Jobben & Kusinen….

Plötsligt sa det bara ”pang” och så blev allt mörkt – strömmen hade gått.. Tittade ut i trapphuset och då tändes belysningen så felet var alltså hos mig.. Körde både AC:n och en diskmaskin vilket uppenbarligen var lite för mycket så huvudsäkringen hade slagit ut (eller vad man säger..). Har kört tvättmaskinen samtidigt som AC:n och det har funkat men men det löste sig ju direkt som tur var..

Kör ju inte AC:n mer än lite då och då under dagarna och kvällarna. När det blir för varmt sätter jag såklart på den och kyler ner men eftersom den är som den är det bara dumt att köra den hela tiden. Det var någon som ställde en fråga om vad det kostar (på ett ungefär) att köra AC:n hela dagen om man har en normalstor lägenhet..

Nu är det väl lite oklart vad hela dagen är och om stora delar av kvällen är med i svaret men Richard som administrerar Facebook gruppen Svenskar i Marbella hade svarat att det såklart varierar beroende på ett antal saker men man fick räkna med minst 10 euro per dygn.. Antar att svaret då är att den är på mer eller mindre hela dygnet.. Det blir drygt 3 000 kr i kostnad bara för AC:n 😱 Jag bet, bor man i hus i Sverige så hade 3 000 kr i månaden varit billigt i vintras..

Apropå Sverige.. Hur mycket jag än uppskattar Spanien, klimatet och allt det andra så är jag verkligen svensk.. Speciellt på sommaren – om jag som jag skrev igår sakna Thomas extra mycket när jag ser alla ”tillsammans bilder” på sociala medier så kan jag sakna Sverige när jag ser så där härligt somriga bilder 🍓

Kan för en kvart eller två överväga om jag kanske ska flytta hem till Sverige ändå.. Men så tänker jag på hur det känns när vi flyger in över Málaga och hur jag känner att nu kommer jag hem.. och så tänker jag på november.. så har jag övervägt klart..Apropå ”experternas” syn vs Putins bestämdhet kring att inte förlora.. Ytterligare tråkiga nyheter igår kväll..Bortsett från Gudmor” Maggan som är 15+ år äldre än mig så hade jag bara en tjejkusin – Gunilla. Gunilla är ett år yngre än mig så hon var också den kusin som var närmast mig i ålder. De andra var allt från typ två till 25 + år äldre. Vi var totalt 10 kusiner inklusive mig och Åsa men vi var främst fyra-fem stycken som hängde ihop.

Vi bodde ju i Helsingborg på den tiden och jag kunde vara avundsjuk på Gunilla som bodde i en lägenhet i ”stan” och inte i ett hus.. Vet inte om det var något jag blivit påverkad av via Saltkråkan och Stinas tjat om ”på min gata i stan” 😊 Nu var det inte direkt i stan hon bodde heller utan i Hagsätra men sådana skillnader hade jag inget begrepp om i fyra års åldern..

Jag har också ett minne av när vi kom från Helsingborg och körde in via Essingeleden så fanns det ett höghus på höger sida.. Jag kunde inte tänka mig ett finare ställe att bo på än där.. Vi kom ju alltid på kvällen och det lös i alla lägenheter och jag önskade att vi också bodde i en av de där lägenheterna där lamporna lös.

Jag tycker att det är lite märkligt att jag kommer ihåg de här grejerna. Det kan ju knappast ha upptagit massor av mina tankar men av någon anledning så kommer jag väldigt väl ihåg det..Efter barndomens somrar på landet så tappade vi kontakten – vi sågs såklart på någon middag någon gång.. Det var hennes pappa som var min mammas bror och han gick så plötsligt bort och då försvann den naturliga kontakten tror jag. Träffade Gunilla någon ensam när vi var kanske 14 år eller så men vi hade verkligen vuxit ifrån varandra.. Hon hade någon äldre kille och var med honom hela tiden. Kommer ihåg en annan högst udda grej och det var att den här killen var lite ”ohyfsad” och kände sig mer än hemma hos dem så ibland när min moster kom hem för att laga mat så hade han redan försett så att det inte räckte till resten av familjen. Jag tror att hon var mer än nöjd när det tog slut 😀

Nu har jag inte sett till Gunilla sedan Mammas begravning då hon var där med sin mamma. Hörde av min kusin Maggan som jag träffade nu när jag var i Sverige att hon är skild och bor i Huddinge.. Kanske skulle googla 😀 Nej, vi hade inget gemensamt då och har troligen inte nu så jag hoppar det..

Nu ska jag inte vara tråkig eller ”strö något salt i såren” men misstänker att det är sista semesterdagen för er som inte började i måndags (eller tidigare..). Men jag hoppas att ni haft en riktigt bra semester och att ni har ett jobb som det trots allt känns helt okej att gå tillbaka till..

Kan faktiskt vara avundsjuk på det.. att ha ett jobb att gå till.. en fysisk arbetsplats med kollegor. Jag har ju utöver den egna verksamheten i princip bara haft tre arbetsplatser: Coca-Cola, Cloetta och Wallmans.. Får så ofta frågan vilket jobb jag tycker har varit roligast och det är inte helt enkelt att svara på den frågan. Alla jobb har varit roliga och bara det är jag tacksam över att kunna säga.. Det har varit väldigt stora skillnader på jobben – man kan ju tro att Coca-Cola och Cloetta är rätt likt men så är det definitivt inte.. Kulturen skiljer sig väldigt mycket och det är ju inte så konstigt Coca-Cola Drycker Sverige var ju ett helt nytt företag som vi byggde upp, Cloetta ett ”gammalt” med rötterna i bruket.. Väldigt olika helt enkelt. Svarar alltid att varje jobb har varit roligast – på sitt sätt..

Söndag och månadsskifte = Uppföljning av juli, mål och planer för augusti och To Do listan för nästa vecka.. ✅ på det.

Tacksam att jag inte avbokade klipptiden för Doggisarna.. kan inte fatta hur snabbt pälsen växt de senaste typ tio dagarna. Har dåligt samvete.. dom är uttråkade men det är svårt att fara runt med dem i värmen. Jag får bli bättre på att vara ute med dem längre på kvällarna så att dom får lite mer stimulans..

Jag både hoppas och tror att nästa vecka och hela augusti såklart blir bättre än den sista veckan (drygt) varit.. Jag vet inte riktigt vad som hände för de tre första veckorna var det verkligen bra..

Första veckan var jag ute och träffade vänner fyra gånger, jag var två veckor i Sverige, kom hem träffade Doggisarna och allt kändes jättebra.. Sedan hände något – inget konkret utan jag blev bara låg ”out of the blue” och det har hållit i sig.. Inte haft riktig lust med någonting.. Men jag misstänker att det till stor del hänger ihop med det där jag skrev om ”den härliga tvåsamhetens tid” på Instagram.. Men.. jag tycker att det känns klart bättre idag 🍀

Det är väl bara att acceptera att det är helt normalt med sådana här perioder och istället vara tacksam för att det är så väldigt många fler bra dagar än dåliga.. Alldeles i början var det ju bara dåliga dagar och sedan kom det några bra dagar och de blev fler och fler.. Nu är det mestadels bra eller åtminstone helt okej dagar så lite ”blue days” är bara att ta sig igenom och försöka tycka att det är okej det också..

Men oavsett om det har varit en mindre bra vecka så finns det alltid något att skriva på ”den här veckan är jag extra tacksam för” lappen.. Nummer 30 som jag la ner i det bruna skrinet idag.. Nej, det var inte vinsten på skraplotten 😄Känns nästan lite ”konstigt” att jag ska åka till Sverige igen om 1,5 månad.. Tidigare åkte jag ju en max två gånger per år men det är ju helt naturligt att det blir lite oftare nu. Det är ju ändå inte ofta.. Var ju i Sverige över jul och nyår och sedan inte förrän i juli så ofta kan man inte kalla det.. Hade kanske åkt fler gånger om det inte vore för att jag ogillar att flyga.

Hade väl inte åkt i september om det inte vore för att jag har saker som måste göras men ser å andra sidan fram emot det.. Det kan ju vara så himla fint i Sverige i september också och så ser jag självklart fram emot att träffa familjen och vänner 💕

Apropå vänner så är det iofs helt okej att jobba med Margot men det är klart att det är mycket roligare att jobba med Christina.. Nu är det bara tre fredagar kvar innan hon är tillbaka igen eftersom dom kommer tillbaka mycket tidigare i år än de brukar göra.. De flesta som åker hem över sommaren brukar komma tillbaka i slutet på september eller början på oktober..

Det påminner mig om att jag måste börja läsa den där boken vi ska läsa i ”bokklubben” – har inte läst en rad än.. Ville köpa en fysisk bok eftersom den inte går att lyssna på men den finns tyvärr bara att få tag på som e-bok och det har jag ju redan i BookBeat..Apropå att lyssna.. det var ett tag sedan jag lyssnade på något Sommar program men nu ska jag ta och lyssna på Emma Schols (om hon nu stavar så) i veckan. Det är ju kvinnan som upplevde mardrömmen med ett övertänt hus och ett kämpande med att få ut alla sina barn. Hon fick ju enorma brännskador och låg nedsövd länge.. men klarade sig precis som alla barnen.

Hon har givit ut en bok ”Ärren bär jag med stolthet” som är skriven tillsammans med en journalist (?) men jag gav upp efter fem minuter eftersom jag inte klarade uppläsarens röst. Inte rösten i sig utan sättet hon läste på – det var som om hon beskrev en vardagshändelse.. Helt utan inlevelse eller nyanser men jag var kanske för snabb att döma.. det kanske blev bättre..

Fick ju tipset i den där boken som jag lyssnade på före Sarek om att ”samla på godbitar”.. Att varje dag skriva upp något som varit bra på något sätt – högt & lågt. Kunde vara precis allt ifrån att man såg något fint till t ex ha en trevlig kväll med familj eller vänner – ja helt enkelt vad som helst.

Jag köpte den lilla anteckningsboken och satte igång när jag var i Sverige och har än så länge fortsatt varje dag.. Det har verkligen varit högt och lågt men också extra bra nu den lite låga perioden..

Jag har ”gillat” några hund inlägg på Instagram vilket innebär att hela flödet är fullt av sådana varje dag.. Kan bli liiite mycket ibland men i det stora hela blir jag bara på gott humör av att se dem.. Inte direkt ”reels” när hundar pratar utan mer de gamla vanliga bilderna eller naturliga ”reels”..

De här fyra små Westies hundarna dyker upp med jämna mellanrum.. Såå söta.. Jag undrar hur mycket tid vissa människor lägger ner på sina ”hund konton” – antagligen väldigt mycket.. En del är ju också ”petfluencers” och har samarbeten som vilken influencer som helst.

Kollade på fotbollen – riktigt rolig match att se ✨ Vilket publikstöd för England.. 87 300 på läktarna galet uppsving för damfotbollen de senaste åren.. Riktigt rolig match att se ✨ Var ”nervös” hela förlängningen att Tintin skulle behöva gå ut. Det var egentligen tid för det redan i slutet av andra halvlek men tacksamt nog så sa han till typ fem minuter innan matchen var slut så jag kunde se klart den.. Kul att England vann ✨

Kan inte låta bli att tycka att vissa feminister gör både sig själva och till viss del ”feminismen” en otjänst.. Tänker på det här med att det engelska laget ju kallas för The Lioneses och att det då enligt vissa är fel.. det är sexistiskt och de borde istället kallas för The Lions som männen.. Har svårt att ens ta det på allvar..

Behöver fylla på kylen med dricka så funderar på om jag ska ta Dramaten med mig och ta en kort sväng till marknaden och sedan handla på Mercadona.. Får se hur det känns imorgon förmiddag helt enkelt..

Jag håller det där med Coca-Cola konsumtionen väldigt bra.. klart bättre än jag trodde. Ska köpa ett par liter juice för att variera vattnet lite även om jag tycker att det är ”gott” att dricka vatten. Ja, jag vet att det är mer socker i de flesta juicer än i Coca-Cola men nu är det inte det så himla viktigt.., Det är ju (beroende på vilken sort) nyttigare med juice 🍍🍑

Vet ni vad – ju längre dagen har gått desto bättre har jag känt mig.. Kan vi sätta ✅ på den här lite mindre bra perioden nu hoppas jag 😊

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.