Kval & Semifinal….

Har fått myggbett.. eller vad det är. Aldrig varit med om jag fått det här tidigare – båda vristerna och det kliar såå mycket. Bättre det iofs än de två fästingarna jag fick på landet men som tur var hade ju Åsa fästingplockare så vi (läs hon 😊) fick ut dem. Hon påminde mig också varje dag om att ”badda” dem med något medel som jag inte minns namnet på.. Det ena blev rött och kliade i några dagar medan det andra blev okej med en gång.

Fredagskvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig – uppe alldeles för länge som det ofta blir på just fredagar.. På skrivarhumör så det blev ett helt inlägg vilket inte riktigt var planen så det får helt enkelt bli två.. En del var dessutom skrivet / planerat innan.. Är säkert en salig röra av ”idag” och ”imorgon” av den anledningen men orkar inte gå igenom och kolla / rätta till det..

Jag fyller 11 år och får ett kort med posten från Farmor och Farfar ❤️ Farfar grejade och knåpade alltid med födelsedagskorten till mig – inte några köpta kort här inte utan gediget hemmagjorda..

Tror inte att jag fick fem kronor i födelsedagspresent även om det motsvarar 30 kronor med dagens penningvärde för snåla var dom absolut inte.. Men å andra sidan har det gått total inflation i hur mycket man får / förväntas ge nuförtiden..

Farfar jobbade ju på tryckeri och det var kanske därifrån hans intresse för det här kom. Om jag inte är ute och cyklar helt och hållet så jobbade han som ”faktor” – en slags förman på tryckeriet som ofta är länken mellan tryckeriet och kunden.. Enligt beskrivningen också en person med gedigna kunskaper inom grafisk teknik.. Om jag cyklar Papps så får du hojta till 😊

Ska inte skriva en roman om det här.. lovar 😊
Efter skilsmässan hade Amber Heard en kort relation med Elon Musk och det är också han som gjort den enda inbetalningen till välgörenhet i hennes namn.. Hon lovade ju att allt från skilsmässan skulle gå till välgörenhet eftersom hon inte ville ha hans pengar.. men det ville hon tydligen ändå.

Nu har hennes syster gått ut och sagt att under deras relation så var Elon Musk kontrollerande etc. Inte en så positiv beskrivning alltså. Dessutom är det tjafs om någon Tessla som Amber påstår sig ha fått som gåva..

Antingen har hon världens otur för att de här männen bara uppvisat sådana här sidor gentemot henne eller så har hon inga gränser, spärrar eller filter 😃

Men helt ärligt så ser han inte så mysig ut Mr Musk.. Inte för att de är lika men jag kan få lite av en Donald Trump känsla.. om ni förstår vad jag menar. Ska tillägga att jag inte satt mig in i Elon Musk är som person – han kanske är den mest godhjärtade personen i världen som öser in pengar till välgörande ändamål.. Men något säger mig att det inte är så..På väg till bussen.. Tappade i princip all färg i Sverige, inte för att det bar mulet och dåligt väder precis a tiden utan för att jag var rätt dålig på att sitta i solen.. Men nu blir det till att återuppta terrassrutinen igen – mår så mycket bättre med lite färg ✨

Hade fyra ”stopp” innan jobbet och fixade tre – några linser blev det inte för det var siesta stängt i den butiken jag brukar köpa mina linser. Får ta det när jag åker in till stan i slutet på nästa vecka – ska nog klara mig till dess utan större problem.

Köpte dricka så att jag klarar helgen om jag vill vänta med att handla till på måndag..

När man behöver få upp blodsockret.. Gick till caféet intill butiken men mina favorit croissanter var slut.. Den vänstra är någon slags croissant med äpple och inslag av wienerbröd.. Stor risk att köpa i Spanien men var god och inte så där läskigt söt som deras ”bakverk” oftast är..

När man skickar förslag till systern som jobbar på förskola om tips på t-shirt till jobbet och klänning till AW:n och hon avböjer 😀

Blev inga direkta fynd igår men visar som vanligt imorgon.. En ordspråks t-shirt att tänka på och en enkel dagkjol för sommaren..När man får finbesök i butiken och är ”hundvakt” medans ägarinnan provar kläder i lugn och ro.. så att hon kunde shoppa fyra klänningar och tre lite finare toppar 😃

Gick förbi en mellanstor hund som var väldigt nyfiken på de här två.. dom mindre intresserade av honom.. Det var nästan så jag rusade efter ägaren med en lapp med telefonnumret till Doggisarnas SPA.. har aldrig sett en hund med långa öron och kort hellugg 😃 Snyggt var det inte..

Det var lugnt i butiken så det var tur att jag var hundvakt 😊 för hon shoppade för nästan en tredjedel av försäljningen..

Jobbade med Margot eftersom Marta slutat och Christina är i Sverige. Ser fram emot att hon kommer tillbaka – alltid mycket roligare att jobba med henne ✨

Åkte med Margot hem så jag var hemma strax innan fotbollen började.. kunde med andra ord se hela matchen. En vända med Doggisarna i halvlek..

Tjejerna som fick Netflix att göra ”The Tinder Swindler” har smart nog kapitaliserat ordentligt på att ha blivit blåsta av Simon Leviev som han kallade sig. Innan det blev en serie startades det insamlingar till dem för att de skulle komma på fötter.. det var ju främst den norska tjejen som råkade illa ut ekonomiskt (och känslomässigt skulle jag tro..). Några insamlingar behövs definitivt inte nu – det är ett som är säkert.

De har t ex gått samman med familjen Leviev som han påstod sig tillhöra. En israelisk familj som är verksamma inom diamanter och smycken. Familjen har stämt honom för att han dragit deras namn i smutsen och de tre tjejerna har en form av influencer samarbete med dem.

Nu handlade ju inte allt om pengar utan väldigt mycket också känslan av att bli så lurad.. på både kärlek och pengar. I svenskans fall var det vänskap och pengar. Hursomhelst sååå bra att de bestämde sig för hämnd och låta en hel värld få veta hur han ser ut så att alla (förhoppningsvis) möjligheter för honom att blåsa fler är borta..

Tror nog att de fått tillbaka pengarna och mer därtill (men det har jag inget belägg för) och istället för kärlek så fick de en väldigt stark vänskap ✨Nu var jag kanske lite negativ men jag tyckte att kommentatorerna var så positiva och hurtfriska trots att Sverige inte gjort något mål.. Visst de spelade bättre än Belgien men inga mål ger ändå ingen vinst.. Efter 70 minuter eller så började de väl svänga lite och lite oro smög sig in i rösterna..

Belgien hade ju ett par riktigt bra chanser där några gånger från typ den 70:e minuten och då blev nog alla svenskar ”skakis”..

Men.. skam den som ger sig Sverige vann välförtjänt med 1-0 som gjordes i 92:a minuten (!).. Men det är det nog inte många som missat 😊

Karisma låg ute på terrassen och njöt av att det bara var 25-26 grader (vid halv elva tiden).. Känns riktigt svalt jämfört med dagens 29-30 grader och sol ☀️Nu ska jag inte sitta här och vara ännu mera negativ men.. Semifinalen på tisdag känns mer än utmanande för Sveriges del.. Ska inte säga att jag kollat supernoga på Englands matcher men vi hade ju fotbollen på varje kväll på landet så lite koll har jag och det känns som om de spelat väldigt mycket bättre än Sverige.

Vad är det med att så fort tjejer/kvinnor uttalar höga mål så går det på något sätt helt fel.. Men när jag tänker en gång till så är mina jämförelser av olika grad fullständigt orealistiska – Blondinbella skulle bli ”Världens mäktigaste kvinna”, Nyamko Sabuni skulle bli Sveriges första kvinnliga statsminister och Märta Stenevi skulle ta tillbaka MP till nivåerna under Åsa Domeijs tid (typ 13 procent).. Plötsligt framstår Damlandslagets uttalande om guld som en fullständig ”walk in the park”..Järnkoll har jag definitivt inte på Friidrotts VM.. Vet att någon kille tog brons i gång och typ kollapsade under segerintervjun.. en helt otippad tjej kom nia i spjut ✨ En längdhoppare misslyckades totalt och det gick inte så bra i herrarnas kula/spjut (vilket det nu är) heller.. Helt enkelt inte Sveriges VM men några sådana förväntningar fanns ju inte heller..

Det stora och enda hoppet är Duplantis.. till att ta guld alltså. Det fanns väl hopp om klart bättre placeringar på andra håll men inga ”guldhopp”.. Hade inte tänkt hålla mig inte vaken till 02.05 när kvalet började – så intressant var inte det..

Uppdatering.. Tiden rann iväg, jag lyssnade för länge, somnade lite lätt men vaknade igen.. Så det blir nog lite kval ändå..

Har däremot bestämt att ställa klockan i natt och hoppas på🥇Det skulle inte vara helt otippat 😄Måste vara jobbigt att alltid ha kravet på sig att vara bäst.. i varenda tävling. Det finns liksom inget utrymme för att misslyckas, att inte ha en bra dag – alla förväntar sig den här guldmedaljen.. Det är ju inte helt sunt att lägga den pressen på en 22-åring även om han säkert sätter den största pressen på sig själv. Hade kunnat räcka så kan jag tycka..

Han får ”trösta sig med” att han är världens bäst betalda friidrottare.. Tycker förresten att den här reklamen för AMF är riktigt bra.. Plus i kanten till den reklambyrån.. men de lär behöva värva ett gäng nya kunder för att räkna hem det för billigt har det inte varit..Upptäckte att det var reprisen av Allsång på Skansen – Ettan stod på eftersom fotbollen gick där. Har bara sett ett av årets program tror jag men igår så fick det stå på för det är ju också en av de sakerna som är så härligt svenska.

Artisterna var/är väl inte så himla kul alla gånger men de där Allsångerna med gamla schlagers kan jag inte motstå.. Eloise och allt vad det är.. Älskar’t 💕

Sanna Nielsen har ju bestämt sig för att sluta efter den här säsongen.. Vet att hon varit super populär och blivit vald till Årets tv-personlighet flera gånger.. Jag har inte tyckt att hon varit så där överdrivet bra men i år känns det som om hon släppt loss och då också blivit klart bättre..

Vem som ska efterträda henne har man inte informerat om och det är kanske inte klart heller. Läste någonstans (ingen aning om var) att två alternativ som folk ville ha som ny programledare är Benjamin Ingrosso eller Oscar Zia (😱). Misstänker att jag läste det någonstans med unga läsare för jag tror inte att Rut, 71 år tycker att Oscar Zia är ett bra alternativ.. Benjamin Ingrosso tror jag inte är intresserad och han har nog heller inte den typen av personlighet som krävs..

Nu är jag väl delvis part i målet när det gäller mitt förslag men jag tycker att Hanna Hedlund personlighetsmässigt skulle vara superbra men hon är kanske inte tillräckligt folkkär/känd. Men det blir den det blir och så länge det INTE blir Oscar Zia, Per Andersson eller David Hellenius så har jag nog inga synpunkter (säger jag nu.. jag som har synpunkter på det mesta 😊)..


Gårdagens fynd.. Väldigt basic och användbart.. USLA bilder som vanligt 😊 Tagna sent på kvällen så det var mörkt ute..

En enkel kjol som är användbar när jag går ut med Doggisarna, går och handlar etc..

En grå t-shirt med trycket ”Faith, Trust and Pixie dust” (Tingeling) – tänkte ha som en slags devis nu under andra halvan av 2022..

Apropå det.. hade tänkt köpa en lott igår för det var bara mina turnummer i datumet men glömde det såklart. Har en chans till – den 27/7-22 och det är dessutom Mammas födelsedag så det kanske är ett gott tecken..Apropå kläder.. Kommer ni ihåg att jag skrev om Daniel Paris och den där tjejen som åkte med samma flyg som mig? Troligen inte 😃 Hursomhelst så var det ju om deras skor.. såg att dom hade dom på sig när de var på beach club i förrgår.. Lika röda och lika gröna lurviga innetofflor – hänger som sagt inte med 😄

Ska vara sol och 27 grader idag – alldeles perfekt juliväder.. På tisdag däremot ska det bli 37 grader (!) och på onsdag 32 grader.. Jag tror att jag ska ge mig ut och försöka få tag på en liten barn/hundpool så att jag kan kyla ner hundarna.. och dom kan kyla ner sig själva när de känner för det. Funkar iofs med duschen också men kan ju inte ha dem stående i duschen halva dagen.. Kommer såklart att köra AC:n men den kommer inte att räcka för att kyla ner.. Tack och lov för att jag har ett ”spanskt” läge på terrass, vardagsrum och sovrum..

Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska gå och handla idag eller ta det på måndag när jag kollar efter pool.. Tror nästan att det blir så för jag har mat och dricka så att jag klarar mig. Tror att den stora kinabutiken här i närheten har någon vettig pool.. Har inga planer på att lägga en förmögenhet på att köpa en eftersom jag inte vet om de kommer att vilja vara i den.. Kan isåfall uppgradera senare om den är för liten eller av annan anledning behöver vara bättre.. Tintin har ju vant sig att simma i vanlig stor pool så han tycker säkert att det är ”trams” och mer påminner om ett oönskat bad i badkaret 😄🐶

Ha en bra lördag så hörs vi ikväll!

5 reaktioner på ”Kval & Semifinal….”

 1. Läser i kapp på bloggen. Såg det om Allsång på Skansen och ny värd. Du har väl inte missat att Per Andersson är med i princip varje avsnitt redan nu ? 🙂 🙂

  1. Jo, det har jag missat Det är ju verkligen ett orosmoment – jag smäller av om det är han som är efterträdare Han kommer tramsa sönder hela programmet..

   1. Han är med i en kvartett med Helene Sjöholm, Sussie Eriksson och Linus Wahlgren som får göra diverse nummer. Han var dock inte med i dag…
    Nej, han är allt annat än min favorit.

    1. Helen och Sussie som är så bra och trevliga – tycker inte min bild av dem tillsammans med honom går ihop.. Vi får VERKLIGEN hoppas att det inte blir han men jag tror nog inte det. Hälften av Sveriges pensionärer skulle göra uppror 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.