Toscana & Brudklänningen….

Såg att filmen Hajen sändes igår.. Tänkte direkt på Thomas för den bioupplevelsen har han pratat många gånger om.. Han och bästa kompisen Anders var 14 eller 15 år – satt på någon av de första raderna och tyckte att filmen var sååå läskig och sååå bra.. Musiken gjorde ju verkligen mycket för den filmen så att den blev extra läskig..

Ska vi vara helt ärliga så var det inte enda gången han var rädd i en biosalong. Jag älskade när han berättade om hur himla läskigt det var och hur rädd han var när han satt i den mörka biosalongen och såg Pippi Långstrump på de sju haven 😃❤️

Det var minst sagt varmt i butiken.. iallafall de två första timmarna. Öppnade en halvtimme tidigare eftersom jag ända var där.. Men ingen rusning direkt – som vanligt så sålde vi mer än 50 procent typ sista timmen.. Blev otippat nog riktigt bra försäljning ✨

Margot sa att jag nog skulle göra en del fynd för det fanns mycket fint i butiken.. Blev rätt uppenbart att vi inte har riktigt samma smak 😊

Apropå smak.. älskar de små spanska tanterna i sina klänningar som kommer in för att hitta något nytt.. Vissa är bara för söta och gulliga.. Vissa har en väldigt märklig bild över hur de själva ser ut.. Jag får frågan ”tror du att jag kan ha den här?” ett gäng gånger varje fredag.. Framför sig håller de en klänning som är minst tre storlekar för liten.. Nja, den är nog lite för liten skrämmer inte bort dem.. det litar många av dem inte riktigt på och far in i provrummet 😃 En del vill ha hjälp med dragkedjan som är totalt omöjlig att få igen.. Vissa andra skämtar glatt om sin stora mage och har koll på sina storlekar 😃

Margot bor så att hon kör förbi mig så jag kunde åka med henne vilket var perfekt eftersom Doggisarna varit ensamma rätt länge och behövde ut.

Tog en hyfsat okej promenad med dem innan lite soff-häng och slötittande på tv..


Man skulle kunna tro att det var en avlägsen gammal släkting till Karisma som sitter där och tittar på Åsa 💕 Precis så sitter hon när någon klappar henne eller när hon ska hälsa på någon..

Om jag inte har fel så är det här grannens hund som hette Molly.. Kan väl konstatera att Molly är väldigt mycket mer intresserad än Åsa, men så är ju Åsa en katt människa också 😀

Jag trodde faktiskt att jag aldrig skulle ha hund. Tyckte absolut att jag var 100% katt människa och var t.o.m lite ”rädd” för hundar. Vi hade ju Sigge som blev väldigt gammal och efter honom var det omöjligt att ersätta honom med en annan katt.. Men hemmet blev tomt och då blev det lilla Karisma och jag insåg att jag definitivt är en hund människa… och en katt människa 😊

Blev inte mycket till fynd.. men det går knappast någon nöd på mig i klädväg..

Klänningen är en perfekt morgonpromenad klänning eftersom den har ärm och då blir lite varmare.. Den ser nästintill gräslig ut på bilden av någon anledning vilket den inte är 😊

T-shirten hade jag givit till min syster som yogar om den inte varit i XS.. Nej, jag tog den inte själv så ”all in all” ett fynd ✨Apropå fynd.. en fin liten kapsel garderob för en sommarvecka. Men vänta lite.. Grandmother style?? Så kommer jag på att jag faktiskt skulle kunna vara mormor.. men det känns ändå inte riktigt som Grandmother style kan jag tycka 😊

Vi får hoppas (och bestämma) att den första dagen av det andra halvåret inte är representativt för hur resten ska bli.. Eftersom jag åkte in till stan tidigare fick jag inte klart det jag planerat på To DO listan men det är inget problem – gör det idag istället. Det är däremot värre att jag misslyckades med nikotintuggummina.. Insåg att det skulle bli helt omöjligt att jobba..

Den första och andra dagen är de klart svåraste. Inbillade ju mig att jag skulle sluta tvärt med snuset utan nikotintuggummin.. Mådde hemskt i 1,5 dag innan jag gav upp och köpte tuggummin. Med facit i hand hade det varit mycket smartare och klart mer ekonomiskt att låta hundarna åka till hundhotellet i fyra dagar eller så och tagit mig igenom det då..När Thomas och jag flög till Sverige för att fira hans systers 50-årsdag så kom inte mitt bagage på bagagebandet. Till slut var det bara Thomas och jag kvar vid bandet och så en stackars väska som inte var min som åkte runt där på bandet.

Sååå typiskt att någon ”idiot” tagit fel väska nu när vi verkligen inte har tid att krångla med bagage sa jag och var måttligt glad. Vi skulle åka vidare morgonen därpå till Kosta Glashotell.. (eller vad det heter)..

Men är den inte lite lik din sa Thomas och jag tyckte att han nästintill var en lika stor idiot som den som tagit min väska. Nej, nu får vi gå och anmäla min att någon tagit fel väska sa jag lagom irriterat.. Finns ju inga bagage taggar nu för tiden (sådana där man skriver namn, adress, telnr på) – iallafall så finns det inte så ofta.

OK sa Thomas men tog först ner väskan som åter igen rullade förbi på bandet.. Öppnade den och drog ut en liiiten bit av en av mina klänningar.. Är inte den här heller lik din klänning sa han 😊 Jag tror att jag nog mest mumlade något i stil med att jag varit helt säker på att jag hade åkt med en annan av våra resväskor.. Tur att han hade tålamod med min envishet.. för det mesta 😃Fullt lika kul var/är det inte för den här tjejen.. Jag är med i en FB grupp som heter Heja livet och som har 133 000 tusen kvinnliga medlemmar.. Jag har varit med i några år och det började egentligen med att jag skrev artiklar för det där Malmö företaget. I den här gruppen kan man ställa frågor, be om hjälp och en massa annat.

För att göra en lång historia kort så flög den här tjejen (Amalia) i brudklänning från Amsterdam till Arlanda och vidare till Luleå.. På vägen försvann resväskan med brudklänningen och annat till bröllopet 😱 Det var den 24 juni och bröllopet är den 8 juli så det borde ju med lätthet kunna lösas tror man..

Men det är som bekant kaos på alla möjliga sätt på alla möjliga flygplatser så det var/är inte så enkelt. SAS, som hon pratat med varje dag kunde bara säga att det finns ”matchningar” – dvs ett bagage med samma märke.. Samsonite är inte direkt ovanligt..Hennes blivande svärföräldrar flög till Amsterdam – köade i 3,5 timme och det visade sig att de kan se att väskan blev kvar där. Men.. de prioriterar inget försenat bagage så de får inte ut väskan (!?).

Ja, det är kaos och de måste ha rutiner och hålla sig till dem men en väska med en bröllopsklänning måste de väl ändå kunna prioritera.. Verkar minst sagt rimligt och extra rimligt eftersom de flugit dit.

Det hon bad om hjälp med i gruppen var om någon som jobbade inom flyget hade erfarenhet och på något sätt kunde ge henne råd om vad hon skulle göra..

Hon blev kontaktad av DN och Aftonbladet och då blev väl SAS de också får man anta för nu har de ringt och sagt att de ska göra allt för att väskan ska hinna fram till henne i tid. Vi får verkligen hoppas att den gör det så att det blir ett fint bröllop i den lilla kyrkan utanför Kalix ❤️

Uppe vid strax efter åtta – riktig sovmorgon med andra ord.

Har en del vanligt hushålls fixande idag.. Tvätta, städa lite etc.. Ska även gå igenom matplaneringen och se om jag ska gå till Mercadona idag eller på måndag..

Soltid på terrassen ”måste” det bli – iallafall en timme. Lyssna klart på Emma Hamberg och sedan den där Rysslands experten.. Borde vara intressant tänker jag.. Men.. då får solen ta och visa sig – just nu är det helt mulet..,Ett inslag i Nyhetsmorgon är Marcus förklarar.. Idag pratades det bl a om de nya siffrorna som kommit när det gäller förtroendet för de olika partiledarna..

Magdalena Andersson ligger ju inte oväntat i topp även om hon hon tappat en procent.. Stefan Löfven brukade ligga runt 28 procent så det är inte så att S partiledare per automatik får höga siffror.

Hur man kan gå igenom den här undersökningen utan att nämna något om det stora tappet för Ulf Kristersson är typ en gåta. Ja, han är fortfarande nummer två men att en statsministerkandidat tappar så här mycket mindre tre månader före valet skulle göra mig lite sömnlös om jag hette Ulf..Men då kan sömnlöse Ulf välja att titta på Demoskops mätning.. Enligt den tappar han ingenting medan Magdalena Andersson tappar fem procent..

Störst skillnad är det dock för Johan Pehrson som ökar med 17% (!) Förvisso från en låg nivå men ändå..

Dom måste väl ändå ställa frågorna olika eller väga ihop dem olika för så här stora skillnader är ju inte rimligt..Det är mer och mer som indikerar att L verkligen kommer att klara riksdagsspärren.. Förtroendet för Johan Pehrson var ju riktigt lågt första månaden när han tillträdde men ökar konstant och snabbt.. Tror att förklaringen de pratade om stämmer rätt bra.. han vinner förtroende för sin folklighet och inte uppträder som en stelbent stolpig politiker..

Nu säger jag inte att Instagram är avgörande för om en politiker når framgång eller inte men jag är övertygad om att det spelar en roll. Hans Instagramkonto är en väldigt bra blandning av politiska budskap och den mer personliga sidan av livet.. Det är en väldigt bra modell som gör att människor inte tröttnar på att följa..

Absolut bäst på det är Ebba Busch med 182 000 följare.. Johan Pehrson hade inte Instagram när han tillträdde men är nu uppe i 12 500 följare.. typ dubbelt så många som Nyamko Sabuni hade ett år efter hon tillträdde..

Time will tell – 2,5 månad kvar typ..Apropå Magdalena Andersson.. Det är väl så att vi alla har något som vi alltid har i handväskan förutom det mest uppenbara som plånbok, nycklar och mobil men jag tror aldrig att jag hört talas om någon som har det Magdalena Andersson har. kommer nog inte göra det igen heller.. Hon har.. ett kokt ägg.. Bra att ha i farten mellan måltiderna under ”busy days” helt enkelt. Det är väl iofs ett väldigt klokt alternativ men själv kan jag tänka mig typ 50 andra alternativ jag hellre skulle vilja ha..

Hudvårdsrutinen är ungefär som ägget 😄 Tvål, vatten och någon crème – två gånger per dag ✅

Drömmiga miljöer.. Den första bilden gör att jag längtar efter mitt matbord och stolar.. Matbordet påminner iofs mer om ett soffbord vi hade i Vitemölla.. det i Bullerbyn är mörkare och både vaxat och oljat.. Hängt med i många år och jag älskar det ❤️ Stolarna däremot är likadana..

Kanske tar jag ner bordet.. det är ju ihopfällbart och tar ingen plats men å andra sidan så passar det vita lite ”bondromantiska” bättre just här. Var ju helt övertygad om att jag måste byta soffbordet.. men har kommit på att även om det inte är det snyggaste jag sett och egentligen lite för stort så är det faktiskt perfekt.. Perfekt för att det är lite högt = bra eftersom jag typ alltid äter framför tv:n och praktiskt eftersom jag jobbar på olika sätt i soffan så det får helt enkelt bli kvar.. Det är inte så illa trots allt..

Blir alldeles varm i hjärtat när jag ser sådana här bilder.. där djur kommer till sjuka barn, äldre och vad det nu kan vara. Man ska aldrig underskatta den skillnaden det gör för någon att ha en katt i knäet eller få lite kärlek av en hund.. För de äldre handlar det i väldigt hög utsträckning om beröring.. något de inte får på naturlig väg längre.. Där gör djuren något riktigt viktigt 💕

Någon soltid på terrassen blev det inte idag.. solen höll sig borta hela dagen. En rakt igenom molnig lördag till stora delar men inte humörmässigt som tur är.. Solen dök upp men inte lusten att ta solstolen i handen och gå ner till stranden.. Ska bli strålande sol imorgon så får sitta lite längre då ☀️

Fixat det jag inte gjorde igår och ✅ på typ allt på både dagens och morgondagens To Do lista.. Tvättat, bokat tid för överlämning av Doggisarna förmiddagen innan jag åker och en hel del annat. Lagt fram lite mer som ska packas också..

Apropå packa – nuförtiden har jag en märkning på min resväska så att jag vet att det är min väska när den kommer på bandet.. Aldrig för sent att lära sig 😊 Får hålla lite koll på väderprognosen – den påverkar ju rätt mycket vad jag ska packa..Inget Mercadona för jag kommer nog inte behöva handla någon mer mat innan jag åker.. Nu börjar ju alla matkedjor ha öppet på söndagar men inte Mercadona.. Det är två bröder som äger det och dom är så religiösa så det är en big no no för dem att ha öppet då.. Jag tror iallafall att det är så.

När det gäller kvällen så blir det kanske lite tråkig lördagsmiddag men god – pannbiff med färskpotatis.. Jag vet att jag nu blivit jätte tjatig om Oliver Wahlgrens restaurang men tillhör man den familjen så dyker det ju upp bilder i Instagram flödet hela tiden.. Allt ser så himla gott ut – måste nog gå dit i september.. Om inte någon annan har världens bästa tips på italiensk restaurang.. Kanske skulle återuppleva minnen och gå på en av mina Thomas favorit italienare.. Mer om det imorgon 🇮🇹

Apropå Toscana.. har hört att det ska vara en bra film.. förutsatt att man gillar Italien och italiensk mat.. Finns på Netflix ✨

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.