Profesore Nilsson & Crab legs….

Det blev inga snittblommor igår.. Kom från fel håll och då hade jag en påse med moppar, fönsterputs mm och en med ett par Coca-Cola flaskor så det skulle bli lite krångligt att kånka det till blomsteraffären och sedan få med en bukett blommor utan att skada dem.. ”Mitt liv som åsna” helt enkelt 😄 Ska in en sväng till stan på tisdag så jag tar det då..

Tänkte inte på att Pappa kommer den 15:e när jag bokade min klipptid.. Det är ju självklart att han vill att vi fixar så att hans nya terrassbord hamnar på hans terrass så snart som möjligt.. Min klipptid var ju mitt på dagen den 16:e = ingen bra idé.. Har bokat om så att jag klipper mig på torsdagen istället..

Blev som sagt ett par fynd igår.. Fyra ut och en in när det gäller min garderob och så blev det två ”syster fynd”.. Provade ingenting igår (vilket jag nästan aldrig gör) så jag har gjort det idag..

En vit tunika till mig och två andra till Åsa.. Tyvärr var båda ”syster fynden” rätt tveksamma, om de skulle passa alltså. Vissa plagg, framförallt sådana här ”tunikor/blusar” kan rätt ofta vara så himla smala vid armhålorna (eller hur jag ska beskriva det) och de här två var det.. Bättre att ta tillbaka och kolla efter nya ”syster fynd”. dem.. Det är ju så onödigt att släpa med mig plagg som jag redan på förhand vet troligen inte kommer passa.. iallafall inte kännas bekväma..Nu är det ju nästan så att jag måste gå på paret Ingrossos nya restaurang Omino.. om den öppnat i september.. Blev förvisso lite besviken när jag var på deras La Scarpetta men.. hur gott låter det inte med tagliatelle och kungskrabba.. Kan ju vara magiskt gott ✨

Krabba är ju egentligen det godaste skaldjuret men ändå är det det jag ätit minst.. oklart varför.. Thomas och jag hade förvisso en period när vi var helt ”obsessed” av rökta räkor och sådana där stora ”Crab legs”.. Vi köpte lite av varje (eller mycket 😊) på Sabis i Fältöversten var och varannan helg ett tag..

Jag fick ju för mig att jag skulle göra en liten krabbsallad till förrätt en gång när Pappa var här på middag.. Jag köpte tyvärr inte crab legs utan en hel krabba vilket resulterade i att jag nästan inte lyckades få ut något krabbkött alls.. Det var tur att jag hade lite räkor annars hade det blivit en enkel sallad till förrätt.. Hade iofs funkat men inte varit lika gott..


Följer Moderna livet (ett online magasin) på Instagram för de brukar ha en del roliga och intressanta artiklar av olika slag. Nu hade dom listat 10 av Stockholms bästa restauranger och jag inser verkligen att det gått ett gäng år både sedan jag var ute och ”upptäckte” nya restauranger och som jag hade koll på för att jag bodde i Stockholm..

Av de 10 restauranger som de hade med på listan kände jag till en (!) Coco & Carmen som funnits sedan istiden.. Jag kan kanske ha hört talas om någon av de andra men har ingen koll på var de ligger eller har för inriktning och det är ju ungefär som att ha noll koll.. De flesta av dem har jag med säkerhet aldrig hört namnet på..Det som är kul är att det verkar ha kommit så många nya restauranger överhuvudtaget och att det finns alla typer av kök.. En asiatisk restaurang idag är inte som förr en ”kinarestaurang” eller en traditionell thairestaurang.. Nu finns det många olika inriktningar och med riktigt bra kök.. Vem älskar inte en bra japansk restaurang?Fanns en spansk restaurang med på listan ”Spanjorskan” och där serverar de såklart alla de klassiska rätterna som ”gambas pil pil”, friterad bläckfisk och en massa tapas 🇪🇸

Märks det att jag är hungrig nu när jag skriver 😊 Ikväll middag hemma och imorgon träffa en kompis och äta ute ✨Läste att det är rekordvarmt i havet i år.. de senaste dagarna har det varit upp mot 27-28 grader jämfört med ett normalt år då det är runt 23 grader.. Tydligen någon asiatisk alg som påverkar temperaturen – låter inte helt mysigt. Det varnas dessutom för maneter.. att det redan är mycket och ska komma mer – får hålla mig till poolen tror jag 😊Apropå butiken.. Igår när en kvinna stod vid kassan och skulle betala upptäckte hon min Pippi tatuering och ropade Pippi Calzalargas!! för att i nästa sekund fråga om Herr Nilsson fanns med.. Hade ingen aning om att han heter Profesor Nilsson på spanska – lite gulligt ändå 😃

När jag skulle kolla efter en bild på Pippi och Herr Nilsson på Instagram såg jag den här tavlan.. Älskar den och hade mer än gärna haft den över soffan eller någon annanstans i vardagsrummet ✨

Så skönt att de där låga dagarna är över – det vände ju plötligt och har hållit i sig sedan dess.. Det bara händer.. nästan alltid helt utan någon konkret anledning.. Känner mig plötsligt låg och så lika plötsligt är det borta och jag mår riktigt bra..

Ska inte fundera så mycket utan ”follow the flow”.. Men det kan ju finnas saker som man vet triggar ett lite sämre mående och dom ska man (läs jag) såklart undvika så långt det går.. Allt det som jag kan påverka själv med andra ord..Hittade den här boken på BookBeat som jag började lyssna på igår.. För tidigt att säga om den är något att ha men verkar helt okej så jag fortsätter ikväll och bestämmer efter det om jag ska fortsätta..

Nästa vecka ska det bli några dagar med sämre väder, enligt prognosen iallafall.. Mulet, lite regn, blixtar och dunder.. Det ska börja på tisdag så då kör jag mina ärenden i stan då..

Har ju haft ett antal nätter med riktigt soppig nattsömn.. på grund av boken 😊 Idag känner jag verkligen av det så kommer definitivt att behöva ta en ”power nap”..

Annars är det en helt vanlig lugn lördag.. fixar lite hemma med smågrejer som t ex organiserat lite på köksbänken och i skåpen.. Måste ju få till mer utrymme så att jag får plats med de grejer som kommer hit från Sverige.. Har bestämt mig för att det får transporteras ner efter det att jag varit i Sverige i september.. Kommit på att jag nog ska ta ner lite mer grejer – inga mängder men kanske typ två-tre flyttlådor till. De har ju en minimiyta som man måste beställa i transporten och den är cirka åtta flyttlådor.. dumt då om jag transporterar ner fyra och sedan kommer på att jag vill ha ner grejer som jag inte kunde bestämma mig om nu i juli..Apropå att plats.. Satt och scrollade igenom Expressens app och såg ett inredningsrepotage.. En liten lägenhet på 25 kvm på Nybrogatan och i den bor min fd kollega på Coca-Cola.. Hon har tagit lite hjälp för att få till det så att det blir både funktionellt och fint på den lilla ytan och fått till en sovdel, en social del med matbord och en arbetsdel.. Någon stor soffa fick hon inte plats med men har löst det med en fåtölj och stolarna som tillhör matbordet.. Man kan trolla med 25 kvm om man tänker till 😄

Karla och jag hade lite kontakt förra sommaren då hon hörde av sig efter Thomas… Hon hade förlorat sin man några månader tidigare så hon visste ”precis” hur allt kändes och var.. Ingen sorg är den andra lik men det är lättare att förstå om man själv varit med om det. Hon har uppenbarligen gjort som mig – flyttat.. Behållit deras landställe och köpt den här lilla lägenheten i stan och så verkar det enligt texten som om hon bor mycket landstället.. Blev glad över att se att hon verkar må bättre och gått vidare även om hon såklart har en bit kvar..

Apropå en liten lägenhet.. min första var under 20 kvm med världens minsta ”badrum” och kokvrå.. Men det funkade det också 😄Såg också bilder från Prideparaden och den har minst sagt fått ut mycket folk idag.. Jag har iofs ingen riktig koll på hur mycket folk som brukar gå med eller ”stå på sidan” men idag uppskattar dom det till 500 000 personer ✨

Oklart hur många av partiledarna som gick med i paraden men de här tre gjorde det iallafall.. Känner mig väldigt säker på att Jimmie Åkesson inte gjorde det..Tänkte på texten igår om att jag klätt mig för att se ut som en mix av ”Flower Power”, Bubbelgum och glass.. Vad som var Flower Power framgick överhuvudtaget inte på bilden och man kan väl även säga att det är rätt diskret Flower Power. Det är blommorna jag tänker på alltså..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.