Lasse & Bedragarna….

Nöjd med allt jag fick gjort igår och att jag lagade och åt en rejäl middag så det blev soffhäng med lite slötittande på tv. Ute en sväng med Doggisarna och det fläktade ordentligt – sååå skönt ✨

Då var boken slut.. Man skulle kunna tro att den var topp tio bästa böcker jag ”läst” eftersom jag inte kunnat sluta lyssna men det är den absolut inte.. Den var väldigt spännande och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända men det betyder inte att den var superbra.. Satte betyget fyra – en stor anledning till varför jag gillade boken så mycket var uppläsaren.. Hon gör det otroligt bra så att man hela tiden hänger med vem det är som säger något eftersom i princip varje karaktär har sin ”egen” röst. Skulle kunna vara jobbigt att lyssna på men eftersom hon gör det så bra så gör det istället stora delar av boken. Den sista middagen heter den om nu någon vill lyssna.

Ska leta reda på en ny bok.. tror jag kör vidare med en spännings-thriller till..

Apropå Malin Berghagen och pappor.. Nu har jag ingen bild från själva händelsen men som sagt ett minne..

När jag gick typ i mellanstadiet var min stora idol Lasse Berghagen 😊 Jag älskade Teddybjörnen Fredriksson, Jennie Jennie och allt vad de hette och var med i hans fanclub 😊

En dag upptäckte jag och min kompis att han var i matbutiken i centrum och signerade skivor. Vi såg det av en ren slump för det fanns en skylt utanför butiken och jag kunde ju bara inte missa att träffa min stora idol så vi gick såklart in..

På den tiden hade man knappast pengar till en LP-skiva i skolväskan och inte heller någon mobil så att man kunde ringa Mamma eller Pappa och be dem swisha 😄 Kunde med andra ord inte köpa hans nya skiva.. Men.. när han hörde att jag var med i hans fanclub och att Mamma och Pappa var på jobbet så att jag inte snabbt kunde ta mig hem och hämta pengar så sa han; jag köper den till dig.. hur fint gjort?

Ni kan ju bara tänka er hur stolt jag var när jag fick gå med honom till kassan och han tog fram sin plånbok och köpte skivan till mig. Sååå stolt och sååå tacksam så att hans idolstatus multiplicerades med minst 25 för mig.. Även om han inte förblev min idol så har jag alltid fortsatt att gilla honom eftersom han gjorde något som verkligen inte många skulle ha gjort ✨

Ser ni låttitlarna på skivan till höger.. Skulle jag kunna döda dig och Teddybjörnen Fredriksson – känns inte riktigt som om de hänger ihop 😄

Pratade med Pappa igår och han berättade om några helt sjuka saker.. som gör en sååå upprörd. Ska försöka få till en begriplig beskrivning..

I förrgår hade Pappa gäster från Helsingborg.. Dom var i Mariefred på dagen och åt middag hos Pappa tidigt på kvällen.. Solveigs mobil ringer och i den andra ändan är det en tjej som säger att hon ringer ifrån ett inkassoföretag och att Solveig har en obetald faktura på 36 000 kronor för datorinköp på Elgiganten.. Hon hade såklart vare sig någon obetald faktura eller köpt någon dator.. och var som tur är vaksam..

Det totalt otippade är att det igår ringer i Pappas mobil och i andra ändan är det en tjej som säger att hon ringer från samma inkassoföretag och att Pappa har en obetald faktura på 22 000 kronor.. ja, datorinköp på Elgiganten. Att det samtalet blev kort är ingen överdrift.. men vad är oddsen att de ringer till Pappas vänner som är på besök i Stockholm i förrgår och till Pappa dagen efter??

Jag antar att det måste ha funnits en tanke om att de skulle betala fakturan med sitt BankID eller så men nu kom de ju inte så långt i det första samtalet heller. Det är så vidrigt att det sitter människor och ringer till äldre som i många fall har begränsade datorkunskaper och blir skärrade så att de kan luras till att göra något de kommer att få till ångra..

Dessutom fick Pappa nyligen ett mejl där det stod att om han inte betalade 10 000 kronor så skulle all hans historik på nätet där han porrsurfat publiceras på sociala medier.. De påstod i mejlet att de fått tillgång till hans dator via någon länk som han klickat på.. De kunde då se hans web historik och hans porrsurfande 😄

Nu hade han inte klickat på någon länk, definitivt inte porrsurfat och har heller inte Facebook och/eller Instagram.. Det var väl ett mindre framgångsrikt sätt att lura av folk pengar skulle jag tro men oavsett så är det en väldigt obehaglig utveckling och det som gör det ännu värre är just att de ger sig på äldre.. Hur kan dom sova på nätterna efter att tillbringat en ”arbetsdag” med att ha suttit och ringt runt med ett enda syfte – att lura så många gamla människor som möjligt….Det här dök upp i Instagram flödet.. och är = med saker jag inte läser.. Vem bestämmer vad man ska ha i garderoben eller inte vid en viss ålder? Det är väl i allra högsta grad upp till var och en..

Nej, jag skulle inte ha en kort kort kjol och magtröja men om nu någon känner för det och känner sig bekväm i det så är det väl självklart att de ska ha det. De där plaggen som jag tydligen inte får ha i garderoben om några år kan ju se väldigt mycket bättre ut på än en 80-åring än en 40-åring.. Allt handlar om att själv känna sig bekväm och fin i det man har på sig och fullkomligt strunta i vad man ”ska” och ”inte ska”..Tror att jag ska gå förbi blomsteraffären innan vi öppnar butiken i eftermiddag.. Skulle pigga upp soffbordet eller matbordet med lite riktigt somriga snittblommor.. Dom öppnar en halvtimme innan butiken och om jag får dem med lite vatten i en plastpåse typ så klarar de sig bra tills jag kommer hem och kan sätta dem i en vas.

Kan samtidigt passa på att kolla om de fått in några pelargoner eller annat men det är nog inte så troligt. Någon mer tagetes blir det inte – får kämpa med att hålla den jag köpte vid liv.. den trivs uppenbarligen inte på terrassen..

Jag såg att dom hade så fina ”stjärnflockor” i blomsteraffären när jag var förbi häromdagen. Jag älskar dom i sin sköra enkelhet och av någon anledning får dom mig att tänka på Mormor ❤️

Om dom har lika fina kvar så köper jag nog några stycken och sätter i de där blå/vita småvaserna som jag fyndade i butiken.. När man bara har någon-några i en liten vas så blir dom så där sköra och fina 💕

Köpte också perenn plantor när vi bodde i Talliden men fick dem aldrig att ta sig ordentligt utan dom förblev rätt taniga..


Fannies Fika

Minns ni när man köpte de där små förpackningarna med Nöt-Crẽme? Rev av ena hörnet och så kämpade man med att få ut allt 😄 Det var väl sisådär hundra år sedan jag åt någon och visste knappt att de finns kvar.. Ska definitivt köpa och göra den här glassen – vem vet, kanske hittar jag det i Svenska butiken annars får jag vänta till i september när jag är i Sverige..Ibland kommer jag på något som jag är såå sugen på.. nu halloumi.. Måste absolut köpa – köra på grilljärnet och göra goda sallader.. Definitivt en med nektarin.. aldrig testat det men det känns som att det skulle vara riktigt gott..

En sommar på hotellet var jag helt ”obsessed” av halloumi och åt det varje kväll efter det att vi var klara med alla middagsgäster.. Föråt mig lite då men det har ju gått ett gäng år så nu är det tydligen dags att bli ”obsessed” igen 😊


Städat terrassen.. Det märks att det typ inte blåser någonting för det är i princip ingen sand att sopa upp som det annars brukar vara.. Sopat, moppat, rengjort räcken etc så nu saknas det bara några fler blommor för att få det riktigt bra.. Såg btw att mitt försök att rädda tagetesen ser ut att lyckas..

Citronduken som jag köpte på marknaden är verkligen fin och förhöjde terrassen ett par snäpp 🍋Apropå citroner.. Det här tyget på bild ett är mer eller exakt mitt ”drömtyg” för en duk till matbordet.. Den jag köpte på marknaden tidigare är fin den också men inte riktigt lika fin som det här tyget. Men det räcker med en citronduk tycker jag så nu vill jag få tag på en lite starkare ljusblå.. Kollar på marknaden när jag kommer iväg dit..

Har tvättat precis allt och det har fått ”soltorka” på terrassen ☀️ Nu återstår det tråkiga.. att ställa mig i ”förrådsrummet” och stryka det som ska strykas men det får bli imorgon.. eller på söndag..

Tänkte att jag skulle se ut som en kombo av flower power, bubbelgum och glass – tror att jag lyckats rätt bra med det.. tom strumporna matchar 😊

Kläderna är ”fynd” från butiken såklart.. Jag träffar ju en del ”tanter” som kommer in i butiken mer eller mindre varje fredag.. Dom babblar på och jag försöker hänga med så gott det går men ibland hänger jag inte med utan kan bara hoppas att jag ”nickar och ler” vid rätt tillfällen 😄 Händer då och då att jag träffar på någon av de här tanterna på stan och dom är så gulliga när dom ropar och frågar hur läget är 💕

Lugnt i butiken fram till sista halvtimmen… Då sålde vi över hälften av den totala försäljningen.. Kom bla in en kvinna från Arizona.. med sig hade hon sin 18-åriga dotter som ska flytta hit nu och gå på det engelska universitet. Det är rätt ovanligt att det är amerikaner här men dom hade varit här de tre senaste somrarna.. Marbella som bas och så skulle dom åka till Portugal och något mer.. Supertrevlig kvinna och så amerikansk.. tackade och berömde oss för att vi givit så bra service (sååå amerikanskt 😃).. Tror inte att dottern kommer att ha så många klasskompisar från USA men däremot många från England..

En ny lag träder kraft på tisdag som innebär att man inte får köra AC eller annat så att temperaturen understiger 27 grader under sommarmånaderna och inte överstiger 19 grader under vinterhalvåret.. Det här går ju givetvis inte att ha koll på i privatbostäder så lagen omfattar ”bara” butiker, restauranger och alla andra offentliga lokaler..

Att sitta på en restaurang i 19 grader på vintern är inte helt mysigt tycker jag.. och man hade väl gärna haft det lite svalt i livsmedelsbutiker kan jag tycka.. Alla butiker, restauranger etc ska nu alltså from tisdag ha en termometer så att det kan ske ”korrekta” kontroller.. Varför? För att få bukt med en för hög elkonsumtion i Spanien som helhet..Oklart om hon är medveten om att hon har förklädet på sig eller om hon bara bestämde sig för en kort sväng på stan och att hon då lika gärna kunde ha det på sig 😃

Lämnade in fyra plagg idag och fick med mig två ”syster fynd” och ett till mig..

Åkte med Margot hem och var hemma prick klockan nio.. och möttes som vanligt av två tokglada Doggisar ❤️

Apropå USA…. Det ska vara något möte/happening (har inte koll på vad) och det spekuleras i om Trump kommer göra något ”statement” huruvida han kommer kandidera.. Just nu är han ju ”favorit” som president och då kanske han tänker att det är smart att ”rida på den vågen” eller så fortsätter han att vara tillräckligt kryptisk för att hålla ”intresset” uppe och avvaktar ”mellanårsvalet”.. Jag tippar på det senare men har ju typ alltid fel 😊

Jag hoppas på det senare för jag tycker att det är tillräckligt mycket elände i världen som det redan är just nu.. Behöver utöver det inte veta att det finns en risk att Trump blir president igen.. Att han skulle tillkännage att han inte kandiderar finns inte på kartan.. även om det är det han bestämt sig för. Då skulle det ju försvinna massor av det fokus som det är på honom och det skulle hans ego inte gilla..

Vad tror ni – kommer han att kandidera?

Det är ju egentligen ingen skillnad på en veckodag eller om det är helg för mig., speciellt inte på sommaren men ändå är lördagar veckans favoritdag. Hänger väl med sedan gammalt och under vinterhalvåret är det troligare att det händer något kul på en lördag..

Den här helgen är planen att eventuellt träffa en kompis – vi har inte spikat utan ska höras igen imorgon. I övrigt så ska jag ta mig i håret och sitta i solen på terrassen.. om inte luftfuktigheten är så där galet hög..

Nu ut med Doggisarna – Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.