Baileys & Humöret….

Hoppas att de flesta av er kommit iväg/fram dit ni ska fira midsommar för trafiken är ju alltid hemsk.. Minns åren när vi bodde eller skulle åka ut för att fira på Värmdö – då var det säkrast att åka ut före lunch på torsdagen för att slippa köerna..Kände mig ju väldigt trött igår men kunde inte somna ordentligt. Slumrade till men vaknade efter 25-20 minuter ett par gånger. Tänkte då att jag vill inte förstöra en hel nattsömn så jag tog en av de där Esther tabletterna.. Somnade, sov hela natten men vaknade såååå mosig i huvudet. Jag förstår inte riktigt hur jag kan vara så himla känslig för de där tabletterna för de är 5 mg men uppenbarligen så är jag det.. Nu kommer jag definitivt välja sömnlöshet för den är bättre nu när årsdagen passerats med en dags marginal.

Jag var inte ”klar” i huvudet förrän vid 12-tiden.. Men så länge behövde såklart inte Doggisarna vänta men det blev inte den längsta morgonpromenaden vi gjort..


Så här i midsommartider känns det rätt att hoppa tillbaka i tiden och till Rånäs eftersom jag firat så många midsommaraftnar där..

Just den här bilden är nog inte från en midsommar men den är från Rånäs. Vilka alla på bilden är vet jag inte men det är Mormor som sitter med den lilla flickan i knäet.. och den lilla flickan är troligen Mamma eller möjligen hennes äldsta syster.. Övriga är nog Mormors föräldrar, bröder Acke och Knutte och så då några till som jag inte vet vilka de är..

Jag träffade aldrig Mormors föräldrar – dom var döda långt innan jag föddes. Acke har jag ju skrivit om men inte om Knutte. Han bodde också i Rånäs men inte på samma plats. Han och hans fru Esther hade ett tvåvåningshus hus som var rött med vita knutar på dem ena sidan av den smala bilvägen och på den andra sidan hade de en byggnad ungefär som en lång lada. Där satt Knutte och täljde sina figur i trä – han var otroligt duktig och jag önskar att jag hade en av hans trägubbar som minne. Om jag inte är helt ute och cyklar så målade han dem också.. som sagt jättefina.

Jag undrar varför de tagit den här bilden vid bilen – var de på väg någonstans, var de stolta över att ha en bil? Jag kan bara gissa för jag kommer troligtvis aldrig att få något svar på den funderingen..Idag är det ju San Juan och jag har passerat årsdagen. Det betyder med andra ord att jag ska ge mig ut och bli mer social – börjar ikväll ✨

Ska träffa Kattis och några till inne i stan där vi ska börja med tapas för att sedan gå ner på stranden och kolla eldarna och det andra.. Ska bli kul – alltid kul att träffa Kattis 💕 Det är med några andra tjejer också.. bland annat Mona som jag nog inte träffat på 30 år 😳

Apropå ensamhet.. Undersökningar visar tydligt att ofrivillig ensamhet är en stor hälsofara. Lika farligt som att typ röka om jag inte minns fel.. Det är alltså ensamhet där människor inte vill vara ensamma men som inte har något kontaktnät med vänner och/eller bekanta att umgås med.. Det är inte bara ensamheten i sig som är skadlig utan ”stressen” över att det är lite skambelagt och därför jobbigt att t ex aldrig kunna svara att man ska göra något i helgen eller liknande.

Därför tycker jag att det är så himla att bra att program som t ex Bingolotto körs på Midsommarafton, Nyårsafton mm för även om det inte kan ersätta det sociala umgänget så är det trots allt ett sällskap. Man känner sig nog inte helt ensam..

Nu är det stor skillnad på ofrivillig och frivillig ensamhet.. Det har ju börjat komma en del föreningar för just ensamma människor i Sverige – superbra och jag hoppas att så många som möjligt vågar sig dit. Det är ju tyvärr som sagt något skambelagt med den där ofrivilliga ensamheten..Ja, jag hade rätt – det var oväntat och det hade hänt något. Hon ville umgås och han ville läsa tidningar på sin iPad. Skilsmässan ett faktum pch signerades med BankID.. Hetsigt humör är kanske en mild beskrivning 😄

Vår sista Midsommarafton 2020 💛

Inte någon fråga om vi skulle äta inne eller ute.. flytta ut och in beroende på vädret men ingen midsommarlunch eftersom det var alldeles för varmt mitt på dagen.. Det syns inte så bra på glasen men jag hade dekorerat dem genom att knyta lite blommor på foten – ett tips jag hittade på Instagram. Syns bättre så här (bilden jag hittade)Ett jätteenkelt sätt att göra dukningen lite extra fin ✨Hade fått ett dessert tips på ”Halv åtta hos mig” – Etons mess.. Maränger, grädde och jordgubbar i en enda röra.. Vi fick inte tag på några bra jordgubbar (lite off season här) så det fick bli fina hallon istället. Men.. tro det eller ej – jag gjorde marängerna själv 😊Jag älskar bilden på Tintin som plötsligt bara stack fram ”nosen” när jag skulle ta en bild 🐶

Eftersom jag ska ut ikväll och jobba imorgon (både Christina och jag har bestämt oss för det) så kör vi en ”Familje Midsommarafton”.. Jag och Doggisarna.. Det blir lite logistiskt krångligt att ta mig till midsommarfirandet på dagen, hem för att gå ut med Doggisarna, iväg till jobbet igen. Så det här blir det bästa upplägget men nej, jag kommer inte spela Bingolotto 😃

Det är inte bara logistiken utan jag tror också att det kommer att kännas skönt.. att kunna vara mig själv och göra exakt det jag känner för. Hade ju en annan ”midsommar möjlighet” på kvällen också men mitt ”beslut” känns rätt.. Ska ju dessutom ut ikväll.. på spansk midsommar 🇪🇸

Jag tycker att tiden bara rusat iväg i juni och det där med soltid varje dag har inte funkat.. Har varit på stranden några gånger, vid poolen en gång och såklart på terrassen. Nytt mål är att köra konsekvent från måndag.. men om jag inte känner för det någon dag så tänker jag inte tvinga mig..

Har kommit en helt okej bit vidare med mitt lilla ”projekt”.. Blir lite semesteruppehåll för det när jag är i Sverige men i övrigt kommer jag jobba på – i lagom takt.

Det börjar verkligen bli countdown för min Sverige semester nu 🇸🇪 Längtar jättemycket efter tid med Pappa och Åsa.. på landet och med lite utflykter. Ej att förglömma Pappas grillning ❤️

Jag och min syster får bidra med tillbehör och dukning när Pappa grillar.. Kommer väl lägga ner halva min själ på middagsdukningen varje kväll 😃

Jag har ju dessutom ”hotat” med att att jag ska stå vid spisen när det inte grillas.. Skämt åsido, jag börjar bli lite okej på att laga mat 😊

Titti skrev någon gång att hon inte alls förstod vad jag menade med att jag inte var någon mästerkock direkt.. Jag hade ju bjudit henne på en jättegod Spaghetti med köttfärssås (för hundra år sedan).. Jag är liiite rädd för att sanningen nog är att Thomas hade lagat den till mig och att min insats bestod av att koka spaghetti och värma upp köttfärssåsen 😊 Men helt säker är jag inte..


Tycker att matpriserna har gått upp rätt så rejält.. knappast ensam om det och Spanien är definitivt inte det enda landet heller..

Men så såg jag det här inlägget på Instagram där någon tycker att det är så positivt att man kan köpa frukt och grönsaker paketerade såhär – vilket det är. Men priserna…. 65:- för lite frukt och 40:- för lite grönsaker.. Ska inte klaga på matpriserna på ett tag känner jag 😊Apropå mat.. Inte bara jag som är ”galen i” svensk färsk potatis 😃 Det stod dessutom två mindre lådor längre in i butiken.. och det här är den ena av de svenska butikerna. Den andra som vi var i först hade inte hunnit få sin för leverantören hade glömt att lämna en pall.. Men han erbjöd sig att åka upp till Scandi (som är den andra) och köpa till mig. Det var ju jättesnällt men det kunde vi ju lätt göra själva.. Men snällt var det hursomhelst..Apropå dessert.. Hur gott ser inte det här ut att dricka som dessert efter en sommarmiddag? Kanske skulle slå till och köpa en Baileys jordgubb på Malagas flygplats..

Jag hade förresten ett smeknamn.. förvisso bara av typ en person (min kollega Catharina Stackelberg) på Coca-Cola.. Det smeknamnet var av högst oklar anledning Baileys.. Hon kallar mig det än 😃

Har fått lite gjort idag.. men passade på att ta en liten power nap.. Bara en timme men vill känna mig pigg och utvilad ikväll..

Ska bli gott med tapas och jag gillar deras koncept – en kombination av en disk med olika tapas som oftast är lite större och sedan går det runt hela tiden med olika tapas och så spar man pinnarna så att man vet vad man ska betala ✨Både bra koncept och väldigt goda tapas.

Jag tog ju med Kattis och de andra tjejerna som vse med då dit och dom gillade det så mycket så de ville att det är dit vi ska gå ikväll..


Nej, inte min garderob 😃

Jag har ingenting att sätta på mig.. hur många gånger har man inte hört eller tänkt det? Så är det som tur är inte för mig med tanke på butiken och alla fynd jag gjort där ✨ Har däremot lite svårt att bestämma mig för vad jag ska ha på mig.. Ska jag vara rosa, blå eller vit? Börjar bli dags att bestämma mig för strax ska jag börja göra mig iordning.. Vi ska ses strax efter åtta inne i stan..

Dom kommer med buss från ett helt annat håll – jag hoppas att jag guidat dem rätt.. Tog så klart hjälp av appen för jag har ingen koll på vilka bussar som går där..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.