Capri & Trädet….

Nöjd över hur mycket jag fick gjort igår ✨

Okej bedtime och boken i öronsnäckorna – den är rätt bra för den är lite ”suggestiv” eller hur jag ska beskriva det och man väntar hela tiden på vad som ska hända härnäst. Uppläsaren gör otroligt mycket för den här boken – hon läser sååå bra för den här ”berättelsen”..TOTAL glädjeyra på Wembley igår ✨ Såå kul att England vann (och jag hade rätt för en gångs skull 😊). Varför är det så att man typ aldrig hejar på Tyskland.. oavsett vilka motståndarna är (nästan iallafall) eller är det bara jag som känner så?

VM nästa år och Sverige har ju redan kvalificerat sig så vi får hoppas att det går lite bättre då.. Men jag ska inte vara orättvis för dom tog ju faktiskt ”brons” nu..

Asllani kom med i EM’s startelva och det var kul – är alltså som jag trodde att jag inte riktigt ser vilken nytta hon gör på planen (och för laget)..

Det var någon av kommentatorerna som indikerade att det kanske var lite dags för Caroline Seger att avsluta sin landslagskarriär.. dock väldigt försiktigt uttryckt. Hanna Marklund var väl inte riktigt inne på samma linje men jag måste säga att jag är det. Hon gör en väldigt stor nytta för laget men är inte längre den spelare hon varit.. Kan tänka mig svårigheten i att inte ta med henne i truppen om hon själv vill spela vidare efter allt hon gjort.. Ska inte spekulera och inte tycka så mycket heller 😊

Vaknade och kände att jag mådde bra idag också – såå skönt ✨ Det borde betyda att inte bara juli är slut utan också den sämre perioden. Nu ska jag inte överdriva för den varade ju bara en dryg vecka och det var heller inte så jobbigt.. Kanske var det de där 10 dagarna som jag trodde skulle vara så jobbiga och inte var det som kom nu (årsdagen fram till födelsedagen). Så är det nog..

Kände inte riktigt för att gå på marknaden så det hoppade jag över.. Däremot tog jag Dramaten med mig och har nu bunkrat med dricka.. Nio liter vatten, två liter juice och två liter Coca-Cola.. Dom hade bara två liters Coca-Cola så köpte bara en – dricker mer om jag har tvåliters flaskor..Läste ikapp Blondinbellas blogg och hon hade gjort en lite längre sammanfattning av resan till Capri.. Thomas och jag var ju där på en av våra första bröllopsdagar och det är en bild på honom därifrån som jag har framme stående på ”hans” nattduksbord (se under Bildarkivet)..

Vi bodde i Sorrento och tog båten över till Capri på bröllopsdagen och var där över dagen ❤️ Capri är verkligen otroligt fint men också otroligt dyrt..

Enligt Blondinbellas blogg så bodde dom på ett enkelt hotell som bara hade en stjärna men var ändå väldigt fint. Drevs av ett äldre par och var litet och familjärt. Det fanns både rum och lägenheter och eftersom dom var tre så tog dom en lägenhet.. 2 000 kronor per person natt dvs 6 000 kronor (!) Då kan man ju bara tänka sig vad de bättre hotellen kostar.

Nu är ju det där stjärnsystemet uppbyggt på ett sätt så att för att få fyra eller fem stjärnor så måste man ha en himla massa saker.. restaurang, bemannad reception dygnet runt mm mm. Ett enstjärnigt eller tvåstjärnigt hotell kan med andra ord vara jättebra men saknar en del faciliteter..

Inte bara hotellen som är dyra.. En vanlig lunch för tre på en strandrestaurang kostade runt 2 000 kronor och en middag 3 000 kronor.. Plötsligt kändes Marbella väldigt billigt 😃 Men hur mycket jag än tycker om Marbella så kan jag inte påstå att det är lika fint som Capri är 🍋 Men.. jag tycker att Amalfikusten som helhet är minst lika fint som Capri och har en helt annan prisbild..Thomas på Capri.. en resa som vi gjorde över vår bröllopsdag någon av de första bröllopsdagarna. Bodde som sagt inte på Capri utan i Sorrento och det har jag skrivit om tidigare.. Minns skjortan – den hade jag köpt till Thomas i klädbutiken på Siggesta Gård. Han var väldigt skeptisk till en kortärmad skjorta men sedan bodde han typ i den på somrarna 😄Den allra första bröllopsdagen åkte vi på en weekend till Hennickehammars Herrgård i Värmland. En sådan där riktigt gammeldags och traditionell weekend herrgård..

Vi var rätt duktiga på att fira våra bröllopsdagar i början men sedan blev vi sämre och sämre på det. Vissa år gjorde vi något lite extra speciellt medans andra mer var en vanlig lite bättre lördagsmiddag. Stora jubileum som t ex 10 år och 25 år firade vi såklart lite bättre ✨ Men det får jag berätta om en annan gång..Jag läste hur skådespelaren Leif Andrée beskrev hur han kände det med skilsmässa.. Hans fru ville skiljas efter 17 år och för honom kom det som en blixt från klar himmel och han ville absolut inte skiljas..

”Vi är som ett träd som vuxit samman och så ska man kapa grenarna. Det är inte så jävla enkelt”

Jag kan känna på lite liknande sätt även om det ändå är helt annorlunda.. Kanske snarare att trädet ska klara sig utan hälften av grenarna som plötsligt försvunnit är en lite bättre beskrivning..

Första augusti och det dyker upp höstkläder i flödet.. det vill man vänta med att se.. Eller hur?

Har insett att vissa av de ”fynd” jag gjort i butiken nog inte var något fynd eftersom de hänger oanvända på klädstången.. Känner mig rätt säker på att jag inte kommer att använda vissa av plaggen så dom ska jag ta med mig på fredag och fylla på ”banken” inför just höstkläderna lite längre fram.. Några plagg till september resan till Sverige till exempel..Väldigt lättfixad ”middag” idag.. Baguette som jag fyllde med mycket mozzarella, tomatskivor och svartpeppar.. In i ugnen tills osten smält och allt fått lite färg. Kanske inte att betrakta som en fullvärdig middag men passar perfekt just nu..Idag invigdes Pride i Stockholm såg jag.. Har ingen aning om hur stort det är nuförtiden men paraden kommer säkert att vara lite extra stor i år eftersom det inte kunnat vara någon ordentlig parad pga pandemin.. Det blev ju väldigt tråkigt i Oslo – dom ställde in paraden men det påverkar nog inte den i Stockholm i någon större utsträckning tror jag. Vi får hursomhelst verkligen hoppas att det inte blir någon form av våldsdåd..Apropå våldsdåd så är det ju fullständigt omöjligt att ta in och förstå det som hände i Göteborg. Hur kan man tycka att man har rätt att hålla sin egen rättegång och agera utifrån den så att två killar i 20-årsåldern med avsikt att döda dem kör på sin mamma och hennes nya pojkvän.. Helt obegripligt och det enda man kan känna inför det är ”avsky”.

Foto: Torparmamman

Måste hoppa över till något lite positivt – hur fint är inte det här.. Svensk sommarkänsla när den är som bäst 🇸🇪

Imorgon är det dags för Doggisarnas SPA.. Helt omöjligt att gå dit med dem i den här värmen så det får bli taxi både dit och hem.. Ligger ju inte så långt bort så det blir inte dyrt.. Om båda är där imorgon så tar det strax under två timmar vilket innebär att det inte är någon idé att ta mig hem och tillbaka.Nu är inte det här Tintin men jag har smygtittat på honom och vet att han uppträder som ett litet ljus under hundklippningen.. Men ni skulle se hur han åmar sig och kråmar sig när jag ska göra något – det är en helt annan historia det 😄

Eftersom jag åker taxi hem kan jag passa på att köpa lite grönsaker hos min favorit grönsakshandlare som ju ligger precis vid Doggisarnas SPA. Ska försöka hitta ett par pelargoner också.. Mer än så kan jag inte få med mig när Doggisarna är med..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.