Mahiki & Åsnan….

Fick inte tag på några pelargoner igår.. Finns bara några få ställen att hitta det på i stan och jag var på två av dem men de hade inget kul alls (bortsett från snittblommor).. Får helt enkelt vänta tills Pappa kommer så att vi kan svänga förbi handelsträdgården..

Apropå att det börjar synas höstkläder.. hur märkligt känns det inte att Junior VM i ishockey börjar nästa vecka??Allsång på Skansen på tv:n.. Man kan ju inte bli annat än lite glad när hela Skansen är med Lili & Sussie i deras gamla schlager ✨

Men.. klart bäst var ju Alba August.. Vissa får hur mycket talang som helst, hon är ju en jätteduktig skådespelare och nu dessutom också bra artist. Det var så fint när hon körde sin allsång (en Laleh låt) och det var nästan så att det kom en tår.. lite extra för att hennes familj satt där och var så stolta över henne. Sådant blir jag alltid så himla berörd av nuförtiden.. Dessutom var det fullt med tagetes runt hela scenen ❤️ Ingen Per Andersson tack och lov 😄Såg Buying Blind som jag tänkt.. Ett trevligt par men med fullständigt orealistiska förväntningar och krav.. Men dom blev nöjda till slut gnällspikarna..

Det är som de där programmen när människor ska köpa ett boende utomlands – vissa har helt galna förväntningar och lägger skambud för att de räknar in vad de vill göra med huset.. De har inte en tanke på att priset är satt efter hur det ser ut 😄


Det finns sååå många julbilder som sagt 😊 Hur ”prudentlig” får man vara – ser ju ut som Pruseluskans (eller vad hon hette) barnbarn.. Eller som ett lite slarvigare barn i Familjen von Trapp i Sound of Music..


På bilderna är det jag och Mammas vänninas dotter Marie..

Om det finns många julfotografier så finns det inte många i pulkabacken.. Snö tillhörde inte vardagen i Helsingborg.. Jag tror att det hette Frostavallen dit vi åkte ibland när det var snö.. Jag vet inte om de här bilderna är tagna där för som ni kan se så är det inga drivor med snö direkt 😀

Jag kommer däremot att vi åkte av vägen en gång.. Allt gick bra men vi kom inte en centimeter och om jag inte minns helt fel så var det en bonde och hans fru som hjälpte oss.. Bonden med bilen och frun med värme.. kan jag ha fått varm choklad.. Oklart.. men vi säger att det var så för det låter mysigt..

Uppe vid halv nio.. Boken är så spännande på något sätt så att det är sååå svårt att sluta lyssna.. Det är inte någon som är mördare eller gärningsman av något slag och man försöker lista ut vem det är utan det är en spänningsthriller av ett helt annat slag. Den har bara fått 3,5 i betyg och så här långt tycker jag att det är lågt..

Sover längre på morgnarna nu och det hänger väl ihop med att det är varmare skulle jag tro.. Längtar efter ett riktigt mitt svala sovrum.. men tids nog kommer det tillbaka och då kommer jag sakna värmen och folklivet på strandpromenaden 😄

Apropå strandpromenaden.. För någon vecka satte de upp ett sådant där ”massage tält” ni vet.. Det är ofta någon som ligger där och får massage har jag sett.. Kan ju kännas lite svettigt och ofräscht men det finns såklart dusch intill så att man kan duscha av sig före.. och efter med om man vill 😊 På vissa orter har dom stängt av alla allmänna duschar pga vattenbrist men än så länge är de öppna här i Marbella..

Ska iväg på lunch klockan två – hyfsat nära här så det blir en promenad dit.. Skulle egentligen kunna ta med Doggisarna men det blir lite väl varmt för dem så här mitt på dagen..

Senare idag måste jag iväg och handla – Doggisarnas korv är nästan slut och jag behöver Coca-Cola och lite annat. Jag tar det vid sjutiden eller så när det inte är fullt så varmt..


Träffade Lotta & Christian på Mahiki klockan två.. Såå kul att se dem igen – det var ett bra tag sedan sist..Gick dit och det har minst sagt varit varmt idag., och känts ännu varmare för luftfuktigheten är högre än jag kan minnas att den någonsin varit..

Det har blivit så fint på den delen som de förlängt strandpromenaden.. Det var ganska ruffigt tidigare och typ gammal ful asfalt..
”Lånat” Lottas bilder på maten eftersom hon är ett gäng snäpp bättre än mig på att fotografera 😊 Åt Ceasarsallad som var dekorerad med en tagetes blomma så Thomas var nog med ❤️Lotta och Christian som Thomas och jag lärt känna här i Marbella.. Supertrevliga och har en jättefin lägenhet strax intill butiken.. men dom bor inte här året runt (än 😃)..Lotta är så duktig på att fotografera så att hon får allt att se bra ut 😃

En riktigt trevlig lunch med två personer som jag verkligen tycker om 💕
Gick hem också – det har inte bara varit varmt (över 30 grader) utan luftfuktigheten är otroligt hög så det känns ännu varmare än det är..

Ut med Doggisarna precis innan jag stack iväg för att handla lite och köpa den där grejen till min fina syster.. Gick hemifrån strax efter sju och då var det 29 grader…..

Kände på riktigt som en packåsna och att jag gick ner ett kilo 😃 Tjejen i butiken där jag köpte presenten till Åsa skulle hjälpa mig med Carrefour kassen.. Hon var inte beredd på hur tung den skulle vara och tyckte typ att jag var galen.. Men det var sådan där kampanj där det är 70 procent rabatt på den andra varan om man köper två så jag bunkrade korv till Doggisarna och köpte extra tvättmedel.. All in all så blev det helt enkelt tungt.. Tacksam när jag var hemma och kunde sjunka ner i soffan..

Nu ut med Doggissarna och sedan lite soffhäng..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.