Födelsedag & Gummistövlar….

Det var inte någon blå kväll men heller ingen bubbelgumsrosa.. En okej men inte mer kväll så det var bra att Kattis tyckte att vi ska ses ikväll eller i helgen istället.. Var ute en lite längre sväng än vanligt med Doggisarna vid niotiden.. men hade det inte varit lite blåa inslag så hade jag varit ute längre för det var verkligen en jätteskön kväll.. En hel del folk kvar på stranden trots att klockan var över nio..

Soffhäng och så skrev jag lite på det här inlägget.. Kom på att jag ville se ett avsnitt av serien men då var klockan nästan elva så jag hoppade över det. Försöker få till det med bra bedtime varje dag.. Kom i säng vid halv tolv och i med öronsnäckorna.. Har köpt ett par reserv öronsnäckor – skulle vara så typiskt om de slutade funka dagen innan jag åker eller när jag är på landet.. Köper ju inte äkta Apple utan hos Kinesen och det är fullt tillräckligt ljud och de håller.. om man köper dem för 9 euro vill säga..

Två systrar ❤️ Jag undrar om det var så redan från början.. Att den ena alltid ville vara i vattnet och den andra inte 😃 Det är verkligen något som skiljer mig och min syster åt.. Jag har alltid älskat sol och bad – hon gillar inte värme och bad alls 😃

Tur att jag får tillräckligt med sol här för man kan inte utgå ifrån att det blir en så där alldeles underbar sommar som det bara kan vara i Sverige när jag är där.. Tur också att jag har stranden här för det lär inte bli något strandhäng när jag är i Sverige 😃 Men det vill jag inte heller.. så missförstå mig inte..

Vi ska ju träffa min kusin och hennes man som har sitt landställe rätt nära vårt.. Dom har pool så får väl ta mig ett dopp om det är så där varmt som det är nu 😃

Idag är det Thomas födelsedag ❤️ Ironiskt nog så är det också Pilsnerkorvens Dag.. ironiskt för att han till skillnad från mig mer eller mindre hatade Bullens Pilsnerkorv. Men senapen på bilden älskade han..

Jag köpte en burk någon enstaka gång i Svenska butiken men han vägrade konsekvent att ta en enda av korvarna.. så illa tyckte han om dem.. Det blev lite av en grej det där med Bullens så Theresé som har Svenska butiken gav ju oss en 50×70 affisch med den klassiska bilden på Bullens Pilsnerkorv 😃

Jag tyckte så mycket om dem för att de påminde mig om Mormor.. Vi tyckte om dem båda två men en gång blev jag arg på Mormor för att hon tagit med sig Bullens när vi skulle grilla korv på spett i kusinernas utegrill. Dom hade ju Hot Dogs, det man skulle ha.. men jag har nästan dåligt samvete för den där gången fortfarande..

Nej, några pilsnerkorvar hade det inte blivit idag. Det hade blivit Spaghetti med köttfärssås och säkert också Thomas favoritefterrätt alla kategorier – marängsviss ❤️Vi skickar massor med tankar och kärlek till dig – inte bara idag utan alla dagar ❤️

Det är fortfarande så att jag inte riktigt kan förstå att det hänt. Att han är borta på riktigt och för alltid. Jag förstår det men jag förstår det inte på samma gång 💔

There’s a crack, a crack in everything.
That’s how the light gets in”

Leonard Cohen

Läste om nikotintuggummin igår.. plötsligt ser jag Karismas framtassar på soffbordet och hon har något i munnen. Precis.. ett nikotintuggummi men som tur var så var det bara ett halvt. Googlade men det verkar inte vara någon fara men man skulle hålla uppsikt vilket jag gjort och hon har varit helt normal. Brukar vara såååå noga med att inte ha grejer ”framme” som hon kan få för sig att det verkar spännande..

När hon var valp åt hon en portionssnus eller om det var två och då åkte vi till veterinären.. Skulle ge henne någon typ av ”olja” som vi köpte på apoteket så det gick bra..

Men tipset är inte att inte ha grejer framme som hundar kan stoppa i munnen 😃 Det är egentligen inget tips överhuvudtaget men fick syn på tips om hur man ska göra när man slutar med nikotintuggummin och det var inte som jag planerar.. Men nu får det bli så.. Har sett lite olika uppgifter om hur snabbt nikotinet går ur kroppen.. Den mest ”skrämmande” uppgiften var tre-fyra veckor men det var Swedish Match som hade den uppgiften och det är kanske för att de vill avskräcka folk ifrån att sluta med nikotin 😃

Uppe vid åtta så jag har fått en ordentlig nattsömn på drygt åtta timmar 🙏 När jag vaknade kände jag mig blå.. men efter en kvart var den känslan helt borta och jag hoppas att det förblir så..

Nyhetsmorgon börjar ju mycket senare nu under sommaren och är alltså kortare men läste att det from i höst ska vara två timmar längre.. Ersätter väl Malou efter tio då med extra långt Nyhetsmorgon.. Blir en lång direktsändning för programledarna som ju också blir nya.. eller inte fullt ut nya.. Dom har ju synts i rutan länge..

Apropå bilder.. ska göra en rejäl rensning bland bilderna idag.. Nu är det över 3 000 bilder står det men det får jag inte riktigt ihop.. Strunt samma det är en massa blogg bilder som ska bort..

Konsulterade min fd kollega ang telefonval och hur många GB jag behöver.. Nu har de ju ändrat till 64, 256 eller 512 – hade nog klarat mig på 128 som fanns tidigare men 64 är för lite kom vi fram till. Då visade det sig att om jag la till 110:- (allt annat lika) så fick jag 512 och då tog jag såklart det. Kommer ändå att rensa bilder hyfsat ofta eftersom jag inte behöver gamla bloggbilder och det blir bara svårt att hitta.. Kan iofs bli klart bättre på album funktionen 😊Har suttit ute i solen på terrassen i drygt 45 minuter.. sedan blev det sååå varmt. Börjar bli tant på värmefronten om det är så att det bara är varmt och luften står stilla.. och det gjorde den.. Jag måste förresten verkligen skärpa mig när det gäller att använda solskyddsfaktor.. Jag gör det typ aldrig och kommer att se ut som ett russin längre fram plus ännu värre risken för cancer..

Nu tycker jag inte att kvinnan på bilden ser ut som ett russin utan har åldrats på ett väldigt vackert sätt med sina rynkor 💕

Hann lyssna på två tredjedelar av Emma Hambergs sommarprat – kommer definitivt att lyssna klart för det är väldigt bra. Kan tillägga att hon levde tillsammans med sin man i tio år efter det att han fick sin hjärnskada så det var vare sig så att hon ”stack” eller att det var ett lätt beslut för henne. Men hon hade ju blivit hans vårdare istället för hans ”fru” vilket ingen av dem var lyckliga med.

Hon bestämde sig för att vara singel resten av livet för man lämnar inte sin man ostraffat men så hände det oväntade. Han träffade en ny – en 24-årig sjuksköterska på SÖS när han var inlagd där och då kände hon en sådan lycka och hon blev på något sätt fri från sin egen skuld och skam. Som sagt så här långt ett väldigt bra och ärligt sommarprat.

Apropå solskyddsprodukter.. Nu blev det lite konkurrens mellan mor och dotter.. Ena veckan lanserar Pernilla Wahlgren sitt sommarkit med produkter och veckan efter lanserades Biancas CAIA sina produkter inkl en ”parfym”..

Nu har de väl lite olika målgrupp så de kommer säkert att gå bra för båda.. Men om man bortser ifrån färgen så ser produkterna väldigt lika ut..

Det finns vissa grejer som antingen inte finns här eller är bättre i Sverige 🇸🇪 Det finns säkert gummistövlar men inte i varje gathörn direkt.. Det är väl heller inte något akut behov men i höst/vinter på stranden är det praktiskt med gummistövlar tänker jag.. Tycker dessutom att det kan vara rätt fint till rätt kläder i vanliga sammanhang också ✨

Ska se om jag hittar några nu när jag är i Sverige – annars så kommer jag ju i september också..Apropå Sverige – har bokat flyget till Sverige men inte tillbaka.. Anledningen är att det fanns så bra pris på vettig flygtid en av de dagar som skulle kunna funka för Sverige resan så då bokade jag den. Ska planera vistelsen lite mer och se om det dyker upp något bra flygalternativ hem innan jag bokar den biljetten.. Har bara ett fast datum att förhålla mig till i övrigt är jag ju flexibel..

Kattis har hört av sig om middag ikväll i Gamla stan. Det är ett annat par också som ska med.. En fd kollega och hennes man – dom bor här nere permanent om jag förstod det rätt.. I Elviria som ligger en bit utanför Marbella – åt Málaga hållet och det finns så himla fina stränder där ✨

Jag har svarat att till 99 procent kommer men vill lämna en liten öppning för att inte följa med. Det beror på hur jag känner mig.. just nu känner jag mig okej men sådana här dagar kan det svänga.. och så är det nya människor 😊

Statyn och fontänen Venus har restaurerats och flyttats tillbaka till vattnet.. Står i närheten av den stora fyren i centrala Marbella och det har blivit en jättefin installation ✨ Den har stått placerad på en annan plats under 30 år – ingen aning om varför de tog bort den från havet ”in the first place”..Såg hotellstatistiken för maj idag.. det är ju alltid en ”lång” eftersläpning.. Beläggningen är strax över 75 procent vilket är en bra bit över 2019 (året före pandemin) som var ett rekordår. Jag har ju länge trott att det ska bli en rekordsommar och tror att vi kommer kunna läsa att även kommande månader slår 2019 års siffror..

Ser onekligen rätt härligt ut att sitta ensam där på hotellbalkongen och äta en stor frukost.. Hotellet som är ”avbildat” är Melia Don Pepe och där bodde vi och firade jul/nyår med Thomas föräldrar för ett gäng år sedan..


Tror att jag haft med den här bilden tidigare – den är från den redan och i en av hotellets restauranger.. Ser ut som ”tipsy” kanin eller så 😊

Men apropå ensam så har jag bestämt mig för att inte vara det ikväll. Jag känner mig helt okej så jag följer med och tänker som Esther brukar säga.. Vad är det värsta som kan hända.. det är väl bara att säga att du vill gå hem.. och är det människor du inte känner kan du väl använda en vit lögn och skylla på huvudvärk..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.