Hundklipp & Kantareller….

Var ute nästan en timme mellan åtta och nio med Doggisarna.. Det fläktade lite så det var riktigt skönt men fort går vi inte.. Det blir dessutom såå många stopp dels genom möten med andra hundar men också att det är så många som vill klappa hundarna.. I alla åldrar 😃

Bedtime vid tolv efter att ha tittat lite på tv (nedan) – boken i öronsnäckorna liite för länge. Nej, alldeles för länge.. Den är så spännande så att det är svårt att sluta lyssna.. Nu har jag lyckats hitta tre böcker i rad som jag verkligen gillat ✨Har sett att Emma Hambergs bok ”Je m’apelle Agneta” ofta blivit rekommenderad när folk efterlyst boktips. Jag gillade ju hennes Sommar program jättemycket så kanske ska lyssna på den här som nästa bok.. Men jag har ett svagt minne av att jag börjat på den och att den inte riktigt fångade mig..

Hon har ju skrivit ett gäng böcker och någon/några som jag läste för längesedan tyckte jag var jättebra men sedan gillade jag inte de kommande., Får se om jag testar igen helt enkelt – att den inte fångade mig när jag provade kan ju bero på dagsformen.. 😊Upptäckt ett tv-program som jag faktiskt tittar på med mer än ett öga – Love it or List it.. I varje program är det en familj där den ena vill flytta och den andre vill bo kvar.. Anledningen är mer eller mindre alltid att den nuvarande bostaden inte är funktionell.

Kvinnan på bilden ska med den budget paret har göra om den nuvarande bostaden så att den blir funktionell och mannen ska med den budget de har om de ska flytta hitta ett bra boende.. Det blir alltså en tävling mellan dem för i slutet av varje program ska paret/familjen avgöra om de ska bo kvar eller flytta..

Det är väldigt ofta mannen som absolut inte vill flytta (😄) I de program jag sett (vilket bara är några få) har det varit vanligast att de valt att bo kvar.. Kvinnan som ritar om och planerar hur man kan göra om är riktigt duktig.. Självklart är paren involverade i vad som ska göras så att de inte kommer hem och får en chock.. Hursomhelst ett kul program ✨

Finklädda och med Hallonsoda i glasen ✨

Kräftskiva i Helsingborg ✨ De vuxna vid matbordet i vardagsrummet och jag och deras son Ulf hade vår egen i köket.. Oklart dock om vi åt kräftor eller om vi bara hade ”utstyrseln”..

Får heller inte ihop det på ”vuxenbordet”.. Ser ut som kräftorna var till förrätt och att det sedan åts Mammas Burgundiska gryta.. Min absoluta favorit av Mammas alla rätter så det är högst sannolikt att det var det som åts i köket..

På bilden är det Mamma, Pappa och så tror jag att hon hette Gunnel och att det är hennes man Gert som tagit kortet..

Uppe strax efter åtta.. Definitivt för få timmars sömn.. men programmet slutade tolv och sedan lyssnade jag.. för länge….

Tur att Tintin inte har koll på dagens mål för då hade han nog vägrat hoppa in i taxin. Det enda som hade varit värre hade varit att bli lämnad kvar ensam på trottoaren..

Dom visste däremot att något var på gång för dom sprang runt mina fötter hela tiden och hade inte ens tålamod att äta ”frukosten”..

Det kommer att vara både stora likheter och stora olikheter i de olika partiernas kampanjarbete. Ingen kommer att slå Ebba Busch och KD på sociala medier.. Nu har jag inte någon koll på hur det ser ut när det gäller vilka det är som säger att de skulle rösta på KD om det vore val idag men jag tror att åldrarna för det har gått ner rejält.

Miljön är den viktigaste frågan för dem mellan 18-29 år men ändå är det bara tre-fyra procent som säger att de skulle rösta på MP. Nu har förvisso alla partier miljön på agendan men det är ju ändå ett bevis på att MP inte når ut till väljarna och/eller inte har en helhet som de kan sympatisera med.. Säkert en mix. Ska se om jag hittar det där med KD och åldrar på väljare någon dag.. Vill se om det finns något belägg för ”min” tes att ett aktivt och intressant flöde från partiledaren på sociala medier lockar i allra högsta grad yngre väljare..

Apropå boende.. det är långt ifrån bara bondromantik som jag gillar och det gillar jag nog mest under sommarhalvåret.. Det här däremot tycker jag är riktigt drömmigt – 365 dagar per år ✨Den här bilden dök upp i mitt Instagram flöde.. Ett inlägg från en make up artist som antagligen dök upp för att hon jobbar med många tv-program med personer som jag följer..

Tänkte först på vilken förändring man kan åstadkomma utan att det känns för sminkat utan ”naturligt” fint. Men sedan tittade jag till en gång till – kände igen bakgrunden.. Kände igen tapeten och kakelugnen – insåg att bilden är tagen i det finaste rummet på hotellet; Axel & Esters Gemak 💕

Varje rum på hotellet var döpt efter någon av släktingar som inte längre finns med oss. Det finaste rummen enligt mig var inte det som var det största och ”finaste” rummet utan det rummet som vi namngav efter Mamma ”Anita” .. Vitt och ljustblått med två fönster åt två olika håll.. det ena med utsikt över trädgården och fjärden och det andra med utsikt över vattnet det också 💙

När gästerna checkade in fick de en ”liten” låda – i den låg rumsnyckeln, ett ”brev” med information som frukosttider och det där vanliga och ett med information om vem personen var som deras rum var uppkallat efter..

Träffade på den svenska killen som bor här i huset tillsammans med sin fru och deras son som har autism. Han är verkligen trevlig och var så glad för nu var hans 17-årige son här och 15-åriga dottern skulle komma i morgon.. Dottern har också bestämt sig för att flytta hit till att börja med under ett år. Han hade med sig deras lilla valp som nu blivit fyra månader – det är ingen superliten hund men så valpig och sååå söt 🐶

Tog som planerat taxi till Doggisarnas SPA – dom fattade precis att det var dags att åka bil så dom satt så fint och förväntansfullt på trottoaren de 10 minuterna vi väntade på taxin. Tyvärr var väl inte destinationen den roligaste.. Tintin la sig platt på magen och försökte till varje pris undvika att bli överlämnad..

Märks att man är i de spanska kvarteren när man tittar i skyltfönster.. Det finns ett gäng grönsakshandlare, fiskaffärer och köttbutiker.. Här går tanterna runt och handlar vad de behöver hos de olika handlarna..

Hade två timmar att ”slå ihjäl” så började med en fika och tog sedan en sväng i Gamla stan.. Så mycket fina väskor i en butik men det är det absolut sista jag behöver.. har bytt in i butiken så jag har fem-sex stråväskor i olika modeller..

Kollade även in en butik som brukar ha en del fina grejer.. blev lite kär i de här karafferna (eller vad man kallar dem).. Har dock en liknande men med lavendel motiv som kommer att komma med transporten..

Passerade favoritbageriet men så här på sommaren har inte det oförklarliga suget efter bakelser fortsatt så några sådana blev det.. Köpte däremot en del frukt.. nektariner, plommon och jättefina kärnfria gröna vindruvor 🍇

Hade en ”gurk jakt” men det var helt omöjligt att hitta någon.. Fanns bara stora hybrider av squash och gurka typ så vanliga gurkor är väl helt off seasin antar jag.. finns såklart att få tag på hos Mercadona eller så..

Kom lite för tidigt när jag skulle hämta Doggisarna igen.. Hörde någon som skällde som en bandhund redan när jag var ute på gatan.. Mina misstankar stämde – det var Tintin. Han hade blivit klar lite före Karisma och placerad längst in.. nedanför Karisma stod det en mops.. Mopsar går ju tokbort för Tintin – ingen aning om varför men han blir alltid upprörd när han ser en stackars mops.. Han blev ju otippat nog kompis med en mopsliknande hund på Hundhotellet men det var en blandras så den dög tydligen 😄

Det var verkligen varmt när vi skulle hem och det tog tid innan jag kom fram till taxi men sedan kom den hyfsat snabbt och vi var hemma vid halv två.. Två väldigt trötta (och fina) Doggisar tar sig nu en tupplur 🐶🐶Tycker att dom har klippt lite för mycket de två senaste gångerna igen.. men nu var det bra med tanke på värmen. Nästa gång blir det klippning i Monda och hon är ett par snäpp duktigare ✨

En sådan här borde jag ha till Karisma när det är för varmt.. Då skulle vi kunna hitta på lite mer grejer men å andra sidan skulle det väl vara jag som blev helt slut så att vi ändå inte kom så himla långt 😊

Nej, en vagn är i sådana fall bättre men jag kan bara inte se mig själv komma med en ”hundvagn” med Karisma i.. och Tintin för annars skulle han bli avundsjuk. Nej, det är nog bättre att inse att långa promenader ska undvikas när det är varmt.. Oavsett årstid för det kan bli väldigt varmt i typ alla månader..

Jag och mina kantareller…. 😊 Om jag har världens tur så har dom kantareller i den lite nyare ”svenska” butiken där jag köpt rökta räkor.. Jag ska ju bjuda Pappa på rökta räkor på terrassen när han kommer ner så då måste vi åka dit.. Om de har kantareller blir det garanterat en kantarell toast till förrätt ✨

Verkar vara ett bra kantarellår nu.. tyvärr inte där vi var och det beror nog på att de avverkat lite för mycket skog för att kantarellerna ska ”trivas”.. Men för er som hittar kantareller såg jag ett ”rensnings” tips.. Istället för att stå med en liten kniv och pensel så kan man lägga kantarellerna i ett durkslag och skölja dem med en ”hård” stråle kallt vatten och sedan låta vattnet rinna av.. Det ska dom tydligen inte tappa någon smak av och väldigt mycket snabbare lär det gå.. beroende på hur många man hittat förstås..Finns iofs inget som slår en kantarell toast med svartpeppar men om man vill ”lyxa” till det eller snarare variera sig så kan man göra en öppen lasagne med kantareller som förrätt (tror att den kan bli för mycket som varmrätt..)Ser att jag inte fått med de sista raderna men de borde rimligen vara att ”montera” ihop det..


Fick ett meddelande från en som läser ikapp bloggen.. och då såg det jag skrivit om efterträdare till Sanna Nielsen.. Tydligen har Per Andersson synts till i var och varannat program och det (help me) kan ju vara ett tecken på ”arbetsträning”..

Ska dom verkligen låta honom tramsa bort hela det ”anrika” programmet? Inte nog med att jag inte kommer att klara av att se det.. kan redan se ”rubrikerna” om hur otroligt upprörda Sveriges pensionärer är.. Ja, nu generaliserar jag men det är nog den ålderskategorin som håller programmet högst och tar sig tid att ”ryta” ifrån..

Nu hoppas vi att han varit med av någon helt annan anledning – i små portioner går det ju kanske att stå ut..Nu ska jag inte äta det här men kommer att göra.. i helgen tror jag. Det är en slags asiatisk sallad med massor av koriander.. Inlägget är från Matfashionistan men det fanns inget recept med.. Hon frågade om följarna vill ha det så jag antar att det kommer.. Asiatiska sallader med koriander och chili är så otroligt gott till kött tycker jag.. Hoppas att receptet kommer annars är det ju bara att googla på något liknande..

Kollade 10-dagars prognosen och den visar en enda ☀️ och 27-30 grader.. Jag kan inte ens komma ihåg när det regnade sist så det är tur att det regnade så himla mycket där ett tag i det perspektivet.. Sedan var det ju lite värre med att det blåste så mycket samtidigt så att det blev så stora skador..

Imorgon ska jag iväg och köpa en grej till min syster – en grej för att visa min uppskattning för att hon alltid finns där ❤️ Vet att det är något som hon vill ha och vill inte riskera att de tar slut så vill sätta ✅ på det.. Ska eventuellt också träffa några kompisar och äta lunch 🥗

Har inte kommit igång med terrass solandet än så det är nog ingen som kan gissa att jag bor här.. Ser snarare ut som om jag landade i förrgår. Får ta mig i håret och sätta igång på torsdag helt enkelt..

Ska se till att somna i tid ikväll.. Är inne på boende / inredningsprogram just nu så ska se Buying Blind som börjar nio.. Är slut strax före halv elva tror jag och då snabbt ut med Doggisarna – sedan bedtime!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.