju blivit om man fått den att funka på båda telefonerna.. Testade igår kväll och det funkade på den gamla men inte den nya.. Högst märkligt.. Nu använder jag ju båda och den gamla laddar ur snabbt så helt meningslös är den inte men det är väl klart att jag ska gå det att funka med den nya också.. Får testa mig fram senare idag..

Doggisarna blev ju sååå lyckliga igår när Pappa var med när vi kom hem efter att ha varit och handlat och skulle hämta bordet.. Dom har ju inte träffat honom på 3,5 månad så lyckan var total..

Nu var ju till deras besvikelse inte kvar så länge och det förstärktes när jag kom hem.. Karisma for ut genom ytterdörren för hon var typ säker på att Pappa skulle vara bakom mig men kom besviket in igen.. Men dom blir desto gladare på lärdag när han kommer och är här i ett gäng timmar 🐶🐶Såg att filmen Basic Instinct gick på tv igår men såg den inte.. Men jag kommer ihåg hur otroligt bra man tyckte att den filmen var och så den där som var snäppet bättre där den försmådda älskarinnan typ kokade dotterns kanin.. Det är från den filmen uttrycken ”kaninkokerska” kommer. Hette den inte Farligt begär eller något liknande?

På samma sätt som man nästan blir rädd för att Efterlyst gått i 30 år är det med den filmen för den kom för exakt 30 år sedan såg jag..

Apropå tv-program och säsonger – nu börjar snart den nya säsongen av Bachelor.. Det omvända mot Bachelorette alltså.. Har faktiskt inte sett vare sig någon säsong eller något enda program men det kanske jag gör den här hösten.

Det är ju något med det sociala spelet som är lite kul och/eller intressant att följa men det innebär inte att det blir det i alla de här programmen. Det beror i huvudsak på deltagarna och hur många ”twister” det är..

Bedtime vid halv ett igår och boken i öronsnäckorna.. Vaknade vid fyratiden av att det ett gäng killar kom hem från en kväll ute – inga problem med det men sedan vaknade jag två gånger till, både vid fem och strax före halv sju (tror jag det var).

Det är ju i 99 fall av hundra så att det är fyra eller fler som hyr en lägenhet och det innebär att inte de inte har varsin uppsättning nycklar.. Först ringde min ”porttelefon” och den låter högt så högt så att en döv nästan skulle höra den.. Någon som inte kom inte genom entrégrinden och porten.. och tryckte på en lägenhetsbeteckning som såg bra ut.. Gick inte upp och öppnade..

Steg två – personen/personerna kommer inte in i lägenheten.. Knackar, bankar, slår på dörren och till slut så att man skulle kunna misstänka att dörren skulle gå sönder. Länge höll det på.. Oklart om de kom in. Repris sidådär en timme senare exkl porttelefonen men det kan ju varit samma personer som gav sig på ett nytt försök. Gnäller inte.. det är som jag trodde mest familjer som hyr och de kill- tjejgäng som hyr är helt okej..

Det som däremot inte är okej är Karisma.. Jag är ju mycket mer orolig vid minsta tecken på att hundarna inte mår bra nuförtiden. Jag tycker inte att hon var sig riktigt lik sent igår kväll.. Hon ville absolut inte med ut nu på ”morgonen” – jag fick mer eller mindre tvinga henne. Hon skulle inte gå ner till strandpromenaden.. Hon vägrade att äta av maten jag ställde fram när vi kom hem.. Alltihop helt olikt henne.. Om jag inte ser att hon mår bättre så vågar jag absolut inte lämna henne och gå ut och äta ikväll..Det är partiledardebatter två kvällar i rad – igår Expressen tv och ikväll Aftonbladet tv.

Har bara väldigt snabbt skummat igenom vad som sägs men det är inte helt relevanta analyser eftersom tidningarna delvis är blå respektive röda i sina åsikter.. Vissa kolumnister är bättre än andra på att vara neutrala men man får ändå ta det mesta med en nypa salt..

Men några saker behöver man nog inte ifrågasätta och det är att Annie Lööf och Nooshi Dadgostar tjafsade ”mest” av alla och att Magdalena Andersson såg rätt så plågad ut av det periodvis. Blir ju öppet mål för oppositionen att slå mot det..

Ska inte lägga ut texten mer än att återkomma till det här med Centerpartiet och Annie Lööf..

Oavsett om det varierar lite mellan olika mätningar så har cirka 25 procent av svenska befolkningen förtroende för Annie Lööf.. På marginalen sämre än Nooshi Dadgostar.. Sisådär 5% lägre än Johan Pehrsson.. 15% lägre än de för partiledarna i M, KD och SD och nästan 40% lägre än Magdalena Andersson.. Partiet har ett väljarstöd på sju-åtta procent.. Kan inte samarbeta med partier som låter SD ha något som helst inflytande, kan inte acceptera att V har något som helst inflytande trots att båda partierna har ett större väljarstöd (nej, det är aldrig bra med partier på ytterkanterna men det är mer hennes ”attityd” jag är ute efter..

Ja, jag fattar att ett så osäkert och rörigt parlamentariskt läge som Sverige haft och troligen kommer att ha öppnar upp för att mindre partier kan få mer att säga till om än de borde.. Jag antar att jag ”stör mig” på hur Annie Lööf står och försöker framstå så statsmannamässigt ansvarstagande eller hur jag ska uttrycka det..

Men jag kan ändå inte låta bli att undra hur Magdalena Andersson ska få ihop det.. Om.. hon sitter kvar alltså..

Det är bara 25 dagar kvar till valet och jag kommer nog inte kunna hålla mig från att skriva något varje dag.. Få vissa saker ur systemet..Ni vet den där ohyggligt talangfulle unga killen som vann senaste säsongen av Sveriges Mästerkock.. Kanske ni inte gör men oavsett det så var han med på inslaget från Köket.se på Nyhetsmorgon häromdagen och gjorde den här superenkla västerbottenpajen med picklade tomater 🍅 Verkade så himla god och så lätt att göra så att t.o.m jag ska klara av att fixa den utan problem.. Perfekt till kräftskivan sa han och så får det nog bli ✨Som såpan Rederiet jämförde Annie Lööf argumenten och politiken från Nooshi Dadgostar under gårdagens partiledardebatt (det var inget hon kom på där och då – rätt bra formulerat faktiskt 😄).. Men den värsta såpan på väldigt länge har väl ändå varit Depp vs Heard rättegången..

Amber Heard överklagade ju domen och då svarade han med att göra samma sak.. något han såklart annars inte gjort eftersom han ”bara” skulle betala sisådär 10-20 miljoner för något hans tidigare advokat påstås ha gjort på hans uppdrag..

Har noll koll på när den nya rättegången blir men hon laddar uppenbarligen om med full kraft och har bytt ut sina advokater. Nu följde jag inte rättegången men såg lite av den och av det jag såg så hade hon varit direkt korkad om hon inte bytte ut dem.. Men hur har hon råd med advokatkostnaderna?Hmmmm. har den här mannen humor eller mindervärdeskomplex så att han måste få uppmärksamhet hela tiden.. eller är den uträknad strategi.. Den här gången var han iallafall snabb med att meddela att det var ett skämt att han skulle köpa Manchester United.. (det var Manchester United?)

Men det är inte något skämt att han hade en kort affär med Amber Heard och att han betalade in den del av de pengar hon betalat in till välgörenhet från skilsmässan från Johnny Depp. Hon sa ju att hela beloppet skulle skänkas till välgörenhet när hon i samband med skilsmässan blev anklagad för att vara en ”gold digger”.. Hon ville inte veta av hans pengar vilket hon tydligen ville.. En mindre del av det utlovade beloppet har betalats men inte av henne utan av Elon Musk..

Det skvallras också om att hon dokumenterat en del.. bilder som Mr Musk och hans kompisar inte skulle vilja att de fick någon spridning.. Så vem vet – kanske det är från det hållet advokatkostnaderna ska betalas..

The story continous.. Ja, det är egentligen helt ointressant (och tragiskt) men det är ändå någonting i alltihop som ju faktiskt fått en hel (iallafall nästan 😊) värld att hålla lite koll.. När tom Svenska Dagbladet skriver om det….


Promenerade längs strandpromenaden för att möta Pappa klockan sju vid restaurangen..Gick i god tid så att jag skulle hinna ta lite bilder och kolla efter dill hos grönsakshandlaren bredvid restaurangen..

Fläktade ordentligt och på sina ställen slog vågorna in över stenarna – lyckades tyvärr inte få till någon bra bild på det.. En dekal som av någon anledning flugit iväg och landat så att det såg ut som planerad men oplanerad ”gatukonst”..Såhär skulle jag också vilja få petunior att växa.. tycker att man får ”plocka” dem två gånger om dagen för att de ska fina ut.. Men dom här längs en sträcka på strandpromenaden är verkligen så fina så att man nästan får lite lust att bli lite kriminell 😊

Det renoveras och renoveras – undrar om de kommer att vara klara i mars.. Ser man det så här så tror man ju inte det men de kan ju ha kommit jättelångt på insidan.. Time will tell..

Klart irriterande var det att komma fram till restaurangen för att inse att den var stängd.. Jag bokade ju bord i fredags och lämnade dessutom telefonnummer så det är riktigt dåligt att de inte kunde ha bemödat sig med att ringa.. När jag kom så stod Pappa uranför och kvinnan som bor ovanför restaurangen hängde ut genom fönstret och sa att det varit samma sak förra veckan att de bara haft stängt en dag.. Uselt tyckte hon att det var (kände igen henne., hon är rätt ofta inne i butiken 😄)..

Ringde även om jag förstod att de inte skulle öppna.. Förra veckan när de hade stängt så gick jag förbi och då hade satt upp en skylt med texten att de tyvärr hade stängt pga något problem i familjen. Han svarade och lät som sju svåra år och bad om ursäkt för att de hade stängt.. Ingen idé att säga något.. speciellt inte eftersom det lät som om han mådde tillräckligt soppigt ändå..Vi gick till den japanska restaurangen Ichiban som ligger rätt nära istället..

Åt som vi ”brukar” göra när vi varit där en meny med lite friterade räkor, några sushi rullar, sallad och kött man grillar vid bordet med pommes frites.. Gott och mätt..

Tog bussen hem och var hemma strax före halv elva.. Karisma har sedan i eftermiddags varit sitt vanliga jag – tack & lov!

Imorgon är det dags för klippning och så har jag en del annat på To Do listan ✨

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.