Tapaskväll & Sommarprat….

Det blev tapas trots allt igår – mer om det längre ner..

Fick Messenger meddelande av Christina igår.. Dom åkte ju till Sverige i förra veckan och på raden framför hade det suttit två tanter och hostat och snörvlat.. Utan munskydd så nu ligger både Christina och hennes man sjuka i covid.. Pappa råkade ju också ut för det när han åkte tåget hem från Helsingborg.. Hoppas jag klarar mig..

Hade lite ont i magen sent igår kväll efter det att jag kommit hem. Berodde med 99 procent sannolikhet på att jag bytt till ett annat märke på nikotintuggummina och att det blev några för mycket igår. Skärpning idag!

Kom lite tidigare än Kattis & Co.. Inte helt enkelt att bestämma exakt tid när man sitter i telefonkö till SAS kundtjänst.. Men eftersom den beräknade kötiden var 220 minuter gav Kattis upp och skulle gå upp i morse för att ”kör vidare”. Idag får de boka om själva – det fick de inte göra igår..

Hade inte hunnit bli så mycket folk ute men som vanligt mer eller mindre fullt på Taberna del Pinxto. Lyckades få ett bra bord på uteserveringen.. Men ikväll var båda Kattis döttrar med så då blev vi fem och bordet för trångt.. Flyttade till ett stort bord inne men som ändå var som ute eftersom det var helt öppet..

Tur jag tog de där bilderna medan jag väntade.. för sen glömde jag att ta en enda bild.. Tror iofs inte att Kattis döttrar velat synas på min blogg 😃 men lite mat hade jag ju kunnat fota.. Blev ett antal tapas så inget slarv med maten igår med andra ord ✨Hursomhelst trevlig och god kväll – alltid lika kul att träffa Kattis.. Tycker att Taberna del Pinxto är ett par snäpp bättre än Lateral som vi var på senast.. Iallafall när man ser till helheten med mat, koncept, trivselfaktor och pris.. Visade sig förresten att den ena dotterns kompis som är med har sommarställe ett par minuter från Bullerbyn.. Ibland är världen liten..

Blev inte sent – hemma vid halv elva.. Ut en sväng med Doggisarna och så lite soffhäng ✨ Bedtime vid halv ett utan att någon skalbagge synts till.. Lyssnade klart på det sommarprat jag började lyssna på när jag gick till apoteket och sedan P3 ID om Heidi Fleiss (kvinnan som blev en ökänd bordellmamman i Los Angeles).. Sovrumsdörren stängd.. ”just in case”..Apropå SAS och piloterna.. Förstår lite mer nu och förstår då också piloterna lite mer.. Så vinglar sakta tillbaka lite på den tunna is jag är ute på.. Det var inte riktigt så ”lätt” som jag trodde att tycka något..

Sedan ska jag förtydliga att det jag skrev om att 350 flyg och 30 000 resenärer kan påverkas av SAS strejken är per dag..

Oavsett vem som har rätt respektive fel.. det är väl lite av varje kan jag tro så är det ju väldigt många som kommer i kläm.. Familjer på väg på semester och tex de här tjejerna som skulle på sin första ”charterresa” till Kreta.. Bara att vända och åka hem till Småland (eller vad det nu var) igen.. Inte så himla kul heller att sitta i SAS kundtjänst misstänker jag..


Stickad tröja och keps i mossgrönt och orange – det var tider det 😃

I slutet på 1967.. Jag tror att vi ganska nyligen har flyttat till Fredriksdal i Helsingborg. De nybyggda lägenheterna med rött tegel.. Vi bodde inte i så höga hus som de man ser i bakgrunden på bilden – våra hus var trevåningshus..

Det var här jag träffade min bästis Lisbeth, det var här jag gick på lekis, det var var här jag fick ”en halv meter popcorn” till helgen, det var här jag ofta bjöd bort mycket av mitt lördagsgodis för jag gillade inte godis lika mycket som de andra.. Det var också här som jag ropade ”Polis, polis potatisgris” till två kvarterspoliser och sedan inte kunde sova på natten av ren rädsla för att de skulle komma och ringa på dörren.. Varifrån fick jag att göra något sådant? Antagligen fullkomligt inspirerad av Pippi Långstrump 😊

Min kusin skrev till mig häromdagen att hon varit barnvakt till mig då när vi bodde på Krukmakargatan och att jag alltid var jättesnäll. Så nu vet vi att jag inte var något hopplöst busfrö 😄

Apropå de där husen.. Jag har verkligen starka minnen av hur vi på våren går till ett av de där trevåningshusen där det finns en slags butik en trappa ner från ena hörnets utsida.. Dit gick vi för att köpa nya träskor till mig och när vi gjorde det då visste jag att det var vår och att sommaren var på väg. Barndomens vårtecken helt enkelt..

Uppe strax efter åtta.. Inget wi-fi men var tillbaka inom en timme så inga problem med det..

Hyfsat lång To Do lista men det är bara praktiska grejer så inget större.. Skönt att sätta ✅ på mycket – både inför resan och för månaden totalt..

Hade tänkt ta en soltimme på terrassen men det blev bara en halv.. blev lite rastlös i värmen.. Kollade vädret i Sverige och det ser helt okej ut nästa vecka – runt 21-22 grader och mestadels sol.. Helt okej men molnen får gärna hålla sig borta så mycket som möjligt..

Ska tvätta två maskiner, köra Hemma SPA inför resan och fixa naglarna. Det blev aldrig av att jag gick och fick dom fixade – tycker att dom är lite för korta och sköra för det så jag kämpar på med att försöka få ordning på dem..

Lite annat småfix också inför resan.. och ta det väldigt lugnt..

Lite märkligt kan jag nästan tycka att det är att jag verkligen gillar gröt.. Jag är ju ingen frukostmänniska och gröt är ju verkligen inget annat än just frukost.. Kanske skulle ta och äta lite havregrynsgröt nu när jag är i Sverige.. Jag inbillar ju mig att jag ska förvandlas till en frukostmänniska så fort jag kliver av planet typ..

Ska ju ta med några sådana här tallrikar hit och så skulle jag väldigt gärna vilja hitta en duk i ungefär den här blå nyansen.. Jag är rätt säker på att jag kommer hitta någon/några dukar i Bullerbyn men ingen i den här blå nyansen. Vet att jag sydde en ljusbå med lite blommor på någon gång för evigheter sedan.. inte säker på om den finns kvar. Om den gör det så får den hänga med hit.. sina sneda och vinda sömmar till trots 😄

Apropå mat.. Vet att jag skrev häromdagen att skaldjur i Sverige oftast är godare eftersom de är fiskade/fångade i mycket kallare vatten.. Men när jag såg de här bilderna på Instagram igår så kände jag att det går inte att säga att det ena är godare än det andra.. För hur gott är det inte med grillade skaldjur på en strandrestaurang här nere?

Slutsatsen får nog bli att det är lika gott men på olika sätt.. Grillade = godare här.. Naturella = godare i Sverige.. Men skaldjur, oavsett var, kommer alltid att vara det bästa jag vet ✨Jag tänkte på det där sommarpratet igår.. Felicia Nestler – dotter till ”Arbogakvinnan” Johanna Möllers exman som hittades drunknad på en meters djup. Hon dömdes förresten för att på något sätt ha varit inblandad (kommer inte ihåg brottsrubriceringen, anstiftan i tingsrätten men snäppet lägre i hovrätten).

Som jag skrev igår så kände jag inte alls till namnet Felicia Nestler. Hade ingen aning om vem hon var (är). Tyckte att det skulle vara intressant att höra hennes berättelse för all rapportering har i princip handlat om Johanna Möller. Dottern har man aldrig hört något om eller av..

Det är det hela hennes sommarprogram går ut på. Att för första och sista gången berätta sin historia. Hon gör det till stora delar för sin egen skull men också för att visa andra att det finns hopp. Man kan bli glad igen, man kan tillåta sig att vara både glad och känna lycka. Men hon gör det också för att i princip alltid ligger fokus på förövaren. Anhörigperspektivet försvinner snabbt.

Jag ska inte summera eller recensera hennes sommarprat men några saker slog mig.

Det var så skönt att det var helt och hållet på hennes villkor. Från A-Ö. Helt utan massa innehåll av den typen man är van vid från rapporteringen om Johanna Möller. Balanserat – trots att hon har all anledning att hata Johanna Möller och säkert skulle många välja att låta en hel värld veta det.

Det var känslosamt men inte gråtmilt, det var långt mer moget än hennes ålder men framför allt hade hon och hennes berättelse en integritet som jag tycker var berömvärd (eller hur jag ska uttrycka det). Det var så ”klokt” så man förstår att hon fick bli vuxen alldeles för tidigt.

Man skulle kunna tro att det här är en kö eller två till incheckning på Arlanda men det är det inte.. Det är kö för att träffa Pernilla Wahlgren – ta selfies med henne och köpa kläder ur hennes kollektion.. På Gekås i Ullared såklart 😃

Apropå köer så har jag inte hört något från Kattis hur det går för dem att ta sig hem.. Hem kommer de ju alltid men det blir mer eller mindre krångligt..

Inte bara Pernilla Wahlgren som varit i Ullared utan även Ebba Busch – hon har åkt runt och träffat människor på ett gäng platser innan hon ”landade” i Visby och Almedalsveckan igår 🇸🇪

Hon är inte ensam om att åka runt så här inför val och jag vet inte om hon gör det mer än de andra men hon lyckas iallafall ”alltid” få till ett uppsving från tidigare opinionsmätningar till valresultatet.. Troligen också i det här valet.

Jag tippar ju och gissar på det mesta men har aldrig gjort det när det gäller valet så det kanske jag skulle ta och göra i år. Inte tippar så att jag spelar på det utan tippar och gissar för mig själv (och ibland med andra men inte med spelbolagen) och delar här eller så.. Ja, så får det bli.. typ en vecka före valet.

  • Blir det en röd eller blå regeringskonstellation.
  • Respektive partis valresultat med en decimal.


Liberalerna kommer att spela en mycket större roll än vad någon hade kunnat ana för ett halvår sedan. Det finns ju starka vindar inom partiet att man ska hålla sig långt borta från SD.. och det kommer såklart Magdalena Andersson försöka dra fördel av. Ulf Kristersson kommer att få balansera och vara väldigt tydlig hela tiden med att SD inte ingår i en borgerlig regering vilket SD självklart inte uppskattar.. Fel hanterat så kan det istället för en röd/grön röra bli en blå/blå röra – eller så blir det både och..

Just nu skulle jag inte bli förvånad om L hamnar på ett valresultat kring sju procent..

Sötchock 💕 Hade jag sett de här två på flygplatsen när jag kommer tillbaka från Sverige så hade det varit stor risk för att jag inte kunnat hålla mig.. och vi blivit fem i familjen 🐶🐶🐶🐶

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.