Lotter & Tagetes….

Sändningen igår började ju 20.00.. och två minuter senare började tv:n krångla vilket den inte gjort på länge men som var så var det bara att starta om tv-boxen.. Är inte så intresserad så att jag måste lyssna på varje ord under försnacket så jag raderade sidådär 200 bilder och började skriva på det här inlägget..

Lyssnade lite på boken igår eftermiddag och det var nästan så att jag längtade efter bedtime så att jag skulle kunna lyssna vidare.. Hade det inte varit fotboll så hade haft bokkväll istället för tv-kväll..

Nej, något under eller någon succé blev det verkligen inte.. Inte otippat fick Sverige flyga ut och England spela final.. Men det finns ju fortfarande en chans till ett brons.

Strax efter det att England gjorde sitt fjärde mål gick jag ut med Doggisarna en snabb sväng. Tyckte inte att det vare sig var någon idé att titta klart eller roligt att se.. Får väl trösta oss med att vi åkte ut mit det lag som kommer ta guldet – men det hade ju inte behövt vara med 4-0.. Men men..

Har lite svårt för Hanna Marklund som kommentator.. tror att det delvis beror på att rösten är lite jobbig att lyssna på (förlåt) men givetvis i huvudsak på hennes kommentarer. Om jag har lite svårt för henne så hade Thomas väldigt svårt för henne och jag kunde riktig höra honom igår när Marklund kom med alla bortförklaringar till varför det inte gått så bra för Sverige som man (och de själva) hoppats. Hon fick det att låta som om Sverige varit drabbade av otur från A-Ö.. råkat ut för mycket mer otur än något annat lag.. Men sedan vände hon och var lite kritisk.. Fick inte ihop det eller så lyssnade jag inte tillräckligt noga 😊

Tänker inte tycka något om matchen eller om någon spelare heller – Over & Out!Det här är vår lägenhet på Drottninggatan som vi bodde i ett antal år innan vi flyttade till Nybrogatan. Den låg (eller ligger väl fortfarande 😊) på Drottninggatan 102 vilket är i den lilla backen strax nedanför Strindbergmuséet och innan Tegnérgatan.

Det var en fin lägenhet men det var två saker som var mindre bra. Den låg tre trappor över gården – utan hiss.. Mindre kul när man kom hem från landet på söndagar med Sigge i buren och en massa annat att bära på.. Inte heller speciellt kul när man varit och handlat.. Inte heller speciellt kul att handla för den enda butiken inom vettigt gångavstånd var Coop på Sveavägen. Inte nog med att den inte var bra utan det var som om hela personalen satt i sig ett halvt kilo citroner innan de stämplade in och började jobba.. Så tråkiga och griniga..

Nej, Thomas tyckte att det var lika bra att vara ute i god tid.. vi blev ju äldre och skulle inte klara av trapporna. Jag tyckte att han var ute i lite väl god tid – tveksamt om jag ens fyllt 40.. och han var inte ens 45 år 😄 Men när han hade börjat tänka i de banorna så fanns det liksom ingen återvändo.. Inte så att han tvingade mig att flytta – absolut inte utan när vi hittade den på Nybrogatan hade vi tittat på ett gäng lägenheter innan och var helt överens om att den var rätt..

Tillbaka till Drottninggatan – ser ni IKEA fåtöljen längst ner till vänster i bild. Sigges favoritplats på övervåningen (det var en etagelägenhet).. Han ligger tom i fåtöljen när bilden tas.. på ett litet täcke som jag sytt till honom. Ja, det är sant 😊


Inte Sigge men väldigt likt ❤️

Vi skämde verkligen bort honom så när vi reste på våra resor så bad vi kattvakterna att flytta hem till oss (givetvis inte under tvång.. bara nästan).. Första året var det min syster Åsa och hennes dåvarande kille men dom blev tydligen inspirerade så de skaffade en egen katt.. eller så ville dom undvika att vara inneboende kattvakter 😄 Nej, hon har alltid varit en ”kattmänniska” och har ju fortfarande katt. Theresa och Zenon som brukade hjälpa oss med städning ersatte dom och var kattvakter under alla år sedan..

Skulle snabbt ta fram en miljöbild på den del av Drottninggatan som vi bodde på.. Bland de första som kom upp var en annons för ”vår” lägenhet 😃 Framgår vare sig när den såldes eller till vilket pris – det enda som finns kvar är ett antal rader som beskriver lägenheten.., Det här var alltså inte vår annons – det var ju så många år sedan så det kan vara både en och två familjer som tröttnat på att gå i trappor 😃

Att det är vår lägenhet är det inget tvivel om – det fanns bara en etagevåning i huset. Enligt mäklarbeskrivningen är den 223 kvm men då kanske man räknat med viss yta för de öppna ”kattvindarna”.. Kom att tänka på att göra bostadskarriär i Stockholm och hur galen prisutvecklingen varit..

Vi köpte lägenheten för 3,1 miljoner kronor (minns inte vilket år men cirka år 99/00). Lägenheten hade ett väldigt litet kök så vi slog ut en vägg, använde rummet intill och fick ett väldigt stort kök.. Vi målade om lite och satte in en braskamin. Vi kan gissa på att vi investerade en halv miljon i köket och det andra.

Vi bodde där några år (max fem) och sålde väl typ 2003/ 2004.. Vi fick 6 miljoner kronor.. Om lägenheten skulle säljas idag så skulle man få någonstans 22 och 27 miljoner skulle jag tro.. Det innebär att den ökat i värde med ungefär 1 miljon kronor per år.. Självklart inte en unik prisutveckling för den här just den här lgh – så här har prisutvecklingen sett ut i Stockholm. No wonder att dagens unga inte kan ta sig in på bostadsmarknaden..Så hemskt med de här bränderna som uppstår varje sommar.. Läste att de uppstått två nya nu – en i Mijas (igen) och en i Estepona. Det verkar som tur är inte som om de är lika stora som den häromveckan..

Nej, allt var inte bättre förr men en sak som var det är ”GB’s Glasskarta”.. Heter det ens GB längre? Stod där som barn med pengen i handen och funderade och valde.. Puckstång eller Igloo.. om Igloo – cola eller den röda. eller kanske en Top Hat eller..

Tror att de allra flesta kan känna igen sig.. men hade kanske Storstrut som favorit vilket jag inte hade. Nu när jag kollar på glasskartan är det typ ett gäng Magnum varianter, ett gäng barnvarianter och ett fåtal fler.. Klart tråkigt och inte en Puckstång eller någon annan favorit så långt ögat når.. Kanske lika bra det.. skulle säkert bli rätt besviken om jag åt en Puckstång. Den skulle kanske inte vara alldeles fantastisk 😊

Började hos Esther, ingen längre stund utan bara en snabb ”check”.. Hade tänkt att jag kanske skulle köpa en blombukett till henne men hörde sist jag träffade henne att dom åker iväg direkt på lördag. Hade iofs kunnat köpa t ex en flaska vin men det tänkte jag inte på.. Dom ska vara i hennes mans brors hus i Frankrike i fyra veckor.. Hon kan knappt tro att det är sant säger hon.. att dom ska ha fyra veckor semester på sommaren.. Finns dock ett litet men.. hennes man är advokat och om det händer någon av hans klienter något så måste han såklart finnas tillgänglig och arresteras dom måste han åka hem. Vill nog inte veta exakt vilken typ av ryska klienter han har 😄

Hon måste tillhöra en av dem som lägger mest pengar på manikyr.. varje vecka har hon ny färg och man ser att de är gjorda på salong (eller iallafall av ett proffs).. Varierar sig rejält – förra veckan hade hon fem olika färger och idag var de grå..

Fick gjort mina ärenden och det snabbt – var sååå varmt inne i stan. Var ju tvungen att åka just idag pga lotten 😊

Samma väggfärg bara olika ljus

På vägen till sista stoppet SuperCore vid bussen (för att slipa släpa på dricka genom halva stan köper jag den alltid där även om jag som idag handlat annat på Carrefour) gick jag förbi blomsterbutiken.. Såg Thomas favorit – stora gula fina tagetes.. Kunde inte motstå så nu tänker vi på honom när vi sitter i soffan och tittar ut..

Tänk när han fick totalt dille på att odla tagetes så att vi hade tagetes överallt.. Inne för att växa upp och ute i hur många krukor som helst. Skulle det göras så skulle det göras ordentligt 😄 Jag blev rätt trött på tagetes efter det.. men inte han.. Lyckades alltid övertala mig att få ett par tagetes när det var dags att köpa sommarblommor – oavsett om de passade eller inte 😄❤️

På hemvägen var jag som vanligt en packåsna och såg antagligen helt slut ut för fyra man erbjöd mig sin plats.. tom en tant som säkert var 15 år äldre än mig 😊 Spanien ändå – kan man annat än älska ett sådant beteende.. Nu tackade jag förvisso nej eftersom jag bara åker några få hållplatser..

Nu överdriver jag inte.. När jag kom hem och dunsade ner väskan och kassar i hallen var jag bara tvungen att ta igen mig med en Coca-Cola i soffan.. Ser en geting som flugit ”fel” – han kommer inte ut och försöker desperat men terrassdörren är inte öppen där. Getingen var minst fem (5!) gånger större än en vanlig ”svensk” geting. Minns att jag såg något om den stora varianten av getingar i Sydkusten eller Svenska Magasinet nyligen men minns inte vad det var. Säkert något hemskt 😊

Det högst märkliga är att då blir jag inte rädd eller skärrad.. får till ett sätt så att jag fångar in den och ut med den till terrassräcket så att den flyger iväg. Hade kanske varit bättre om den inte kunnat flyga men det här fick vara ett tillräckligt bra resultat.. Getingen skulle ju med lätthet kunnat sticka mig och jag skulle kunna få en del problem med det sticket men dom är inte lika läskiga som stora skalbaggar och annat så någon logik när det gäller ”insekts rädsla” har jag inte..

Apropå lotten.. Slog till och köpte fyra lotter för ungefär 50 kronor – två skraplotter och två till dragningen ikväll. Gick inte hela vägen till tobaksaffären och köpte typ en Lotto eller Eurojackpot rad utan köpte utav en av alla otaliga lottförsäljare på gatan. ONCE heter det lottsystemet och om jag inte är ute och cyklar går överskottet till välgörenhet..

Aldrig köpt några sådana här lotter men det var inte så svårt att förstå.. Om min summa på skraplotten är högre än bankens vinner jag.. Lott ett: 6,5 mot 5,5 till bankens fördel.. Lott två: 7 mot 5,5 till min fördel 😄 Hurra vinst! Men vände på lotten och försökte förstå vad jag vunnit (det gjorde jag inte 😊) men känner mig rätt säker på att vinsten är en euro eller två.. Kollar den och de två som det är dragning på ikväll innan jobbet på fredag..Anledningen till att jag ville köpa lotten just idag var ju för att det är Mammas födelsedag och så innehåller datumet bara tvåor och sjuor som är mina ”lyckonummer” 27/7-22.. Inte för att jag tror att det någonsin bringat någon lycka med någon av siffrorna men man kan ju fortsätta att hoppas..

Tittade på väderprognosen – det brukar alltid vara soligt hennes födelsedag men idag är det inte det.. Iallafall inte i Norrtälje – men det är ju det här så hon är kanske här och firar sin födelsedag med mig och Doggisarna iår ❤️


Läste ikapp Blindinbellas blogg.. hon har varit på Capri i fem dagar.. Dom gör så att de reser hej vilt på de barnfria veckorna och så gör de aktiviteter och/eller resor på barnveckorna. Inte många lugna stunder med andra ord..

Hon är väldigt duktig på att fota och hennes kille är ännu duktigare eftersom han är fotograf så det är alltid fina miljöbilder i bloggen. Men nu var det inte det jag tänkte på utan bild två – pizzorna..

Inte direkt den snyggaste pizzabild jag sett men det är hennes och Pauls (killen) tallrikar när de ätit klart pizzan de åt på flygplatsen. Hon konstaterar att det nog ofta räcker med att de beställer en pizza eftersom den ena föredrar kanterna och den andra lämnar kanterna..

Vilken pizza-typ är du? Jag är definitivt den som lämnar kanterna – kan nog räkna på ena handens fingrar de gånger jag orkat en hel pizza.. I min värld har en perfekt pizza mer eller mindre inga kanter alls och så är den supertunn 🍕Nu var det ett bra tag sedan jag åt pizza.. blev sugen nu när jag skriver.. Tycker hursomhelst att det är rätt vanligt att man får antingen en alldeles för torr pizza med för mycket kant eller en som typ dryper av ”fett”.. En bra pizza är så himla gott men tyvärr inte så ofta man får det.. Det är en konst att göra riktigt god pizza skulle jag nog påstå.. Borde kanske testa en Pizza Bianco (utan tomatsås) – har aldrig gjort det.. Men tror att jag kommer föredra den gamla vanliga varianten..Idag är det ”bara” 29 grader och det är stor skillnad mot igår.. hur varmt det känns alltså. Igår var det riktigt jobbigt (34 grader) idag känns det i jämförelse riktigt skönt.. Riktigt tacksam över att slippa sätta på AC:n just idag.. har nu fått en fullständigt fast övertygelse om sambandet. Kommer att hålla i sig någon dag sedan har jag nog släppt det..

Tog en promenad med Doggisarna på drygt en timme strax efter åtta.. Dom behövde komma ut och röra på sig lite längre när det var ”svalt” och skönt.. Såå mycket hundar ute så dom hade så kul.. Vet inte om ni minns att jag skrivit om hur jag tränat dem så att de inte ska bli så överexalterade och förstå när andra hundar inte vill hälsa.. Det gick ju mycket snabbare än jag trodde och efter ett tag så var det väl normalt att de var lugna åtta gånger av tio.. Nuförtiden är det lugna och sansade 95 gånger av 100 – fortsätter med mina små belöningar och det är dom väl medvetna om att dom ska få så direkt efter snurrar dom runt och sätter sig ner och väntar på sin ”regalito” 😄

Jens Stoltenberg avgår i september nästa år och enligt någon av kvällstidningarna har Boris Johnsons namn seglat upp som en möjlig och lämplig efterträdare.. De som uttalat sig är hans partimedlemmar inom Tory så de kan ju ha sin alldeles egna agenda..

Ja, Boris Johnson har agerat bra i samband med invasionen av Ukraina.. Så bra så att partimedlemmarna anser att han kan ha Zelinsky som referens för jobbet..

Nu drar jag inga som helst växlar eller ”slutsatser” av det här men att någon skulle tycka att han var lämplig för uppdraget övergår mitt förstånd.. Tur att man inte kan lita på kvällstidningarna..

Kommer ni ihåg Systrarna Graaf som hade någon modell och sångkarriär på typ 80/90-talet..

Magdalena Graaf lever nuförtiden ett i allra högsta grad bohemiskt liv.. är tillsammans med en lite ”udda och yvig kille som varit med i några Snabba Cash filmer mm”, älskar campinglivet och har nu köpt en slags husbil tillsammans med en väninna.. Folke (som de döpt bilen till) håller dom nu på att inreda.. Lite väl rörigt och bohemiskt för min smak men alla är vi olika..

Men det är vare sig hennes liv, husbilen eller hur den är inredd som är poängen utan den hashtagg hn använder på Instagram i inlägg om ”Folke” – #maggansmarbella 😄 Lite glimten i ögat sådär.. helt underbart ju ✨Den här killen (Magdalenas) har en herrgård tillsammans med någon/några andra killar – även den är lite speciell.. Enligt ett Instagram inlägg är de trötta på folk som gnäller. På vad de inte äter.. så dom har inga menyer utan kör helt enkelt efter devisen på tavlan. Förr åt man minsann vad man blev serverad.. Har man döds allergier tar dom dock hänsyn till det – oklart vad döds allergier är 😄

Men det är ju faktiskt mer eller mindre så också nör man åker på konferens.. ingen valbar meny då inte och weekends har också rätt begränsade valmöjligheter så helt ”galna” är dom väl inte 😄

Imorgon lite småfix hemma och så soltid på terrassen.. tillsammans med boken. Den är så bra så att trots att den är typ 11 timmar så har jag inte så jättemycket kvar. Brukar aldrig lyssna på böcker på dagarna men det har jag gjort nu..

En sak vet jag med säkerhet och det är att jag aldrig kommer att åka frivilligt till Sarek. Inte beroende på bokens handling utan på hur kallt, regnigt och otillgängligt det verkar vara att vandra där.. Vädret är såklart helt olika men just i den här boken som utspelar sig i början av september blir jag frusen och avskräckt bara av att läsa om allt regn och tom en del snö..

Ska eventuellt träffa några kompisar och äta middag imorgon kväll också..

Fotboll på tv:n men lyssnar mest.. Ska försöka få till en vettig bedtime och hoppas att jag inte vaknar alltför många gånger.. Men jag gnäller inte – vann ju trots allt på en lott idag 😄

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.