SAS & Skalbaggen….

Hade lite dialog med Kattis igår kväll och döttrarna ville gärna åka in till stan ikväll och äta tapas. Om det blir så möter jag upp dem inne i stan.. Om inte så ses vi nog i september när jag är i Sverige.. Hon har köpt nytt hus men får tillträde så att det nästan krockar med när jag är där så vi får se hur vi får till det då ✨ Hursomhelst så hoppar jag över att ta mig bort till Boho Club – inte runt hörnet direkt..

Nästintill panik igår när jag i ögonvrån upptäckte en sådan där skalbagge modell större som sprang in under den stora bokhyllan i vardagsrummet.. Nej, det var inte en kackerlacka. Rusade och stängde dörren till sovrummet, slet fram en spray och försökte spraya in så gott det gick. Hade precis tänkt gå och lägga mig men visste inte om den var kvar bakom bokhyllan eller tagit sig ut genom altandörren.

Var ju tvungen att gå och lägga mig till slut.. efter att ha väntat ut den i nästan 1,5 timme. Lämnade altandörren lite öppen så att den skulle kunna ta sig ut om den var kvar inne. Hundarna förstod ingenting., varför de inte fick lämna soffan och varför jag satt som en hök.. Hade inte klockan varit efter elva så hade jag dragit igång dammsugaren och bankat med kvasten.. men det hade nog inte grannen under uppskattat. Jag är inte ens säker på att jag själv ville se den en gång till innan jag skulle sova. Sovrumsdörren stängd under natten..

Jag hatar och är livrädd för insekter och grodor.. i min värld var den där skalbaggen säkert fem gånger större än den egentligen var men den var stor.. I min värld igår så hade jag typ skrivit upp ”Anticimex” på To Do listan – lite lätt överdrivet insåg jag redan innan jag gjorde det 😊

Allt ovan skrivet innan jag gick och la mig och precis hade sett skalbaggen.. Liiite mer sansad idag 😊


Får bli några ”två systrar” bilder idag för det börjar som sagt dra ihop sig för vår första gemensamma semester på evigheter ❤️ Tror inte att någon missat att jag ser fram emot tid med henne och Pappa på landet 😊

Vi ska till Bullerbyn en dag och då ska vi givetvis åka till Minneslunden också, sedan ska vi till den där butiken i Rånäs som jag tycker verkar vara så rolig och så hälsa på min kusin och hennes man. I övrigt har vi ingenting som är spikat och schemalagt – såå skönt. Det innebär inte att vi inte kommer att göra något men vi gör det när och om vi känner för det..

Jag har ju middagen med min väninna Åsa också.. men i övrigt kommer vi att ta dagen som den kommer.. Bara skrota.. och så leta efter lite kantareller förstås..


Någon som är VÄLDIGT lycklig över årets första kantarellskörd 😄 Foto: Edensvärd

Kanske låter som en alldeles alldaglig och lite tråkig semester.. för alla som längtar efter strand, bad och utlandsresor.. Men jag har ju den stora förmånen att bo i det så för mig är det här en alldeles perfekt semester.. Jag tillbringar ju heller inte så mycket tid per år med min syster så det värdesätter jag jättehögt.. Som tur är så har jag ju Pappa här nästan halva året så vi träffas ju mycket vilket jag uppskattar 💕Uppe strax efter åtta.. blev ju inte den tidiga bedtime jag tänkt pga ni vet vad..

I mitt knä.. soffhäng med Nyhetsmorgon och två Doggisar i knät ❤️ Konstig bild eftersom den är tagen på så nära håll men kunde inte låta bli – dom är sååå söta när de ligger så där tätt i mitt knä ❤️

Använt kvasten för att ”banka” på och runt bokhyllan men ingen reaktion. Den kan väl ändå inte ligga kvar där och trycka hur länge som helst tänker jag. Kommer inte åt bakom eller under men ”bankandet” borde skrämt iväg den om den var kvar – eller? Kommer definitivt ha dörren till sovrummet stängd tills jag åker..I mitten Marbellas borgmästare tillsammans med sina två systrar.. på bröllop i helgen.

Men hon har anledning att vara glad av fler anledningar. Har ju tidigare skrivit om att Marbella fått två utmärkelser för bästa destination och nu har det blivit en till ✨

Enligt en undersökning gjord av den brittiska webb-tjänsten ”Compare the Market” hamnar Marbella på listan med de 10 mest rogivande destinationerna i världen. Det är bara Marbella i Spanien som kvalat in på listan..

Anledningen är antalet hotell, SPA-anläggningar, grönområden och stränder.. Liiite förvånad är jag ändå – rogivande är inte det första jag tänker på. Iallafall inte under högsäsong.

Listan toppas av Orlando i Florida följt av Miami och Wellington på Nya Zeeland. I ”rogivande” lär de väga in annat än det första man tänker på när man hör ordet..

Landar ju så att det blir för sent att börja greja med middag när vi är framme.. Det deppar jag inte jättemycket över för jag kommer att vara hungrig redan när jag landar (flygplansmaten är inget att hänga i julgranen..) och jag gillar ju MAX 😃 Kommer att äta något på Málaga flygplats också om det nu inte är kaos där också så att jag inte hinner..

Men sen blir det inga middagar på hamburgerrestauranger under resten av semestern..

Varje månad sätter jag upp ett antal mål – kan vara både högt, lågt och spretigt.. Gör ”bokslut” varje månad och sätter nya mål för den nya månaden. Lite av en plan också skulle man kunna säga.

Har med andra ord precis gjort både ”bokslut” och satt nya mål.. Jag brukar lyckas hyfsat bra med mina mål men två saker halkar alltid efter..

Jag kommer inte riktigt upp till det antal steg jag tänkt mig. Men nu i juni var målet lite högt med tanke på att Doggisarna inte kan vara ute så länge.. Jag lyckas inte sluta med tuggummina. Blir galen men det är sååå svårt. Har ju hela tiden något att skylla på.. skulle inte klarat jobba i fredags.. inte så kul att må som en sopprot när Kattis och andra vänner är här.. eller något annat. Men jag SKA klara det.. men det abrupta slutet har jag insett är fel metod. Jag vet bara inte riktigt vad som är rätt metod..

Har en del på To Do listan men mest ”smågrejer”.. Ska strax gå till apoteket och köpa nikotintuggummin.. tyvärr 😬 Hade tänkt göra det på morgonpromenaden med Doggisarna men det gick inte.. När vi hade gått sisådär 75 procent av sträckan så skulle Tintin absolut hem.. Vet inte om det berodde på att han var trött pga av värmen eller om han trodde att vi var på väg till deras SPA 😃 Inte hans favoritdestination direkt.. Men ville inte tvinga honom att gå vidare om anledningen var värmen.. Det var nog lite för varmt för dem att gå ToR apoteket..Men jag vill egentligen inte lämna dem om den där skalbaggen är kvar.. inte för att jag tror att den ska äta upp dem men jag har ju ingen aning om vad det var och om den kan bitas eller något. Ja, jag är väldigt överbeskyddande – något som kommit efter Thomas.. Körde en sväng med dammsugaren innan jag gick.. och råkade välta ljuslyktan på soffbordet så att glaset gick sönder 😪 Bara toppen men i tre bitar – tror inte att det kommer att bli fint att laga.. Tur att jag ska till Bullerbyn så mycket som jag lyckats välta de senaste veckorna..

Min lite ”high tech” dammsugare.. Åker inte fram varje dag utan jag sopar och kör en slags ”swiffer” fast i ”Kina version” för det mesta. Dammsugaren är däremot det enda som funkar för soffan. Bra är den hursomhelst ✨Tänkte lyssna på Felicia Nestlers sommarprat när jag går.. När jag hörde namnet så hade jag ingen aning om vem hon var men det vet jag nu. Hon är dotter till den man som ”Arbogakvinnan” Johanna Möller varit gift med och som hittades druknad.. Hon blev ju sedan misstänkt för mord men blev väl aldrig fälld (Johanna Möller alltså)..

Det var ju en del konstigheter kring det där – de levde inte ihop längre men hon tog ändå ut en livförsäkring och hon ringde försäkringsbolaget väldigt snabbt efteråt för att fråga när hon skulle få den utbetald.. Dom tyckte att det hela var väldigt konstigt och startade en egen utredning.. tror inte att polisen var inne på något ”brott spår” – hon fick nog aldrig några pengar om jag inte minns fel.

Ska bli intressant att höra dotterns perspektiv. Det låter hemskt men det är ju faktiskt också en slags upprättelse för hennes pappa. Tror jag.. innan jag lyssnat.Amineh Kakabaveh KU-anmäler Ann Linde för hennes agerande i uppgörelsen med Turkiet och de krav Erdogan ställde. Hon känner sig väl riktigt ”lurad” när de valde att gå stick i stäv med överenskommelsen typ första arbetsdagen efter det att riksdagen stängt.. Hon borde kanske varit lite smartare och sett det scenariot komma och ställt krav på en förlängning.. Då hade vi sluppit Morgan Johansson som justitieminister..

Men hennes anmälan kommer att passera obemärkt förbi i semestertider.. hon gör det nog mest för sin egen skull. Känna att hon visat att hon inte ”accepterade” Ann Lindes agerande..


Apropå juli…. Fjärde juli idag och tillsammans med norrmännen är det väl amerikanerna som är bäst på att fira sin nationaldag.. Det är nog BBQ i mer eller mindre varenda trädgård runt om i USA idag 🇺🇸


Packlistan är i princip klar och det är bara måndag.. Stor resväska, bag och handväska ✅ Har verkligen blivit galet mycket bättre på planering och packning.. Men som jag skrivit tidigare så är det inte supernoga den här gången.. Egentligen mest vädret jag behöver tänka lite extra på. Får hålla koll på prognosen men några tjockare tröjor och en ”regnjacka” måste jag nog få plats med.. tyvärr..

Har planerat in att träffa några kompisar kvällen innan jag åker.. hoppas att jag känner att jag har ✅ på allt så att jag kan göra det. Flyger ju inte med något tidigt flyg så jag måste inte upp tidigt..

Har bokat in ett möte med Esther också – inte för att jag behöver det egentligen utan det är bara lite mer ”just in case”.. Jag tror att hon har lite semester sedan när jag kommer tillbaka så om vi inte ses nu så blir det ett väldigt långt uppehåll..

I övrigt har jag inga ärenden som måste fixas eller något som ska köpas.. ✅ på allt sådant. Möjligt att jag köper ett par öronsnäckor till för mina gamla gick ”sönder” igår.. De funkar fortfarande men man måste hålla i den lilla grejen man ansluter till telefonen i exakt rätt vinkel hela tiden.. Hade ju som tur var köpt ett par nya att ha i reserv.. och nu är de alltså inte i reserv längre..Åker som tur är inte med SAS – det är väldigt sällan jag gör det. Nu blev det ju strejk vilket väl inte var helt förvånande men hur kul för dem som skulle/ska iväg på semester?

Det skulle gå ett flyg från Landvetter hit idag 16.15 – klockan 13.00 kom det ett sms till resenärerna att flighten är inställd.. Några som fick flyget inställt hade t.o.m hunnit igenom säkerhetskontrollen..

Det här är tydligen den information man får och det går inte att komma fram till kundtjänst..Upp till 250 flygningar och 30 000 flygningar kan komma att påverkas av det här.. Först gå och vänta i osäkerhet i x antal dagar medan förhandlingarna pågick och sedan pang få veta att resan inte blir av några timmar innan. Nej, jag säger det igen – SAS kommer inte överleva, passagerarna tappar det redan låga förtroendet helt och hållet.

Jag har inte satt mig in i detaljerna men vet att piloterna kräver att alla ska ha kollektivavtal och det kan ju låta rimligt när man hör det utan något sammanhang. Vad det innebär har jag ingen aning om så därför är det svårt att säga om det är rimligt.. Det hänger väl ihop med att SAS inte kommer att kunna ”tjäna pengar” på att använda piloter från dotterbolagen där piloterna har lägre löner..

Om man som pilot är av uppfattningen att man hellre ser att SAS går i konkurs än att man backar så har man nog rätt låsta positioner.. Nu vet jag inte i vilken utsträckning det är representativt för SAS piloter i stort..

Jag undrar om man från pilotfackets sida sett något av omvärlden och av SAS resultaträkning..

Kattis och döttrarna ska ju åka hem imorgon – med SAS.. och ett inställt flyg.. Flyget är inställt och de är avbokade i SAS system men får inte boka om ännu.. Så vi får se hur det blir ikväll – troligen kommer hon att sitta fast i telefon för att försöka lösa det med nya biljetter.. Tråkig sista kväll (om det nu blir sista..).

Strax ut med Doggisarna på en kort 18.30 promenad.. fortfarande för varmt för dem att vara ute länge.. Gör mig inte iordning förrän jag vet om det blir några tapas eller inte.. Tror inte att det blir det men om så hoppar jag snabbt in i duschen och fixar till mig.. Annars blir det Depp/Heard dokumentär..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.