Lördag & Take Away mat….

Väldigt lugnt i butiken igår.. Jobbade tillsammans med Margot och ingen kan anklaga oss för att vi jobbade för hårt igår.. Satt ner och pratade så fort vi kunde 😊 Fick skjuts av henne hem så jag var hemma strax före nio..

Vet inte riktigt vad det är med mig men känner mig ovanligt trött.. Kan såklart hänga ihop med maten men jag kan ju också ”ha något i kroppen”.. Blir säkert bättre snart..

Bestämde ju att ta tiden som på planerat på Doggisarnas SPA och det var rätt för det är som om man hällt växtnäring på blommor.. Pälsen har vuxit till sig så snabbt sista veckan..

Inga direkta fynd igår heller.. Lämnade tillbaka förra veckans kjol och bytte till en enkel kortärmad blus / skjorta från Tommy Hilfiger.. Perfekt vardagsplagg..Det här var det riktiga ”fyndet”.. inte på det sättet att det är det finaste lilla skrin jag sett utan för att det kommer ifrån den där ”organisationen” som gör och säljer små hantverksgrejer till Cudeca (butiken). Det är funktionshindrade människor av olika ”slag” som gör de här grejerna. En del är enklare och andra mer avancerade.. Det är ett sätt för Cudeca att hjälpa till i en annan ända helt enkelt.

Det här lilla skrinet är perfekt till för att samla lite smågrejer på ett ställe.. Hur deras grejer prissätts varierar en hel del – det här skrinet kostade bara tre euros (!).. Men köpte det inte pga av priset utan för att stötta den organisationen..

Uppe vid kvart i nio.. värmen gör att jag sover längre på morgonen vilket inte är helt logiskt tycker jag..

Mulet idag så eventuellt tar jag med mig Doggisarna ner till den lilla baren nedanför så att de kan få dela på en glass.. Ja, jag vet att jag borde köpa hundglass istället men att någon gång då och då få dela på en barnglass kan ju inte vara hela världen.. Själv tar jag nog en iskall smoothie – druckit en där tidigare och dom är verkligen så där iskalla och uppfriskande ✨

Hade fel för mig när det gäller fotbollen.. det spelas ingen bronsmatch i EM utan bara i VM.. Innebär typ att båda lagen får ett brons. Finalen spelas ju imorgon och jag skulle bli förvånad om inte England vinner.. men har å andra sidan inte direkt sett Tyskland spela..

Inte så svårt att se vem som vann..

Apropå engelsk fotboll.. Älskar engelsmännens grej att döpa saker som började med Brexit (kanske långt innan det också).. Det har varit Partygate, Megxit (eller vad det kallades när Prins Harry och Megan avsa sig sina titlar) och några andra..

En av dem är WAGatha Christie som just rör engelsk fotboll eller rättare sagt engelska spelarfruar..

Wayne Rooneys fru Coleen misstänkte att Jamie Vardys fru Rebekah läckte information till media som skapade rubriker om familjen Rooney i England. Fru Ronney gillrade en gälla när hon misstänkte att det var Fru Vardy som läckte..

Long story kort.. Fru Rooney gick ut med att hon avslöjat Fru Vardy – som stämde Fru Rooney för förtal.. Segdragen process som slutade med 10 miljoner förlorade kronor och ett förlorat anseende eftersom det ansågs att hon tillsammans med sin PR-agent legat bakom läckorna..

Måste man ha en PR-agent som spelarfru? Tydligen, dom kan säkert ha en del lukrativ business i den rollen..Apropå stämningar.. Twitter stämde ju Musk för att han inte har fullföljt affären eftersom han hävdar att Twitter består av mycket mer fejkade konton än de påstått. Nu har Musk stämt Twitter – oklart varför.. Utan att ha en susning så hävdar jag fortfarande att Musk iscensatte allt som en PR-grej..Apropå PR.. och liknande. Nu kör ju det riktiga valarbetet igång efter några veckors semester för partiledarna. Några veckor kvar till jag ska rösta.. Utlandssvenskar kan ju börja redan nu tror jag men på konsulatet i Málaga är det bara möjligt att rösta under en speciell vecka.

Tänkte på hur tydligt det syns vilken kampanjbudget olika partier har och hur viktigt det är att ha bra rådgivare..

Har hittills sett två ”kampanjfilmer” på tv – S och SD.

S är lite allvarlig och ansvarstagande (det är de ord som poppar upp för mig).. Fokus är på få tillbaka det trygga Sverige och vad man ska göra för att åstadkomma det.

SD ser ut som om de filmat och klippt ihop själva. Inget fel i det iofs men budskapet fokuserar på om man inte vill ha (i det här fallet betala 1200 kr för att tanka sin Volvo) så ska man rösta på SD. Det låter ju väldigt enkelt och bra för ingen vill väl ha superhöga drivmedelspriser.. Att invasionen av Ukraina påverkar glömmer vi för folk vill ha lägre priser och så gör vi oss lite folkliga och tankar en Volvo.. Lite så har nog tongångarna gått.. med andra ord så blir helheten platt och banal.. och ”fördummande”..

Har ju röstat på samma parti i alla val men kommer nog inte att göra det i år. Tvekar lite mellan två partier och har gjort en ”valkompass” för att få lite bättre koll på var de olika partierna står i olika sakfrågor. Debatterna blir ju typ en massa pajkastning och tjafs så dom är ju inte direkt informativa.. Blev iofs inte heller så stora skillnader i den där valkompassen (mellan några olika partier).

Det är ju självklart inte så att jag inte har någon koll alls på de olika partierna men kan absolut erkänna att jag inte är någon ”expert”.. Men funderar inte på om det är V, SD eller något däremellan som är det bästa partiet att rösta på 😄

Pernilla Wahlgrens nya hus är mer än ”drömmigt”.. Hennes tanke med huset är att det ska vara en plats där familjen, barnens vänner och vänner överhuvudtaget ska få plats och vilja vara i.. Förra veckan var Benjamin där och han hade typ 8-10 kompisar med sig och den här veckan är Christians (pojkvännen) barn och barnbarn där..

Av de bilder hon lägger upp känner man att man skulle vilja flytta in direkt – det är sååå fint. Så långt ifrån ett sådant där modernt, fyrkantigt och stelt hus man kan komma..

Pizzan har verkligen fått ett nytt liv.. Under ett gäng decennier så var det ungefär samma pizzor år ut och år in.. Caprichosa, Hawaii och de andra sedan började det hända lite med kebabpizza, oxfilépizza etc men alla var gjorda mer eller mindre på samma sätt och köpte dem gjorde man på pizzerior..

Sedan började det dyka upp lite finare pizzor – vedeldade och på andra ställen än pizzerior.. Pizzan togs till helt nya nivåer vad gäller kvalitet, ingredienser, var de serverades och priser.. Löjromspizzan på Taverna Brillo, pizzorna på Bruket i Wiared och nu finns den här typen av ”nyare” pizzor överallt.. Bara fantasin som sätter gränser – bild fyra = pizza med färskpotatis, sparris och dill på en botten av creme fraîche.. säkert gott det också.. Eftersom jag älskar pizza älskar jag såklart utvecklingen också.. men en riktigt bra ”traditionell” pizza är verlligen inte dumt det heller.. Lite hungrig just nu – därav tjat om pizza 😊 Bra tecken att jag är hungrig ✨Apropå tecken…. Vissa experter säger att det finns tecken på att Ukraina kommer att segra.. Jag hoppas verkligen att dom har rätt men känner mig långt ifrån övertygad om att de har rätt. Putin är ju fullständigt opålitlig och att förlora för honom kan nog få honom att göra värre saker än han gjort innan han tar något nederlag. Hoppet står väl till hans rådgivare men vissa av dem är ju lika galna eller galnare än honom.

Av naturliga skäl så har Zelenskyj inte träffat sina barn sedan invasionen och hans fru har till nyligen också hållits borta från dem. Tror knappast att jag är ensam om att få se en ny bild likt den ovan på familjen och att Putin sett slaget förlorat eller på vilket annat sätt som helst lagt ner stridsyxan..Ser väl kanske inte så gott ut och inte heller bästa bilden – prioriterade att äta varmt än att ”styla” bilden 😊

Bestämde mig för att ta med mig mat hem från strandrestaurangen.. bäst att passa på när jag var hungrig tänkte jag.. Tog två förrätter och det hade definitivt räckt med en.. borde tänkt på det med tanke på att favoritsalladen som är en förrätt räcker för att göra mig mätt..

Gambones Thai friterade med panko och sötsur sås.. vårrullar med Iberico skinka och en proppmätt Eva.. med mat över.. Det är inte några små vårrullar utan tre stora så oklart hur de tänker med storlek och prissättning på förrätter..

Apropå bilden.. ska sätta igång och ta lite mer bilder nu när jag har den nya mobilen med bättre kamera. Träna på att ta bilder också.. 😊

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.