Nybrogatan & Middagar….

Hade tv:n på och tittade på Wimbledon och Nadals match.. Ingen rafflande historia direkt.. Kommer ihåg när Thomas och jag var på bilsemester och såg Stefan Edberg i Wimbledon – vi satt på en restaurang vid Gardasjön och åt lasagne.. typ ensamma för det var inte direkt middagstid..

Vaknade vid fyra och det var nästan så att jag sträckte mig efter mobilen för att filma rakt upp i taket (lättaste sättet att fånga ljudet) – ljudet från vågorna var så intensivt. Jag har hört om flera stycken som flyttat ifrån lägen som mitt pga att de blivit så störda av vågornas ljud. Det är obegripligt för mig och första gången trodde jag att personen skämtade – jag älskar det 💙 Men jag antar att det störde deras nattsömn..


Det här är för ungefär ett år sedan.. Christina och hennes man bjöd med mig Ichiban. Jag funderade först på om man ”kan” gå på restaurang så nära inpå.. Men bestämde mig för att gå för jag visste ju också att Thomas inte tyckt/velat att jag skulle sitta ensam utan att jag självklart skulle gå.

Det här med att varit en hel del ensam har ingenting att göra med att jag tycker eller tror att jag inte kan gå ut och äta etc utan har bara varit för att det har känts bäst för mig. Men nu har ju årsdagen passerat och jag tror att jag kommer att känna för att mer social framöver..

Jag var lite nervös över hur det skulle kännas och hur jag skulle må men vi hade en trevlig kväll så jag var glad över att jag följt med.. Men när vi skildes åt i mörkret ett par hundra meter från restaurangen och de två gick åt sitt håll och jag gick ensam åt mitt håll då fick jag en så stark känsla av ensamhet. En ensamhet som ju då var helt ny för mig.. Jag kan fortfarande känna av det men inte alls som då men den överskuggade inte kvällen som förutom att den var trevlig var nyttig för mig..

Vi bodde under ett par år på Nybrogatan 14 .. precis intill restaurang Italiano och en stenkast uppåt till Östermalmstorg.

Jag har tyvärr inga bilder inifrån lägenheten – så tråkigt men hänger såklart ihop med att jag inte var teknisk nog att få över bilder när jag bytte mobil.. Tog nog inte så mycket bilder överhuvudtaget på den tiden – om det inte var semester eller andra speciella grejer.. De här bilderna tog jag i augusti när jag gick förbi på vägen till min väninna Åsa..

Hursomhelst så var vår lägenhet på första våningen och då alltså de bågformade fönster man ser. Det var en väldigt speciell lägenhet – en tvåa på typ 200 kvm.. Man kom in i en stor hall där vi hade bäddsoffa för gäster 😃 Stort vardagsrum med skjutdörrar in till det stora köket och en sovrumsavdelning med ett sovrum, badrum och dressingroom.. Ja.. den var så konstig så den t.o.m hade ett litet badrum vid hallen och en extra toalett i direkt anslutning till vardagsrummet.

Vi köpte den av en väldigt speciell ungkarl som renoverat den helt efter sina behov.. och hade aldrig ens använt ugnen.. Så mycket ungkarl var han 😃Han åt helt enkelt ute hela tiden.. Troligtvis åt han då och då på den italienska restaurangen Italiano som låg vägg i vägg.. Det gjorde vi också men vi hade dock inte samma matvanor så ugnen kom till användning när vi tagit ut bruksanvisningen som låg kvar med plasten omkring 😃

På Italiano hade dom världens bästa carpaccio.. en riktigt god hummerpasta., den där urgoda spenaten som jag tog som tillbehör till kött.. eller den goda pastan med tomatsås som tillbehör.. Det var alltid svårt att bestämma sig för vad man skulle välja för dom hade så himla mycket gott på menyn ✨Ett halvt stenkast åt andra hållet låg Teatergrillen. Det är nog troligt att han (säljaren och grannen för han bodde kvar i huset) var där oftare än han var på Italiano. Där har jag varit både med Thomas och i andra sammanhang.. Tycker att miljön är så fin och det känns verkligen som en annan tid men på ett positivt sätt.. däremot kunde jag några gånger tycka att de var lite överskattade när det gällde maten.. Men vet att jag åt en god Biff Rydberg någongång..


Proportionerna blev lite märkliga 😃

Något som däremot inte är överskattat är Villa Dagmar som också ligger nära nummer 14 men fanns inte på den tiden vi bodde där..

Min väninna Åsa bjöd ju mig på middag där i november förra året. Vi beställde in fem rätter som vi delade på plus varsin dessert. Citronen är en citronmoussen man åt allt utom de gröna bladen. Matkonst på högnivå och magiskt gott ✨

Annat än min pannbiff med färskpotatis igår.. men det var inte så dumt det heller..Vill inte att grannarna ska tro att jag inte uppskattade krukorna så spikade upp dem igår kväll.. Satte upp dem bredvid de här så att de syns från strandpromenaden = dom kan se dem.. Det här är krukorna jag köpte tidigare som definitivt inte är handmålade som de jag fick är.. men dom är fina ändå 😊

Pelargonerna växer på bra så tråkigt att lämna dem utan att kunna sköta dem varje dag. Dom är ju planterade så det går inte bara att ta plastkrukorna och ställa i någon back med vatten eller så.. Har googlat lite och ska se om jag åtminstone kan få till ett försök så att de överlever.. Om inte får jag helt enkelt köpa nya för utan blommor blir det tråkigt..

Hade en väldigt lång Messenger kommunikation med en väninna igår.. Ni vet en sådan där som man skriver fram och tillbaka till varandra ett gäng gånger.. Rätt så långa meddelanden.. Varför pratade ni inte i telefon istället är det rimligt att undra men jag kan ibland tycka såå mycket bättre om just det skrivna Messenger pratet än det muntliga.. Extra mycket igår eftersom det började sent och slutade desto senare.. sen bedtime..

Uppe strax efter åtta.. Vanlig söndagsstart och efter hundpromenaden och Nyhetsmorgon var slut så blev det en timmes soltid på terrassen.. Lyssnade klart på Emma Hamberg – tyckte verkligen om det sommarpratet 💕 Började sedan på något som man skulle kunna säga är en direkt motsats men säkert intressant på sitt sätt; Christian von Koeingsegg (stavar han så?).. Lyssnat cirka 20 minuter på det så vi jag se hur det utvecklas.. Inte superbra så här långt utan rätt ”medelmåttigt”.. Men som sagt en bra bit kvar..

Skriver ju upp typ allt på To Do listan – högt som lågt och eftersom det vare sig blev soltid eller Mercadona igår var det ✅ på i princip hela listan redan i morse.. Ska göra kommande veckas lista och sätta igång med att bocka av på den idag.. typ stryka lite mm.Men snälla Annie och Centerpartiet.. Kan man bli mer slätstrukna än vad dom är? Strategin med ”den breda mitten” är inget annat än otydligt för folk i allmänhet (inklusive mig själv..) De kan inte jobba i en borgerlig kontext om SD är med och Vänsterpartiet ska heller inte få ha något att säga till om.. De ryktas om att de förbereder sig för att ingå i en S-ledd regering och tittar på i vilka departement de vill ingå.. Men – det förutsätter att V inte är en del av ett regeringsunderlag.. Det utesluter inte Magdalena Andersson..

Men en sak känner jag mig ganska säker på.. Magdalena Andersson kommer att ha en helt annan approach än Stefan Löfven.. Han hade ju en facklig bakgrund där typ allt går ut på att förhandla och komma överens.. Magdalena Andersson kommer i den utsträckning hon kan vara betydligt tuffare.. Har svårt att se att hon kommer att låta ”lilla” Centerpartiet ha så stort inflytande på svensk politik som de haft.. men allt hänger såklart på valresultatet..

Risk för de blir man till slut blir ganska ensamma i mitten – utan sammanhang och troligen med ett valresultat långt under förra valet.. och långt ifrån samma förhandlingsposition som då..

Kampanjaffischerna är ju så tråkiga och intetsägande så att man typ ”baxnar”.. ”För Sveriges bästa” – vad är det som är för Sveriges bästa.. Centerpartiet är väl svaret men det kan man nog utan att överdriva kalla luddigt.. ”Klimatet kräver vår handlingskraft” – allas eller bara Centerpartiets? ”Män som slår kvinnor ska aldrig komma undan” – tror jag nog inte något annat parti heller tycker att de ska göra..

Nej, det behövs lite gör om – gör rätt om de ska vända trenden..Mainstream kan man knappast kalla Trump för.. Här är kvinnan som vittnade häromdagen och det var som sagt inte till hans fördel. Det viftar han bort.. hon hämnas för att hon inte blev medbjuden till Mar-a-Lago.. Enligt den innersta kretsen framstår han som en galning.. Couldn’t agree more..Blev lite kär i de här mobilskalen och plötslig kändes mitt väldigt ”fjuttigt”.. Men det finns lika fina/finare till bättre pris om jag ska ”uppgradera”.. Tycker inte att de är värda typ 450 kronor per styck.. även om man blev lite glad av dem..Jag hoppas verkligen att de bemannat upp personalen som ska se till att bagaget hamnar på bandet.. Igår fick man tydligen vänta upp mot två timmar på bagaget (!). Då kommer jag tycka riktigt synd om den ”lilla” hunden som åker med mig.. Inte nog med att det är första gången hon flyger.. dessutom bland bagaget och ska hon sedan behöva vänta jättelänge innan vi kommit ut genom tullen..Nu ska jag inte ta ut något i förskott.. men det är ju knappt man vågar åka till Sverige av ”rädsla” för köa i timmar på Arlanda med en överhängande risk att missa planet.. När jag ska hem alltså 😊 Men tidningarna skriver väl bara om det som är kaos.. Kattis hade inga problem när dom flög hit och inte Mona heller.. Hur mycket tant får man bli när man börjar fundera på det innan man ens åkt?

Om jag vore Swedavias chef skulle jag hursomhelst börja fundera på vad jag skulle göra härnäst.. De har iofs flaggat flertalet gånger om snabbare hantering av SÄPO etc men det tar inte en enda minister någon hänsyn till.. Allt är Swedavias fel och de själva har noll ansvar för kaoset som råder. Nu är det iofs inte bara på Arlanda det är kaos men han sitter knappast säkert..

Även om jag har ✅ på To Do listan och middagen i torsdags var trevlig (förvisso 30/6) så har det andra halvåret inte börjat på det sättet jag önskade/ville..
Var så himla trött efter efter en soppig natt och en timme med ansiktet riktat rakt mot solen (och hundpromenaden).. så jag tog mig en timme power nap i soffan.. Som vanligt max en timme men drömde en sådan mardröm 😱 Nej, andra halvåret får börja imorgonRapporteringen är inte lika hysterisk men den pågår fortfarande.. Imorgon är det en dokumentär på Trean och den kommer jag såklart att kolla på 😊 Antagligen något lite halvt slafsigt ihopklippt eftersom rättegången fick större uppmärksamhet än någon trott.. misstänker jag.

Nu skulle ju Amber Heard betala sina 10 miljoner dollar till Johnny Depp. Huruvida det stämmer eller inte ska han tydligen via sina advokater signalerat att det inte var pengarna som var det viktiga för honom utan att bli rentvådd så han kunde tänka sig stora eftergifter. Men om det nu stämmer så förkastade Amber Heard de förslagen och sålde den där exklusiva intervjun för typ en miljon dollar och det pratas om ett bokkontrakt där hon ska berätta hela sanningen. Med tanke på domen nyss så får hon nog balansera det bättre än hon hittills lyckats med..

Hennes advokater har lämnat in 67 sidor med text varför hon inte ska behöva betala de 10 miljonerna.. Rättegången bör göras om, beloppet står inte i proportion till hans ekonomiska skada (direkt korkat argument eftersom hela hans karriär stoppades), det var något fel på en person i juryn etc etc. Depps advokater säger att det är ungefär vad de väntade sig.. bara lite fler ord 😄 Typiskt för många advokater och konsulter (men inte alla..) använd så många ord du kan så att det blir så många sidor som möjligt och därmed en maxad faktura..Har fått hopp.. om kantareller 😊 Ena grannen i Bullerbyn var ute igår och hittade lite (dock inte de här bilderna). Nu ska det ju komma lite regn i veckan vilket borde innebära att kantarellerna sätter fart..

Bara tanken på att gå i skogen och leta efter dem får mig att må bra. Det är något visst med att gå i en svensk skog.. inte alla skogar utan det ska vara med lite varierade träd, grön mossa och gärna lite stigar här och där. Inte bara en mörk granskog med gråmossa – det har inte alls samma charm..

Oavsett om vi hittar kantareller i skogen, på ICA eller inte alls så kommer skogspromenaderna bli sol meditation för mig 🇸🇪


Misstänker att om ni inte redan gått på semester så är första semesterdagen imorgon.. iallafall för väldigt många.. Oavsett om ni är hemma eller rest iväg så hoppas jag att ni får en riktigt bra vecka ✨

Ikväll blir det nog ett avsnitt av serien och garanterat tidig bedtime.. Kattis och hennes döttrar flyttar till Boho Club imorgon och bor där sista natten. Hon har ju ett sååå tråkigt jobb 😃 Jag får se om jag åker dit och är med dem ett tag.. Några andra kompisar har också kommit ner nu i veckan och det vore kul att hinna träffa dem innan jag åker.. Får se hur det blir helt enkelt..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.