Malin & Komplimangen….

Soffhäng och lite skrivande på det här inlägget igår kväll.. Var lite ”trött” både för att jag lyssnat för länge natten innan och för att jag ”farit” runt lite i värmen. Det märks verkligen att det är augusti – så mycket mer folk överallt och i trafiken..

Nu måste boken vara slut snart.. det går bara inte att sluta lyssna.. Jag bara måste veta vad som händer på nästa sida.. Nu är det som tur är (😊) bara en timme kvar av cirka 11 timmar och sedan ska väl nattsömnen börja funka igen..

Halva veckan har hunnit gå (igen) och jag har ✅ på To Do listan varje dag så augusti har börjat bra.. det få dagar som nu gått 😊 Sköter mig med maten, dricker mycket vatten och har lyckats dra ner iallafall lite på tuggummina. Men när det gäller just dem är det en bra bit kvar men det är det av augusti också 😊

Köpte ju en påse plommon (10 stycken för 1 euro) hos favorit grönsakshandlaren.. Dom är så galet goda så jag tror att de kommer från hans egen odling.. Han odlar ju apelsiner och citroner så det är ju möjligt att han har en del andra ”träd” också..

Nuförtiden odlas ju mycket i Sverige också tack vare nya moderna växthus.. men det går ändå inte att jämföra med frukt som vuxit och mognat utomhus i sol och vind ✨


London i mitten på 80-talet.. På den tiden tog man ett kort vid varje tillfälle och så hoppades man att det blev bra typ 😄 Som ni ser så blev det inte alltid det.. Åsa blundar och hur jag ser ut är svårförklarat 😊 Nuförtiden tar man ju antingen ett gäng kort eller så kollar man direkt hur kortet blev och tar ett nytt om man inte blev nöjd.. Jeans, Musse Pigg tröja och ballerinaskor – såå 80-tal men håret ser ju allt annat än kul ut..

Kul tyckte inte heller Mamma att Pappas val av hotell var.. Det fanns inget badrum på rummet utan det fanns ett antal badrum/toaletter i korridoren som alla rum delade på 😄 Hon var inte nöjd direkt.. Men till Pappas försvar måste jag säga att det var väldigt vanligt i England på den tiden för det var absolut inget ”dåligt”, billigt hotell vi bodde på..

Vi var där en vecka för ”family time” och gjorde det som alla turister gör när de är i London.. Trots badrummet, eller rättare sagt bristen på det så blev det en bra vecka.. även om ”family time” inte står överst på listan när man är typ 20 år ✨Tänkte på det jag skrev om att det är svårt att förstå vissa kulturer och de värderingar de har.. Zappade mellan tv-kanalerna igår och dokumentären om ”toppjuristen” som lejde torpeder för att få sin ex-man (advokaten Henrik Olsson Lilja) mördad sändes. Hon var helt besatt av det. Det är en kvinna uppvuxen i samma kultur som jag och det är i princip lika svårt att förstå hennes agerande som de två sönerna i Göteborg.. Att jag skriver i princip beror på att jag tycker att det är ”värre” att vilja döda sin mamma än sin ex-fru. Det finns helt enkelt hemska människor i alla kulturer.. en liten tröst är väl att det inte i någon kultur bara finns hemska människor.

Idag blir det hemmafix.. Idag ska det ”bara” bli 30 grader – jag tror att det var ända upp till 34 grader igår.. Jag var med andra ord inte ute på några långpromenader med Doggisarna igår.. det var 27 grader när vi var ute halv elva.. Luftfuktigheten på det igår.. 🥵 Om det håller sig till 30 grader ska jag ta med Doggisarna till den lilla baren så att de kan få lite glass.. så älskar dom ju att ”gå på café / restaurang” också 🐶🐶

Ska köra några maskiner tvätt.. byter kläder typ hela tiden.. Hoppas att det torkar hyfsat bra – är ju svårare med hög luftfuktighet. Sluttjatat om den 😊Behöver köpa ny ansiktsrengöring, ansiktsvatten och något mer.. Funderar på att beställa Pernilla Wahlgrens produkter för jag har läst några bra recensioner och det är ju verkligen prisvärt. Alternativt krånglar jag inte till det utan köper några bra och prisvärda produkter på Primor. Ja, det går att beställa på nätet med leverans hit också.. men..

Apropå att beställa på nätet.. Jag ska ta tag i att beställa mat från Mercadona med hemleverans. Har alltid varit lite skeptisk till det eftersom jag gärna vill välja mitt kött och mina grönsaker själv i butiken men det är ju inget annat än direkt larvigt..

En sådan här elefant hade Thomas och jag en gång i tiden.. Vi tyckte att den var så ful så att den blev fin men den tillhör inte en av de inredningsgrejer som hängt med år efter år och flytt efter flytt.. Men om man är lite kreativ så kan man ju faktiskt göra något fint av det allra mesta.. Ett väldigt bra exempel på det på bilderna.. förvandla en elefant man inte vill ha framme till ett fint litet sideboard ✨

Man kan ju bli ”avundsjuk” på vissa människors energi.. men framförallt imponerad. Snart öppnar Åsa och Emilio Ingrosso sin sjunde restaurang (den tredje i Stockholm) och som om det inte räckte så började rivningen i lokalen av det som ska bli restaurang nummer åtta.. Den ska ligga i Stockholm, heta Apertivo och ha en internationell meny vilket är nytt.. de övriga är ju alla italienska..

Utöver restsurangerna så har hon designsamarbeten med smycken, väskor, lampor mm.. Influencer samarbeten, dom har designat möbler och givit ut en kokbok samt påbörjat arbetet med en ny.. Hur hinner man.. och hur orkar man? Det är såklart så att när det är roligt så får man mer energi och då både hinner och orkar man mer.. men det är likväl imponerande ✨

Nu är det bara 11 dagar kvar tills Pappa kommer.. det ser jag verkligen fram emot. Jag vet att jag skrivit det tidigare men jag kan skriva det hur många gånger som helst. Man måste ju alltid försöka hitta positiva saker när något tråkigt (eller som i det här fallet fruktansvärt) händer och i mitt fall är det att min relation till både Pappa och min syster har blivit så mycket tajtare och bättre.

Som jag också skrivit tidigare så var den absolut inte dålig tidigare men jag tror inte att jag är ensam om att när man är gift och/eller har sin egen familj så är man inte alltid lika tajt och frekvent i umgänget till övriga familjen..

Jag tycker att det känns så himla bra att Pappa bor här så pass mycket som han gör. Både för hans egen skull eftersom det sociala livet här är så mycket roligare än i Stockholm under mörka vintermånader men i allra högsta grad också för min skull. Jag tycker att det är så kul att vi kan ha så roligt tillsammans.. Det är ju inte så att vi bor dörr i dörr och umgås 24/7 men vi umgås på ett helt annat sätt än tidigare 💕


Från DNs Ledarsida

Ska börja med att säga att jag inte läst artikeln i DN med Anders Ygemans utspel om att det inte ”ska få” bo mer än 50 procent med utomnordisk bakgrund i något bostadsområde. Men.. jag har hört om det på både i form av intervju och debatt..

Hur ensidigt kan man välja att tolka något? Jag har väldigt svårt att tro att han sagt att det ska lagstadgas med en deadline när det ska se ut i hela Sverige. Att människor ska tvångsförflyttas och att det här är det enda som ska göras för att komma till rätta med segrationen.. En universallösning helt enkelt – som då dessutom är fruktansvärd (enligt vissa som väljer att tolka in allt möjligt..)

Jag ska också erkänna att jag inte alltid delar Anders Ygemans syn på saker men helt ute och cyklar är han inte här.. Om man sedan ska sätta en exakt siffra på det är en annan sak men man kan inte blunda för fakta som t ex att antalet riktiga problemområden ökar varje år. Det här är självklart inte en universallösning utan snarare en ”målbild” och en massa saker måste göras för att det ska kunna bli någon form av verklighet..

Kan bli så trött på politiker och andra som väljer att tolka in sådant som faktiskt inte sägs.. men det är den dagliga verkligheten i politiken.. Såg när Anders Ygeman var i studion på Fyrans Nyhetsmorgon och blev intervjuad av de två programledarna.. Förlåt men det var pinsamt dåligt – även dom ville få det till att något det inte var.. att han började i fel ända och var det inte viktigare med språkkunskaper mm mm.. Återigen en total felaktig tolkning av vad han egentligen sagt..

Eller.. så är det jag som tolkat allt fel eftersom jag som vanligt kastar mig ut på ”djupt vatten” utan att ha läst det han faktiskt sa i DN (var det väl 😊)..

Tänkte ju vänta till september med att klippa mig för jag tyckte inte att det behövdes.. att håret inte växt något eller att topparna blivit slitna.. Men så bokade jag ändå för jag tyckte att det började se ut som om det kanske skulle behövas ändå.. Tur var väl det för nu har det precis som Doggisarnas päls verkligen blivit tid för en klippning..

Nästa gång tror jag att jag ska göra slingor.. vi pratade om det sist men nu tycker jag inte att det behövs men i oktober/november gör det nog det..

Igår fick jag en komplimang som jag kommer att leva på en månad 😃 Lotta frågade mig om jag aldrig fått höra att jag är lik Malin Berghagen – framförallt när jag skrattar så tycker hon att vi är lite lika.. Jag har inte hört det förut och tar det som världens komplimang – även om jag själv inte ser likheten 😃 Men vad gör det – man ska ju ta tillvara på allt positivt ✨

Apropå pappor.. tror att ”Bildarkivet” imorgon får handla om Malin Berghagens pappa.. Om jag kommer ihåg det 😊

Följer vår ”gamla” granne i Talliden på Instagram.. Häromdagen hade de kräftpremiär på altanen – tänker på hur många gånger vi ätit kräftor i huset intill.. Kan verkligen sakna det huset och inte minst den tomten ✨

Vi har ju flyttat ett antal gånger under åren och det var rätt där och då men vissa boenden saknar man mer än andra..

Några kräftor blir det inte förrän i september men däremot rökta räkor.. Tror att jag ska skicka iväg ett mejl och se om jag kan beställa så att de inte är slut när vi kommer dit.. Har också blivit sugen på Ancoras sjötunga – den är sååå god 😋 Blir definitivt en kväll där med Pappa ❤️

Apropå politik.. Ny undersökning från Demoskop – ska inte skriva en avhandling om den utan nöjer mig med att konstatera att det nog kommer att bli ett spännande val.. Socialdemokraterna tappar för femte månaden i rad.. L och KD går framåt med sisådär en procent var, M backar och SD växer mest med 1,4 procent. All in all innebär det här att det borgerliga blocket får 50,6 procent och S-blocket får 48,4 procent.. Kan precis lika gärna vara tvärtom för det går inte att dra några större växlar på undersökningarna..

Börjar tro att jag nog var lite väl optimistisk när det gäller Liberalernas valresultat.. slog ju vad med Pappa om att det skulle bli sju procent eller högre. I den här undersökningen har de ökat med en procent och har då 5,7 procent. Tycker att de hade det då när vi slog vad också men det var väl i en annan undersökning..

Som ”vanligt” gör Ebba Busch och KD en riktig spurt inför valet.. Jag tror att de kommer att göra ett riktigt bra val..

Time will tell.. 38 dagar kvar till valet 🇸🇪

Solen fortsätter skina från morgon till kväll och temperaturen ska hålla sig runt 28-30 grader men idag är luftfuktigheten mycket lägre – hoppas att det fortsätter så..

Jobb i eftermiddag/kväll som vanligt.. Åker in en liten stund innan för jag tänkte gå till Kinesen och köpa nya moppar (kul va 😄) och lite annat städmaterial.. Ska även köpa dricka för ett antal dagar eftersom jag får skjuts hem av Margot.. Det har faktiskt varit helt okej att jobba med Margot – hon är mycket mer avslappnad tycker jag.. Hon kan ju stirra upp sig rätt rejält för både det ena och det andra annars..

Har verkligen varit huslig idag.. Tvättat, städat lite och preppat inför en ordentlig middag som jag ska laga till när det blivit lite svalare..

Plockat ihop några ”felfynd” som ska med till butiken imorgon och hängt några på ”kanske”..Såg att SVT har något nytt (?) program om par och huruvida de ska fortsätta tillsammans eller inte.. Inte så SVT likt om man tittar på bilden men det är kanske lite mer kvalitet på det här än typ alla andra i den här genren.. Kanske kollar lite för att se vad det är..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.