TRIPLE A & Trädgårdsland….

Har bestämt mig för att nog köra klipptiden som planerat med Doggisarna ändå.. Det är ju så varmt och att de då har mer päls än de behöver är ju bara dumt..

Blev så ”lycklig” igår när jag såg att det för en gångs skull inte var tomt på ”sektionen” för saltade jordnötter på Carrefour.. Gapar typ tomt nio gånger av tio medans det finns fullt med osaltade.. Tänkte såklart att det var lika bra att ”bunkra” om jag inte går till Mercadona på ett tag så jag köpte fem påsar. När jag kom hem och skulle ställa in dem i skåpet inser jag att de ställt osaltade jordnötter i sektionen för saltade… men man kan kanske hälla på lite salt för att lösa det ”problemet”..

Tänkte på det där jag skrev om hundarna igår.. att dom har blivit väldigt bra på att inte bli över exalterade.. Skrev att tidigare var de lugna åtta gånger av tio men nu 95 av 100… Inte så jättestor skillnad.. skyller på värmen 😄 Oavsett siffror hit och dit så är dom väldigt lugna och fina nu 😊

Det är sällan jag tycker att en bok är så bra som jag tycker att den här är (Sarek). Har kommit på att uppläsaren är bra bortsett de delar som är ”förhören”.. men det är en detalj i sammanhanget.

Skrev ju att den är lite annorlunda uppbyggd – ska inte skriva mer för då kan det lätt bli en ”spoiler” och eftersom jag verkligen rekommenderar er som gillar spänningsthrillers att läsa eller lyssna på den så verkar det ju rätt dumt 😊 Att skriva för mycket om den alltså.. så LÄS DEN!Nu var väl inte det här ”värst” men älskar alla möjliga och omöjliga kombinationer av blommigt, rutigt och randigt i alla möjliga färger som jag ofta hade som liten 😄 Inte bästa sättet att visa det på genom att använda ett svart/vitt foto men kombon blommigt och rutigt ser man iallafall..

Lite finklädd och med ett skosnöre som gått upp tränas det nog på att få mig att gå.. Var lagom intresserad tror jag eftersom jag hade mitt högst bekväma sätt att sitta på rumpan och ”hasa” mig fram med hjälp av den ena foten..

Man skulle kunna säga att jag nog var rätt bekväm.. Det kunde man kanske också tycka att jag var nör jag blev utskriven från sjukhuset 2017.. Hade ju legat helt stilla många veckor och musklerna tappar all kraft mycket fortare än man kan tro.. Det var ju ingen som helst vettig träning på sjukhuset heller – lämnade inte sängen under hela tiden.. Kom en tjek typ två gånger i veckan och gjorde något fullständigt meningslöst.. Kunde med andra ord vare sig gå eller stå när jag skrevs ut..

Rullades ut med rullstol och en rullator som träningsredskap.. Ska inte gå in på allt men det var jobbigt att få tillbaka kraften att kunna gå och det var jobbigt att överhuvudtaget byta från rullstolen till rullatorn och kämpa mig fram.. Pappa och Thomas ”hejade på” – helt övertygad om att dom tyckte att jag var galet bekväm och gav upp för lätt varje gång. Ligger väl lite i det., det var så jobbigt så det var lätt att bli bekväm – att ge upp några steg tidigare än jag borde varje gång vi skiftade till rullatorn.. Arg som ett bi var jag också mellan varven för att dom inte förstod.. men det var inte speciellt rättvist för dom hade stort tålamod..

Det är svårt att sätta sig in i hur det känns om man inte varit med om det så jag tror att Pappa förstod lite mer efter det att hans hjärtoperation gjorts.. Han fick dessutom gå upp och träna på att gå vilket jag inte fick.. Inte pga av att jag var sjuk då i slutet innan jag skrevs ut utan för att man helt enkelt inte fick det..


Ni vet ju hur mycket jag bryr mig om hundar 🐶 TRIPLE A är den största hjälporganisationen för katter och hundar här men dom är långt ifrån ensamma. Finns framförallt många som Jael (som hade haft hand om Ayla) och några eldsjälar som tex Patricia.. Hon hjälper till på precis hur många sätt som helst (och så bakar hon världens godaste lussekatter 😄)..

Nu finns det 280 hundar och 300 katter (!) på Triple A.. Organisationen jobbar oavbrutet med att få hundar som av olika anledningar hamnar där adopterade och få ett bättre liv 💕 Katter också såklart..

Svenskar i Marbella kompisen Mio som jag skrev om nyligen (deras nästan 18-åriga hund Smilla gick bort) la upp ett inlägg idag om att de varit där. Dom hade tagit med sig två stora IKEA kassar med plädar mm för det finns det ett jättestort behov av sådant inför vintern när det blir kallt för hundarna. För typ fyra år sedan var det en stor översvämning så hela Triple A förstördes och då behövde dom allt från just plädar till möbler..

Thomas och jag skänkte en hel del påslakan, badlakan och så hade vi några möbler vi inte behövde som dom också fick. Tänkte att jag ska göra om det nu – kommer inte ha två IKEA kassar utan några plädar/filtar och några handdukar men om alla som kan lämnar något så blir det ju snabbt många IKEA kassar.. Tänker att det blir från både mig och Thomas till hundarna ❤️Jag har ju svårt att ta mig till Triple A men har varit i kontakt med Patricia om hur jag kan lämna in det.. Vågar nog inte åka dit heller – skulle väl komma hem med tio adopterade hundar 😊

Riktigt soppig nattsömn.. har därför varit trött och seg hels dagen.. Dessutom känt mig lite låg för första gången på ett bra tag så ville gärna flytta på kvällens middag så det har vi gjort.. Inte i huvudsak för ”lågheten” utan för segheten.. tillsammans ingen bra kombo för en middag med andra..

Har gjort lite smågrejer hemma men mest tagit det lugnt.. Nya tag imorgon 😊

Blev en pizza från strandrestaurangen med hem till middag..I slutet på september kommer det att vara en sju timmar lång 90-tals konsert.. Ska vara sju artister och fyra DJs – fråga mig inte vilka för det la jag inte på minnet.

Konserten kommer vara i den nya arenan, dvs den restaurerade tjurfäktningsarenan ovanför Puerto Banus..

Nu är jag i Sverige då men hade inte velat gå ändå.. 90-talet är inte min grej riktigt..,.Det är helt klart 80-talet som har den bästa musiken under mina ”uppväxt årtionden”..

Såg det här inlägget från Lilla huset på prärien – bilder av vad en ”Mormors trädgård” är för henne. Nu hade min Mormor ingen trädgård men om hon haft så hade den sett ut precis som hon beskriver den ❤️

”En mormorsträdgård är sådär lite lagom vildvuxen. Anspråkslös och överflödig på samma gång. Blommande buskar. Fruktträd. Sommarblommor och perenner som får ta plats lite som de vill. Och att det inte är hela världen med ett ogräs här och där”

Nej, jag kan inte komma ihåg att vi hade några blommor i Rånäs utöver ängsblommorna på den stora ängen såklart.. Acke hade ett grönsaksland och finns det något bättre än att gå ut i landet och hämta poratisen till dagens middag.. Jag minns att jag satt på Ackes trappade och ”skrubbade” den innan jag tog hem den till Mormor.. Eller så minns jag inte utan minns att jag sett ett foto på det..

Men jag minns att jag blev gladast när jag fick upp små potatisar för dom var godast och så minns jag att vi hade spensliga morötter 🥕 och ärtskidor.. Fanns säkert mer för det var ett hyfsat stort land men det är det som jag kommer ihåg..

Thomas och jag gav oss också på det här med grönsaksland men det enda vi riktigt lyckades med var potatisen.. iofs det viktigaste.. Men vi höll inte på så länge – tror bara att det var något år.

Fina skärgårdstallrikar

Tänkte på det där med kräft & räkkvällen när jag är i Sverige.. Egentligen är ju havskräftor godare än de röda ”signalkräftorna” men på något sätt så hör dom till en svensk sensommar..

Minns första gången jag åt det.. Vi hade kräftskiva i Granliden och jag tror att det var Ulrikas nuvarande man Peter som tog med sig ett gäng havskräftor eftersom han ville bevisa att dom var godare.. Han var göteborgare så för honom fanns typ inga andra kräftor.. Thomas och jag som älskade de vanliga kräftorna var minst sagt skeptiska men var ju bara tvungna att ge honom rätt 😄 Dom var sååå goda ✨ Dom var nog lite extra goda både för att de då bodde på Karlbergsvägen och hade en riktigt bra fiskhandlare i porten intill och för att vi var bergsäkra på att han skulle ha fel 😊

På den tiden åt vi kräftor lite när som helst under perioden augusti till och med oktober.. Även om det bara var vi två så dukade vi ordning jättefint och hade ”massor” av ljuslyktor.. och massor av kräftor ”omkokade” i massor av krondill 😀Apropå mina lotter.. På förmiddagarna går det ett program som heter My Lottery Dream Home.. Människor som vunnit på Lotto får hjälp med att hitta sitt nya hem och drömboende.. Det börjar vid klockan 10 och slutar typ strax före 11 så det krockar nästan alltid med hundpromenaden men jag har sett ett par avsnitt (två i följd varje dag så de är inte så långa). Nu när Doggisarna varit lite trötta så har jag ibland sett ett innan jag tyckt att det är dags för dem att ge sig ut.. )Sådan skillnad på dem nu i värmen).

Ja, det är ett amerikanskt program men nationaliteten spelar inte så stor roll när man får sitt liv helt förändrat genom en Lottovinst.. Iallafall inte i västvärlden. Jag blir alldeles glad över att se hur otroligt glada de vinnande människorna är och att det kan förändra livet på så många sätt för dem.. Barnfamiljen som bor för trångt kan plötsligt köpa ett hus med en trädgård där barnen kan leka, människor kan köpa ett större boende så att familjen kan komma och hälsa på utan att de behöver sova på soffan och luftmadrasser..

Det varierar såklart hur mycket de vunnit men det jag sett har varit en eller kanske två miljoner dollar men också någon som vann typ åtta miljoner och en tio.. Det som däremot varierar mycket mer är hur stor del av vinsten människor är beredda att lägga på sitt nya hem.. Var i USA vill bo spelar såklart in också för huspriserna varierar ju mycket.

Men de är typ inga av de jag sett som varit vräkiga utan tvärtom.. Varje program avslutas med när de flyttat in – familj och vänner är där, barnen leker i trädgården och det är verkligen The American Dream 🇺🇸

Han som vann åtta miljoner dollarvar ungkarl och beredd att lägga 250 000 dollar på sitt hus.. Tror att bilen han kom körande i var dubbel så dyr 😃 Han som vann 10 köpte ett fint hus till sig själv och ett nästan lika fint till sin syster som inte hade det så bra ekonomiskt.. Han hade iofs råd men det var ändå väldigt fint ✨

Skriver om det här för att bygga upp förväntningarna inför min vinst på skraplotten 😃 För att inte tala om de två lotterna med dragning igår ikväll 🍀

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.